GREASELAND – Kid (Christoffer) Andersen

CHARLIE MUSSELWHITE: STRANGE LAND, DUSTER BENNET: JUMPING AT SHADOWS, ESPEN FORSETH, KID ANDERSEN: JENNIFER, JENNIFER, JOHN NEMETH, KID ANDERSEN: WHISKEY!, KID ANDERSEN: IT'S DARK IN HERRE · C'MON JOHNNY, LET'S HIT THAT TOWN · I'M TIRED · THmer…E DIRT PEOPLE · BRANDY! · SLIMY TOWN · THE BENDER · MEXICO KID! · GREASELAND BOOGIE · CONCLUSION, SKIP JAMES: DEVIL GOT MY WOMAN

Kid Andersen: guitar, vocal Johnny Augland: guitar, organ · Richard Gjems: harmonica · Charlie Musselwhite: harmonica

– Er Kid Andersen i ferd med å bli nasjonens viktigste bluesmusiker? [Arild Rønsen / Puls.no]

kr 179

Sjanger: BluesRock

Kid Andersen: Internasjonal klasse

Greaseland er et ærlig og gjennomført album som bekrefter Kid Andersen som en særpreget artist av internasjonalt kaliber. Utgivelsen ble nominert til Spellemannprisen i kategorien Blues og fikk svært god omtale i norsk presse. De fleste låtene på Greaseland er Andersens egne. De dynamiske melodiene er skreddersydde til Andersens uovertrufne gitarspill og han får virkelig vist seg som den gitarkunstneren han er. Tekstene er sterke og personlige og henter mye inspirasjon fra Andersens liv som omreisende musiker. Kid Andersen har lenge vært et av de aller sterkeste gitarnavnene i norsk blues og er en høyt respektert musiker i norsk musikkliv. Hans virtuose traktering av gitaren har dessuten nådd langt utover landets grenser og har sikret ham fast plass i bandet til en av verdens fremste bluesmusikere, Charles Musselwhite.

More

Kid Andersen viser en modenhet som musiker og låtskriver som vil vekke internasjonal interesse.

På jakt etter lykken i USA

Som sin gode venn og inspirator Vidar Busk gjorde på slutten av 80-tallet, reise Andersen på slutten av 90-tallet til USA for å søke lykken. Og etter en periode i bandet til saksofonist Terry Hanck, endte han som foretrukken våpendrager for Charlie Musselwhite, en sensasjon i den internasjonale bluesverden som har fått alt for lite oppmerksomhet her hjemme.

Et liv på veien

Albumet tar utgangspunkt i Andersens liv som omreisende, ensom, utslitt og desillusjonert musiker. Låtene er skrevet i diverse grøfter og på diverse brune barer i hans eget hjemland, Greaseland, og vi får et grundig innblikk i Andersens forskjellige musikalske innflytelser og inntrykk etter mange år på veien. Albumet inneholder hans egne komposisjoner og refleksjoner, kun ispedd et par klassikere som han hadde skrevet selv, hadde de ikke allerede vært laget.

Personlig album

Tekstmessig er Andersen humoristisk, dyster, presis og ærlig, noe som reflekteres tydelig i musikken og gir et sterkt album, med skråblikk som er både personlige og humoristiske. Et dystert anstrøk hører selvsagt med i en hver ekte bluesmanns virkelighet, og dette kommer også til uttrykk på denne utgivelsen.

Bjørn Holm |Charlie Musselwhite |Duster Bennet |Espen Forseth |John Nemeth |Johnny Augland |Kid (Christoffer) Andersen |Martin Windstad |Peter James |Richard Gjems |Skip James |Timbob Harris

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662065004

Katalognummer: BMCD6500

Priskategori : CD