Gjems, Stølefjell, Jacobsen og Skoglund – Blått Rom

AARON THIBEAUX: Play On Little Girl · ALBERT LUANDREW: Highway 61 · "BIG MACEO" MERRIWEATHER: Kidman Blues ·
ELMORE "JAMES" BROOKS: Baby Please Set A Date · JAMES A. LANE: That's Allright · If It Ain't Me (Who Youmer…
Thinking Of) · Money, Marbles and Chalk · MCKINLEY MORGANFIELD: Got My Mojo Working · WALTER JACOBS: Ah'w Baby · Don't Have To Hunt No More

Richard Gjems · Øyvind Stølefjell · Ronnie Jacobsen · Robert Skoglund

Låter selvsikkert og vitalt. Omgitt av et stort, tredimensjonalt rom, framstår det hele som et impresjonistisk ekko av snart 70 år gamle lydbølger – ikke en annenhånds blåkopi.

kr 139

Sjanger: Blues

Gjems, Stølefjell, Jacobsen, Skoglund – Blått Rom

Blues er folkemusikk som puster. Musikk som fyller rommet, men samtidig lar lufta klinge med. Høsten 2014 tilbrakte Richard Gjems, Øyvind Stølefjell, Ronnie Jacobsen og Robert Skoglund en helg i Sanden Studio i Kristiansand. Studioets formidable rom innbød til forbrødring og kontemplasjon over en felles bluesarv. Samtlige innspillinger på albumet er gjort live, i ett og samme rom, med små amper, uten headsett. Musikken puster. Lever igjen. Låter selvsikkert og vitalt. Dette er mest sannsynlig årets mest kompromissløse bluesutgivelse.

Les mer

Et stort, blått rom

Liveinnspillinger

De fire markante musikkprofilene spiller opp mot hverandre så vel som de klanglige omgivelsene. Det hele iscenesatt med kirurgisk presisjon av lydtrollmann og tekniker Ulf Holand. Samtlige innspillinger på albumet er gjort live, i ett og samme rom, med små amper, uten headsett. Kuttene har en avdempet subtilitet og dyp idiomatisk forståelse som gjør dem til noe mer enn skoleflinke stiløvelser. Musikken puster. Lever igjen. Låter selvsikkert og vitalt. Omgitt av et stort, tredimensjonalt rom, framstår det hele som et impresjonistisk ekko av snart 70 år gamle lydbølger – ikke en annenhånds blåkopi.

Folkemusikk som puster

Blues er folkemusikk som puster. Musikk som fyller rommet, men samtidig lar lufta klinge med. Lytt til de klassiske innspillingene med Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Little Walter eller Jimmy Rogers. Intrikat ensemblespill veves rundt et vokalt midtpunkt som draperes i drømmende lydbilder av klang og ekko. Bølger som slås tilbake i små regnskurer av gjentagende lyd. Labler som Chess, Cobra, VeeJay hadde alle sine klanglige signaturer, produksjonsidealer og foretrukne studioer.

”Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har spilt i en setting der kjemi-følselsen har vært mer til stede enn den har vært her. Dette tror jeg er hovedgrunnen til at nettopp vi fire har funnet sammen, og jeg er overbevist om at dette har gitt prosjektet en ekstra dimensjon hva angår kvalitet”, sier Ronnie Jacobsen. Sammen utgjør konstellasjonen Gjems/Stølefjell/Jacobsen/Skoglund de fire veggene i et rom. Et stort, blått rom.

"Big Maceo" Merriweather |Aaron Thibeaux |Albert Luandrew |Elmore "James" Brooks |James A. Lane |McKinley Morganfield |Øyvind Stølefjell |Richard Gjems |Robert Skoglund |Ronnie Jacobsen |Walter Jacobs

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662065301

Katalognummer: BMCD6530

Priskategori : CD