Oboe Concertos by Corigliano, Kverndokk and Denisov – Bergen Philharmonic Orchestra

John Corigliano: Concerto for oboe and orchestra · Gisle Kverndokk: Concerto for oboe and orchestra · Edison Denisov: Concerto for oboe andmore… orchestra

Steinar Hannevold, oboe · Bergen Philharmonic Orchestra · Dmitri Kitajenko, conductor

Med denne utgivelsen manifesterer Bergen Filharmoniske Orkester sin posisjon som en av de viktigste målbærere for ny musikk i Norge.

kr 139

Konserter for obo og orkester

Det er liveinnspillinger fra forskjellige konserter som er med på denne utgivelsen, alt sammen tatt opp i Grieghallen i Bergen. Med denne utgivelsen manifesterer orkesteret sin posisjon som en av de viktigste målbærere for ny musikk i Norge, og orkesterets solo-oboist Steinar Hannevold står frem som en fremragende solist.

More

Bergen Filharmoniske orkester presenterer her 3 nye obokonserter, med sin egen oboist Steinar Hannevold som solist. Det er live-innspillinger fra forskjellige konserter som er med på denne utgivelsen, alt sammen tatt opp i Grieghallen i Bergen. Med denne utgivelsen manifesterer orkesteret sin posisjon som en av de viktigste målbærere for ny musikk i Norge.

Tre moderne konserter

Gisle Kverndokk (1967) studerte med Corigliano i New York som en del av sitt Diplomstudium ved Norges musikkhøgskole i 1994. Kverndokks musikk har fått et stort publikum gjennom «Georgs magiske medisin», og nå senest musikalen «Sofies Verden». Han har skrevet sin obokonsert spesielt for Steinar Hannevold.

John Corigliano (1931) regnes som en av de viktigste stemmene i ’Young America’-generasjonen, tett knyttet opp til 1960-årenes bevegelse i Amerika.

Edison Denisov ble født i Tomsk, Sibir, i 1929 og døde i Paris i 1996. Han ble en sentral figur rundt den stigende interessen for Vest-Europeisk Ny Musikk som fant sted i etterkrigstidens Sovjetunionen, som en protest mot den offisielle holdningen til vestlige kunstuttrykk. Denisovs rolle som bindeledd mellom Øst og Vest ble viktig; hans musikk ble fremført av Boulez og Maderna, samtidig som han introduserte komponister som Schnittke og Gubaidulina for det europeiske publikum.

Bergen Philharmonic Orchestra |Dmitri Kitajenko |Edison Denisov |Gisle Kverndokk |John Corigliano |Steinar Hannevold

Release date:

EAN : 7033662090419

Cat.No.: PPC9041

Priskategori : CD