• Cover_Realm_of_Opportunities
  • Band_photos_JulieHrncirova_studio -6179
  • Band_photos_JulieHrncirova_studio -6245

Realm of Opportunities – A tonic for the troops

1. Realm of Opportunities (06:26)
2. Song for the Resilient (12:28)
3. Jon (06:54)
mer…
4. Artic Waltz (07:00)
5. A Cup of Ambitions (04:55)


Ellen Brekken (double bass) Magnus Bakken (tenor saxophone) Espen Berg (piano) Magnus Sefaniassen Eide (drums)

Med «Realm Of Opportunities» viser A Tonic For The Troops et energisk, motivert og livsbejaende band i toppform, med en større musikalsk bredde ispedd mange av de beste ingrediensene vi allerede kjenner fra denne troppen.

kr 399

Clear selection

A Tonic for the Troops vinner nytt terreng med «Realm of Opportunities»!

More

Ellen Brekken (bass) og hennes tropp Espen Berg (piano), Magnus Bakken (sax) og Magnus Sefaniassen Eide (trommer) har etter omfattende turnévirksomhet blitt en stram enhet som til de grader drar i samme retning. Debutalbumet «Ambush» fikk massiv positiv respons og havnet på flere «årets beste»-lister i 2021. Med oppfølgeralbumet «Realm Of Opportunities» viser kvartetten en større musikalsk bredde med mange av de beste ingrediensene vi allerede kjenner fra denne troppen – men også låter med større emosjonell dybde enn tidligere.

Bassist Ellen Brekken befinner seg i et særegent, eklektisk veikryss i norsk musikk. Som komponist maler hun med brede penselstrøk, og med et svært dedikert lag i ryggen har «A Tonic for the troops» sammen laget et album med gnistrende samspill og sterke solopartier i alle ledd. Samtidig er det på dette albumet større plass til det personlige og sårbare.

Tittelsporet «Realm of Opportunities» holder det den lover, og stormer frem som en slagferdig låt med sprettent komp og soloprestasjoner i øverste divisjon. Låta «Jon» er en er optimistisk, fengende og ettertenksom hyllest av trommeslager Jon Christensen, som er en av de mest betydningsfulle musikerne i europeisk jazz.«Song for the Resillient» er dedisert til kvinner i Irak og Afghanistan, som kjemper hardt mot undertrykkende regimer. Ellen forteller: -Situasjonen for våre søstre i de to landene er forferdelig og helt uholdbar. At de blir nektet helt grunnleggende rettigheter gjør meg så utrolig trist og sint. Samtidig ser vi at de er enormt sterke og utholdende, og jeg er sikker på at det kommer en ny vår for dem.

Ikke minst får vi høre bredden av bandet på balladen «Arctic Waltz», samt i det lekne avslutningssporet «A cup of ambition». Sistnevnte peker til Dolly Partons klassiker «9 to 5», og setter et friskt punktum for et album som virkelig sparker fra seg.

Troppen, med Brekken i spissen, viser med «Realm of Opportunities» nok en gang et energisk, motivert og livsbejaende band i toppform.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662095841, 7033661095842

Katalognummer: ODINCD9584, ODINLP9584

Priskategori : CD,LP