• Fairytales_12_inch_cover_3mm.indd
  • ODINCD9561-Steve20Dobrogosz20Radka20Toneff_photo_HansBeskow.jpg
  • Fairytales_2017_Inlay_CD.indd

Radka Toneff/Steve Dobrogosz: Fairytales – Original Master Edition (SACD/Hybrid MQA)

BLOSSOM DEARIE: Long Daddy Green · DUDLEY MOORE: Before Love Went Out Of Style · EDEN AHBEZ: Nature Boy · ELTON JOHN: Come Down In Time · JIMMY WEBB: The Moon Is A Harsh Mistress · KURT WEILL: Lost In The Stars · RADKA TONEFF: Wasted ·mer… RICHARD RODGERS: My Funny Valentine · STEVE DOBROGOSZ: Mystery Man · I Read My Sentence

Radka Toneff, vocal · Steve Dobrogosz, piano

Norges bestselgende jazzalbum – nå utgis en ny og lydforbedret utgave basert på originalopptakene (16 bit / 50.35 kHz). Tilgjengelig på SACD/Hybrid (MQA) og som 180 g LP – kuttet av Bernie Grundman.

kr 149

Sjanger: Jazz

Radka Toneff og Steve Dobrogosz´ mesterverk.

Fantastiske «Fairytales», Radka Toneff og Steve Dobrogosz’ mesterverk, er Norges bestselgende jazzalbum og ble i 2011 kåret til tidenes beste norske album av 100 norske musikere i Morgenbladets avstemning. «Fairytales» er hennes tredje og klart mest populære studioalbum, og en av de første norske digitalinnspillingene. Albumets bemerkelsesverdige lydkvalitet gjorde raskt «Fairytales» til et internasjonalt hi-fi-referansealbum, mens ultra-nærbildet av Radka Toneff og Steve Dobrogosz’ unikt samstemte duosamarbeid i mer enn tre tiår har inspirert så vel musikere som lyttere, og erobret en helt spesiell plass i tusenvis av menneskers musikalske hjerte.

Nå utgis en ny og lydforbedret utgave basert på originalopptakene (16 bit / 50.35 kHz). Utgaven er laget i nært samarbeid med lydekspertise fra MQA, og for første gang blir det Spellemannpris-belønnede albumet gjort tilgjengelig som en Hybrid SACD. Oppgraderingen av en allerede glimrende lydkvalitet bringer lytteren enda nærmere musikken slik den ble spilt og sunget i Grieghallen i februar 1982, da det makeløse kapitlet «Fairytales» ble skrevet inn i norsk musikkhistorie.  

En påkostet ny LP-utgave utgis i 2018.

Produsert av Arild Andersen
Liner notes av Terje Mosnes
Teknisk team: Bob Stuart (MQA), Peter Craven (Algol/MQA)

Les mer

Fantastiske «Fairytales», Radka Toneff og Steve Dobrogosz’ mesterverk, er Norges mestselgende jazzalbum og ble i 2011 kåret til tidenes beste norske album av 100 norske musikere i Morgenbladets avstemning. «Fairytales» er hennes tredje og klart mest populære studioalbum, og en av de første norske digitalinnspillingene.
Albumets lydkvalitet gjorde raskt «Fairytales» til et internasjonalt hi-fi-referansealbum. Ultra-nærbildet av Radka Toneff og Steve Dobrogosz’ unikt samstemte duosamarbeid har i mer enn tre tiår har inspirert så vel musikere som lyttere, og erobret en helt spesiell plass i tusenvis av menneskers musikalske hjerte.

Radka

Radka Toneff (1952-1982, norsk mor, bulgarsk far) var etablert i Norge og de nærmeste nabolandene som en unik sanger og leder av egne band da hun og den Sverige-bosatte, amerikanske pianisten Steve Dobrogosz (1956 – ) spilte inn «Fairytales» i februar 1982. De hadde kjent hverandre siden 1979 da Dobrogosz overtok som pianist i Radkas kvartett der bassisten Arild Andersen, og den danske trommeslageren Alex Riel utgjorde resten av besetningen. På kvartettjobbene la Radka og Steve gjerne inn ei duolåt eller to, og de hadde også tatt opp en improvisert duoversjon av standarden «My Funny Valentine», produsert av Erling Wicklund på tampen av en radioinnspilling i NRK i november dette året.

Legendarisk session

Den oppsiktsvekkende ad hoc-duetten, som skulle bli til spor fem på «Fairytales», hadde inspirert Steve til å leke med tanken om et duoalbum. Radka omfavnet etter hvert ideen. Ingen plateselskap i Norge og Sverige svarte positivt på henvendelsene fra duoen før Norsk Jazzforbunds nystartede plateselskap Odin kom inn i bildet. Rolf Grundesen, leder i Norsk Jazzforbund, foreslo å spille inn albumet i Grieghallen i Bergen, der digitalt opptaksutstyr og et godt flygel var på plass, og med Arild Andersen som produsent ble ni sanger lydfestet i løpet av to kvelder.

«Fairytales» fikk en spesiell epilog da Radka døde på tragisk vis noen uker etter at albumet var utkommet og hadde startet sin seiersgang. I ettertid er det likevel ikke minnet om tapet av en uforliknelig sanger, men snarere innholdet i det Radka presterer sammen med sin amerikanske duopartner som sterkest holder «Fairytales» i hevd.

En påkostet LP-utgave utgis i 2018.

Arild Andersen |Radka Toneff |Steve Dobrogosz

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662095612

Katalognummer: ODINCD9561

Priskategori : CD