You I me – Kim Myhr

1. A (17:57)
2. mer…
B (20:10)

Kim Myhr: Electric and acoustic guitars, electronics · Tony Buck: Drums, percussion · Ingar Zach: Snares, percussion, electronics · Hans Hulbækmo: Hand percussion

Kim Myhrs nye album «You | me» består av to lange pulsorienterte spor som hver fyller en hel plateside. Albumet er resultatene av en fem måneder lang studioprosess og er Myhrs mest helstøpte, rikt orkestrerte og fineste utgivelse så langt.

kr 139

Clear selection

Pulsorientert. Kim Myhrs nye album «You | me» består av to lange pulsorienterte spor som hver fyller en hel plateside. Albumet er resultatene av en fem måneder lang studioprosess og er Myhrs mest helstøpte, rikt orkestrerte og fineste utgivelse så langt. I de senere år har Kim Myhr vært en sentral stemme på den norske eksperimentelle musikkscenen både som komponist og gitarist. Samarbeidsalbumet med Jenny Hval og Trondheim Jazz Orchestra «In The End His Voice Will Be The Sound of Paper» fra 2016 fikk fantastiske kritikker. The Quietus kalte albumet et «et oppsiktsvekkende verk» og Slug Magazine beskrev det som «et groteskt vakkert paradoks av lyd, som tilfredsstiller til siste slutt.» Senere samme år slapp han sitt andre soloalbum «Bloom» – som gjennom et knippe varierte spor tok musikken hans i en mer elektrisk retning. Mojo beskrev «Bloom» som «Et spektralt sonisk landskap, en transetilstand mellom det elektroniske og akustiske hvor en magisk tranformerende poesi for sene kvelder blir til.» De siste årene har perkusive elementer blitt mer framtredende i musikken til Kim, og på «You | Me» har han bygget ut det rytmiske ved å invitere tre av sine favoritt-trommeslagere: Tony Buck (The Necks), Ingar Zach (Huntsville, Dans les arbres) og Hans Hulbækmo (Atomic, Moskus, Broen).  «You | me» har blitt et gjennomarbeidet, suggerende, rytmisk drivende og klanglig overveldende album fra Kim Myhr, som stadig utvider sin musikalske palett. Albumet blir utgitt på CD, DL og som LP med trykket innercover i begrenset opplag.

More

Kim Myhrs nye album «You | me» består av to lange pulsorienterte spor som hver fyller en hel plateside. Albumet er resultatene av en fem måneder lang studioprosess og er Myhrs mest helstøpte, rikt orkestrerte og fineste utgivelse så langt.

Perkusivt

De siste årene har perkusive elementer blitt mer framtredende i musikken til Kim, og på «You | Me» har han bygget ut det rytmiske ved å invitere tre av sine favoritt-trommeslagere: Tony Buck (The Necks), Ingar Zach (Huntsville, Dans les arbres) og Hans Hulbækmo (Atomic, Moskus, Broen).  «Dette er første gang jeg lager en plate som i så stor grad går ut i fra ett musikalsk utgangspunkt.» sier Kim. «Det er også første gang jeg lager musikk som har én gjennomgående puls gjennom hele plata. Jeg ville at musikken skulle være rik på detaljer, til det punkt at man nesten føler man svømmer i de, samtidig som den skulle ha en enkelthet i formen; at hele det musikalske forløpet skal kunne oppleves som én tilstand.» Denne tilnærmingen har resultert i at «You | me» er en plate som er ganske annerledes enn hans tidligere album.  «I skapelsesprosessen tenkte jeg mye på motsetninger, og på den noen ganger usynlige linjen som separerer de. En av kvalitetene å jobbe med lengre former er at man kan viske ut denne grensen, og la frodig og idyllisk materiale gradvis bli til noe mer vanskelig og utilgjengelig. På denne måten viser man at disse motsetningsfylte tilstandene er tilstede i hverandre hele tiden. At det inne i noe alltid finnes spor av ‘det andre’.»

Overveldende

«You | me» har blitt et gjennomarbeidet, suggerende, rytmisk drivende og klanglig overveldende album fra Kim Myhr, som stadig utvider sin musikalske palett. Albumet blir utgitt på CD, DL og som LP med trykket innercover i begrenset opplag.

Hans Hulbækmo |Ingar Zach |Kim Myhr |Tony Buck

Utgivelsesdato: 24.11.2017

EAN : 7033662025930

Katalognummer: HUBROCD2593

Priskategori : CD