Wired – Cakewalk

IVAR LOE BJØRNSTAD, ØYSTEIN SKAR, STEPHAN MEIDELL: Glass · Descent · Soil · Perpetual · Wired ·mer… Kammer

Cakewalk: Stephan Meidell · Øystein Skar · Ivar Loe Bjørnstad

Den rocka improvisasjonstrioen Cakewalk består av medlemmer fra Sacred Harp, Highasakite, The Sweetest Thrill og Hedvig Mollestad trio.

kr 139

Clear selection

Ekslosiv ung trio Hubro er stolte av å kunne presentere debutplaten til den rocka improvisasjonstrioen Cakewalk – et relativt ferskt band bestående av medlemmer fra Sacred Harp, Highasakite, The Sweetest Thrill og Hedvig Mollestad trio. Med synther, cymbaler, strenger og effektbokser improviserer Cakewalk med intense og suggererende droner og riff. Telepatien og samspillet innad i dette bandet er imponerende og strukturen i improvisasjonene sterk. Spennet i musikken deres er stort og gir oss assosiasjoner til motorisk krautrock, industriell elektronisk musikk, støyrockrock og Bowie/Enos Berlintriologi. Det er hektisk og energisk, og de tre medlemmene presser hver idé og hvert riff opp til kokepunktet, før de kjøler ned ørene våre med mer kontemplativ lydimprovisasjon.

More

Hubro er stolte av å kunne presentere debutplaten til den rocka improvisasjonstrioen Cakewalk – et relativt ferskt band bestående av medlemmer fra Sacred Harp, Highasakite, The Sweetest Thrill og Hedvig Mollestad trio.

Om bandet

Keyboardist Øystein Skar (keyboard) er opprinnelig fra Vinstra, og spilte tidlig klassisk musikk, før han også begynte med improvisasjonsmusikk, pop og jazz. Han er også en aktiv komponist, og har fått oppført flere verk for solopiano og større ensembler de siste årene. Skar er i tillegg til Cakewalk aktuell med duoen Glow, Sacred Harp og Highasakite. Stephan Meidell (gitar/bass) er født og oppvokst i Kristiansand, men har nå base i Bergen etter flere år i Amsterdam. Han bruker sin bakgrunn fra jazz og improvisasjonsmusikk innenfor rock, pop, støy og lydkunst i bandene Cakewalk, Krachmacher, The Sweetest Thrill og Vanilla Riot. Ivar Loe Bjørnstad (trommer) er født i Surnadal og kommer opprinnelig fra en rockebakgrunn. Han er bosatt i Oslo, og har fra milleniumsskiftet spilt med et uttall band og konstellasjoner i varierte sjangerlandskap, og spiller nå hovedsaklig med Hedvig Mollestad Trio, Hilde Marie Kjersem band og Cakewalk. Innspilt og mikset Juhani Silvola, og mastret av Jørgen Træen i Duper studio.

Cakewalk |Ivar Loe Bjørnstad |Øystein Skar |Stephan Meidell

Utgivelsesdato: 23.03.2012

EAN : 7033662025145

Katalognummer: HUBROCD2514

Priskategori : CD