• HUBROCD2565.jpg
  • HUBROCD2556_inlay.jpg
  • Møster!

When You Cut Into The Present – Møster!

KJETIL MØSTER: Nebula and Red Giant · Bandha · The Future Leaks Out · Journey · Soundhousemer… Rumble

Møster! – Kjetil Møster · Hans Magnus Ryan · Nikolai Hængsle Eilertsen · Kenneth Kapstad

Bandet går høyt ut allerede fra start og presser seg gjennom hele albumet mot ekstase gjennom stadige soniske overskridelser og maratonutholden grooving.

kr 139

Clear selection

Kraftpakke fra Møster! På sin tredje albumutgivelse på like mange år har Kjetil Møsters band Møster! tatt enda et syvmilssteg opp og frem. Vi møter et om mulig enda tettere, samkjørt og samspilt band enn på de to tidligere albumene. Det høres at bandet har spilt en rekke konserter siden sist. Det nye albumet ble spilt inn i en pause i en lengre splitturné med det norsk-amerikanske bandet The Young Mothers. Så høyt var energinivået i studio denne gangen at albumet vil få høyttalere dine til å svette. Møster! fikk med sitt forrige album «Inner Earth» kritikerne til å hente frem både superlativene og seigflytende lava / vulkanutbrudd sammenligninger over en lav sko. Britiske Rock-A-Rolla mente at albumets finale lød som «kuluminasjonen av Møsters infernalske potensial i en tilintetgjørende lavaflom som sprenger seg gjennom alle tilgjengelige ventiler og åpninger». På albumet tok bandet et steg i retning prog-rocken og bygget sakte og med stor tålmodighet opp mot et enormt klimaks. På «When You Cut Into The Present» er sakte oppbygning byttet ut med en mer «rett på» og konfronterende effektiv stil. Progrock, psykedelia og John Coltrane sin jazz er fortsatt åpenbare inspirasjonskilder for bandet, men de deler denne gangen også blodbaner med alt fra King Crimson i Red-perioden, Alice Coltrane og krautrockmesterne i Can. Bandet går høyt ut allerede fra start og presser seg gjennom hele albumet mot ekstase gjennom stadige soniske overskridelser og maratonutholden grooving. Resultatet er en avhengighetsskapende, fengende og alltid kreativ utblåsning av et album, som vil få pulsen til å stige og klistre gliset i ansiktet hos mange musikkinteresserte. Saksofonist Kjetil Møster er tilsynelatende over alt – hele tiden. Han spiller i en rekke jazz og improvisjons band, men opptrer også regelmessig med Røyksopp & Robyn, Datarock, King Midas og Lars Vaular. Siden sist har han også gitt ut et album med den ungarske trioen Ju, og gjort et første konsertsamarbeid med Chicagomusikerne Jeff Parker og John Herndon (Tortise) og Joshua Abrahams (Town & Country). Men det er ingen tvil om at det er Møster! som er hovedprosjektet og hjertebarnet hans. Bandet består som forrige gang foruten Kjetil Møster selv av legendariske Hans Magnus ’Snah’ Ryan, gitarist/vokalist i Motorpsycho, Nikolai Hængsle Eilertsen, bassist i Elephan9 og BigBang, og den allestedsværende trommeslager Kenneth Kapstad, også fra Motorpsycho og Monolithic. «When You Cut Into The Future» ble innspilt i Øra Studio i Trondheim med tekniker Jo Ranheim. De ble mikset av Christian Engfelt, Kjetil Møster og Nikolai Hængsle Eilertsen i Engfelt/Forsgren studio i Oslo og mastret at Jørgen Træen i Grotten, Bergen. 
Albumet kommer både på CD og som 180g LP i 500 eksemplarer i gatefold cover med CD inkludert. Konserter: 2. oktober: Trondheim, Dokkhuset 3. oktober: Oslo, Vulkan 9. oktober: Stavanger, Tou Scene 10. oktober: Bergen, USF Røkeriet

More

På sin tredje albumutgivelse på like mange år har Kjetil Møsters band Møster! tatt enda et syvmilssteg opp og frem. Vi møter et om mulig enda tettere, samkjørt og samspilt band enn på de to tidligere albumene. Det høres at bandet har spilt en rekke konserter siden sist. Det nye albumet ble spilt inn i en pause i en lengre splitturné med det norsk-amerikanske bandet The Young Mothers. Så høyt var energinivået i studio denne gangen at albumet vil få høyttalere dine til å svette.

Rett på

På «When You Cut Into The Present» er sakte oppbygning byttet ut med en mer «rett på» og konfronterende effektiv stil. Progrock, psykedelia og John Coltrane sin jazz er fortsatt åpenbare inspirasjonskilder for bandet, men de deler denne gangen også blodbaner med alt fra King Crimson i Red-perioden, Alice Coltrane og krautrockmesterne i Can. Bandet går høyt ut allerede fra start og presser seg gjennom hele albumet mot ekstase gjennom stadige soniske overskridelser og maratonutholden grooving. Resultatet er en avhengighetsskapende, fengende og alltid kreativ utblåsning av et album, som vil få pulsen til å stige og klistre gliset i ansiktet hos mange musikkinteresserte.

Kjetil Møster

Saksofonist Kjetil Møster er tilsynelatende over alt – hele tiden. Han spiller i en rekke jazz og improvisjons band, men opptrer også regelmessig med Røyksopp & Robyn, Datarock, King Midas og Lars Vaular. Siden sist har han også gitt ut et album med den ungarske trioen Ju, og gjort et første konsertsamarbeid med Chicagomusikerne Jeff Parker og John Herndon (Tortise) og Joshua Abrahams (Town & Country). Men det er ingen tvil om at det er Møster! som er hovedprosjektet og hjertebarnet hans. Bandet består som forrige gang foruten Kjetil Møster selv av legendariske Hans Magnus ’Snah’ Ryan, gitarist/vokalist i Motorpsycho, Nikolai Hængsle Eilertsen, bassist i Elephan9 og BigBang, og den allestedsværende trommeslager Kenneth Kapstad, også fra Motorpsycho og Monolithic. «When You Cut Into The Future» ble innspilt i Øra Studio i Trondheim med tekniker Jo Ranheim. De ble mikset av Christian Engfelt, Kjetil Møster og Nikolai Hængsle Eilertsen i Engfelt/Forsgren studio i Oslo og mastret at Jørgen Træen i Grotten, Bergen. 
Albumet kommer både på CD og som 180g LP i 500 eksemplarer i gatefold cover med CD inkludert.

Konserter

2. oktober: Trondheim, Dokkhuset 3. oktober: Oslo, Vulkan 9. oktober: Stavanger, Tou Scene 10. oktober: Bergen, USF Røkeriet

Hans Magnus Ryan |Kenneth Kapstad |Møster! |Nikolai Hængsle Eilertsen

Utgivelsesdato: 11.09.2015

EAN : 7033662025657

Katalognummer: HUBROCD2565

Priskategori : CD