Trondheim Voices – Gjest Song – Christian Wallumrød

1. Open Aften 05:26
2. Sakte Draw 02:30
3. Hei Morrow 04:00
mer…
4. Sixth Anneks 05:35
5. Kor Somnolent 04:04
6. Fishdance 03:30
7. Bygda Triads 01:58
8. Urte Garden 05:24
9. Sol Sway 03:55
10. Sonic Mold 02:35


Trondheim Voices: Sissel Vera Pettersen (artistic director) Tone Åse Natali Abrahamsen Garner Torunn Sævik Anita Kaasbøll Heidi Skjerve Ingrid Lode Marianna Sangita Røe Alle komposisjoner av Christian Wallumrød Arrangement og improvisasjoner av Trondheim Voices på Sakte Draw, Hei Morrow, Kor Somnolent, Sol Sway and Sonic Mold

Trondheim Voices inviterer in til et gjestehus komponert av Christian Wallumrød

kr 179

Clear selection

Trondheim Voices har siden tidlig 2000-tall vært et av Norges mest fremstående og innflytelsesrike vokalensembler. Med improvisasjon og samhandling i fokus har de utviklet et kollektivt uttrykk som har satt merke på omgivelsene. På albumet «Gjest Song» inviteres lytteren inn i et tidløst rom, gjennom musikk komponert av Christian Wallumrød.

 

I 2015 gjorde Trondheim Voices og Wild at Art et Gesamtkunstwerk kalt Gjestehus, et levende stykke bestående av musikk, dans og visuell kunst, som foregikk over fem dager i Lademoen kirke, under Olavsfestdagene i Trondheim. Christian Wallumrød ble invitert til å skrive musikk som ble fremført og formet dag for dag. Innspilt i Melhus kirke i 2020, 5 år etter urfremføringen, har materialet fått tid til å modne ytterligere, uten å vike fra det opprinnelige kunstverket:

 

-Christians komposisjoner er i stor grad de samme som første gang de ble fremført, men på albumet har vi åpnet litt mere opp og tilført noen idéer som ble til i kollektive improvisasjonsprosesser. Og en viktig del av denne innspillingen er også lyden av kirkerommet og bygningen vi synger i, som lever sitt eget liv i samspill med været utenfor.   – Sissel Vera Pettersen, Trondheim Voices

 

Med utgangspunkt i det opprinnelige prosjektets plassering og tidsperspektiv har Christian Wallumrød komponert musikk som baserer seg på et tekstløst materiale formet ut fra en ambisjon om å kunne utvikles i samarbeid med sangerne, kombineres på forskjellige måter og tåle repetisjon og gjenbruk over en lang tidsperiode.

 

«Jeg er glad for at Trondheim Voices ville hente frem denne musikken igjen, og for initiativet til å spille den inn, og jeg synes det er fint at det har gått endel tid siden den ble laget og prøvet ut i det opprinnelige verket. Å lydfeste noe, og å arbeide frem en lyd og en sekvensering og form, tror jeg uansett alltid frembringer en egen logikk og sin egen vekt. For meg har det kjentes som en naturlig konsekvens, en slags videreføring der vi i fellesskap fokuserer på det lydlige, det musikalske. At rommet og hele lyden av stedet vi arbeidet på har satt såpass tydelig preg på innspillingen, liker jeg veldig godt. Det er på en måte også en perifer påminnelse om det stedsspesifikke ved den opprinnelige fremføringssituasjonen.» – Christian Wallumrød

Trondheim Voices er et banebrytende ensemble bestående av improviserende vokalister som stadig utforder og endrer rammene for hvordan et vokalensemble kan produsere lydkunst. Fokusert på at hver sangers individuelle uttrykk og klangfarge kombineres med andre stemmer, resulterer i gruppens unike kollektive lydbilde. Gjennom deres mange samarbeid med fremstående komponister som Christian Wallumrød, Marilyn Mazur, Jon Balke, Mats Gustavsson og Maja Ratkje, har de gjort solide inntrykk som nyskapere innen vokal og improvisert musikk. Trondheim Voices utforsker og utvikler ny musikk i interaksjon mellom sangere, publikum, omgivelsene og ny teknologi.

Christian Wallumrød har jobbet som musiker og komponist siden 1992, og er regnet som en av de mest fremstående og innflytelsesrike musikerne av sin generasjon i Norge. Wallumrød debuterte med albumet «No Birch» på ECM i 1996, og har senere gitt ut en rekke hyllede album med Christian Wallumrød Ensemble på samme label. Albumet «Outstairs» (2013) mottok Spellemannprisen. Videre har han gitt ut tre plater med Brutter (Hubro), et samarbeid med trommisen og broren Fredrik Wallumrød. Ytterligere utgivelser på Hubro inkluderer Christian Wallumrød Ensemble, Dans Les Arbres, samt Wallumrøds soloalbum Pianokammer (2015) og Speaksome (2021). Wallumrød har skrevet bestillingsverk for blant annet Ensemble Allegria, Håkon Stene, Oslo Strykekvartett, BOA og Trondheim Jazzorkester.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662026562, 7033661036562

Katalognummer: HUBROCD2651-3

Priskategori : CD, LP