• HUBROCD2526.jpg
  • MG_7031.jpg

Transfixed – Cakewalk

ESPEN SOMMER EIDE, IVAR LOE BJØRNSTAD, ØYSTEIN SKAR, STEPHAN MEIDELL: Dive · STEPHAN MEIDELL, ØYSTEIN SKAR, IVAR LOE BJØRNSTAD: Ghosts · Bells · Transfixed · Swarm ·mer… Dunes

Cakewalk: Ivar Loe Bjørnstad · Stephan Meidell · Øystein Skar · guest: Espen Sommer Eide

Det korte, konsise og noen ganger punkaktige er denne gangen byttet ut med lengre og mørkere strekk på det som er et mer massivt album.

kr 139

Clear selection

Mørk og monumental oppfølger Trioen Cakewalk består av Stephan Meidell (The Sweetest Thrill), Øystein Skar (Highasakite, Sacred Harp) og Ivar Loe Bjørnstad (Hedvig Mollestad Trio). De fikk strålende anmeldelser av den internasjonale musikkpressen for debutalbum "Wired" På sitt andre album «Transfixed» tar de et steg i en ny retning. Det korte, konsise og noen ganger punkaktige er denne gangen byttet ut med lengre og mørkere strekk på det som er et mer massivt album. I anmeldelser av debutalbumet ble det dratt linjer til kraut rock, Bowie/Eno´s Berlin triologi, tidlig Sonic Youth og band som Explosions in the Sky. . Under innspillingen av «Transfixed» inviterte trioen denne gangen med seg Espen Sommer Eide aka Phonophani (også kjent som medlem av duoen Alog) som gjest. Han tok med seg sin Buchla synthesizer og spiller en viktig rolle på det zen-aktige sporet «Dive».

More

Trioen Cakewalk består av Stephan Meidell (The Sweetest Thrill), Øystein Skar (Highasakite, Sacred Harp) og Ivar Loe Bjørnstad (Hedvig Mollestad Trio). Musikken på deres kritikerroste debutalbum «Wired» fra 2012 ble beskrevet av Mojo Magazine som «hypnotisk kantete improv grooves som maner frem strobende bilder av Konono No 1 i storslag sammen med en gjeng Benzedrine bøller på et No Wave New York loft.».

Transfixed

«Det meste av musikken skapt og innspilt i vårt studio i Bergen. Vi har eksperimentert og ønsket å gjøre noe nytt. Å jamme i timesvis for å komme opp med riff, strukturer og melodier er ingen ny måte å lage musikk på, men vi prøver å fortsette og improvisere også etter at en låter har materialisert seg» skriver Stephan Meidell i omslagsteksten. «Kjernen i bandet er at vi har veldig forskjellige preferanser, men at vi prøver å finne et felles musikalsk ståsted gjennom improvisasjon. Vi leter ikke et lydbilde fra en spesiell periode, stil eller et band, men beveger oss fritt ut av skyggene til rock, støy, jazz og samtidsmusikk.» I anmeldelser av debutalbumet ble det dratt linjer til kraut rock, Bowie/Eno´s Berlin triologi, tidlig Sonic Youth og band som Explosions in the Sky. «Lytter vil definitivt prøve å sammenligne oss med noe de har hørt før, men det er stor sjanse for at vi aldri har hørt musikken til de vi blir sammenlignet med. Generelt sett blir musikere ofte konfrontert med sammenligninger som er flatterende, men samtidig helt feil eller irrelevante.

Gjest

Under innspillingen av «Transfixed» inviterte trioen denne gangen med seg Espen Sommer Eide aka Phonophani (også kjent som medlem av duoen Alog) som gjest. Han tok med seg sin Buchla synthesizer og spiller en viktig rolle på det zen-aktige sporet «Dive».

Cakewalk |Espen Sommer Eide |Ivar Loe Bjørnstad |Øystein Skar |Stephan Meidell

Utgivelsesdato: 18.10.2013

EAN : 7033662025268

Katalognummer: HUBROCD2526

Priskategori : CD