The Karman Line – sPace moNkey

1. Aeronautics
2. Chopping Wood In My Brand New Moon Boots
3. Digital Cigarettes
mer…
4. Darkness
5. Blue Baboon and Carpenter
6. sPacemoNkey
7. Meanwhile
In A Galaxy Far Away
8. Long Distance Call
9. Landing Day

MORTEN QVENILD: hyperpiano, electronics and programming GARD NILSSEN: drums, gongs, bells, vibraphone and electronics

sPacemoNkey er duoprosjektet til pianist Morten Qvenild og trommeslager Gard Nilssen. De to fant tonen i bandet til Mathias Eick og bestemte raskt at de måtte prøve å spille som duo.

kr 139

Clear selection
Sjanger: Experimental

sPacemoNkey er duoprosjektet til pianist Morten Qvenild og trommeslager Gard Nilssen. De to fant tonen i bandet til Mathias Eick og bestemte raskt at de måtte prøve å spille som duo.

More

Morten Qvenild har de siste 10-15 årene vært en av de mest kreative, banebrytende og utforskende musikerne her i landet, og er kjent fra band som In The Country, Shining, Jaga Jazzist, Trinity og Susanna & the magical orchestra. Gard Nilssen er på sin side en av mest aktive og etterspurte trommeslagerne vi har kjent fra Bushman ́s Revenge, Astro Sonic, Puma, Trondheim Jazzorkester og i bandet til Susanne Sundfør.

«Jeg er jo generelt skrekkelig glad i duoformatet, og har jobba mye med sangere. Det å jobbe med en trommeslager gir meg et svært spillerom og stor frihet til å ta musikken i mange forskjellige retninger.» sier Qvenild. Nettopp denne friheten blir benyttet til gagns på The Karman Line. Dette er speisa, spennende og vakker musikk, som stadig overrasker og kaster seg inn i nye klanglige rom.

sPacemoNkeys debutalbum «The Karman Line» er helt improvisert og er innspilt i Propeller Studio i Oslo. «Vi har brukt studio som verktøy i prosessen med å finne ut av hva vi kunne få til med duoen. Mye prøving og feiling. Mange diskusjoner om retninger. Etterhvert i prosessen utkrystalliserte det seg plutselig et band» sier Qvenild. Albumet ble senere ferdigstilt, produsertog mikset sammen med Jørgen Træen i Duper Studio i Bergen.

Gard Nilssen |Morten Qvenild

Utgivelsesdato: 28.02.2014

EAN : 7033662025435, 7033662035434

Katalognummer: HUBROCD2543

Priskategori : CD, LP