• Cover_Kim Myhr_Sympathetic Magic
  • 1 Kim Pink – Photo Orfee Schuijt

Sympathetic Magic – Kim Myhr

And I Thought These Are My People · Gifting Senselessly In Endless Lavishness ·
Move The Rolling Sky · Iridescent · Up To The Sun Shall Go Your Heartache · I Wonder If I Shall Fall Right Through The Earth · Heartmer…
StreamsKIM MYHR: guitars, electronics, compositions - HÅVARD VOLDEN: el-guitar - DAVID STACKENÄS: el-guitars - ADRIAN MYHR: el-guitars, bass - ANJA LAUVDAL: organ, synths - HANS HULBÆKMO: drums - MICHAELA ANTALOVÁ: drums - INGAR ZACH: percussion - STIG GUNNAR RINGEN: sound design - MARTIN MYRVOLD: sound design

«Sympathetic Magic» er et ekstatisk og rørende musikkverk. Verket troner på toppen av Kim Myhrs jevnt voksende og betydelige produksjon som artist og komponist.

kr 139

Clear selection
Sjanger: Experimental

«Sympathetic Magic» er et ekstatisk og rørende musikkverk. Verket troner på toppen av Kim Myhrs jevnt voksende og betydelige produksjon som artist og komponist.

Les mer

Albumet er oppfølgeren til Kim Myhr’s album You | me (2017), som fikk mye ros internasjonalt og mottok en «honorary mention» på Nordic Music Prize 2018. Den omsluttende varmen fra You | me er fortsatt til stede, men «Sympathetic Magic» er mer ekspansiv enn forgjengeren.  Et band bestående av åtte musikere som spiller på en utvidet instrumentpark med blant annet elektriske 12-strengsgitarer, trommemaskiner, vokal, synthezisere, orgel og trommer og perkusjon, har skapt et verk i større skala.

De skimrende bølgene i You | me har blitt byttet ut med kosmiske strømmer i Sympathetic Magic, en samling sangstrukturer som har vokst til et verk av symfoniske proporsjoner.  «Med You | me ville jeg skape et hav av lyd, hvor lytteren er omringet av utallige elementer som er likeverdige i musikken. Jeg ville utfordre dette litt, og heve fram visse elementer. Resultatet er en mer melodisk musikk enn det jeg har gjort før». – Kim Myhr

Rett før han startet arbeidet med Sympathetic Magic, kjøpte Kim et gammelt Yamaha-orgel (YC45d) fra 70-tallet, etter å ha forelsket seg i lyden på ulike utgivelser. Opprinnelig var instrumentet tenkt å være et diskret element i det nye verket, men det endte opp med å bli et midtpunkt i musikken.  «Det har en briljant, rett-i-fjeset lyd som brakte en ekstatisk kvalitet til musikken. Å leke seg fram med dette instrumentet, i tillegg til en Roland Juno synth fra 80-tallet og en ny trommemaskin, tok musikken i nye retninger».

Tematisk sirkler «Sympathetic Magic» rundt en lengsel etter samhold og kollektivitet. Da verden var under lockdown i 2021, fikk Kim muligheten til å dykke dypt inn i prosjektet, takket være en bestilling fra Oslo Jazz Festival. Han arbeidet med medlemmene i bandet, en etter en: «Musikken skapte en situasjon av uventet positivitet. Det føltes som et sosialt prosjekt selv om jeg mesteparten av tiden var alene. All denne positive, muntre energien føltes magisk, den oppsto som i løse luften i en temmelig mørk situasjon. Hele prosessen føltes som en hallusinasjon. Sympathetic Magic er som en drøm inne i en drøm»

Tittelen på albumet er et begrep som stammer fra James Frazers «The Golden Bough». Han sier om Sympathetic Magic: «ting som en gang har vært i kontakt med hverandre vil fortsette å påvirke hverandre på avstand, etter den fysiske kontakten er blitt brutt.»

«I en nedstengt verden hvor all vår kontakt ved utsiden plutselig er fjern eller fraværende, blir grensen mellom det ekte og det imaginære utydelig. Jeg følte at begrepet perfekt oppsummerte tankene, prosessene og følelsene som ligger bak dette albumet.

Gitarist og komponist Kim Myhr har turnert internasjonalt siden tidlig 2000-tallet og har gitt ut flere album under eget navn. Albumet You | me (2017) ble nominert til Nordic Music Prize 2018, og ble hyllet vidt internasjonalt. Hans forrige plate Vesper med Australian Art Orchestra ble nominert til Spellemannprisen 2020 i kategorien «Samtid». The Guardian har omtalt Myhr som “a master of slow-morphing rhythms and sun-dappled textures that seem to glow from the inside”. Som komponist har han skrevet musikk for Australian Art Orchestra, Quatuor Bozzini, Kitchen Orchestra, Trondheim Jazz Orchestra, og han har også samarbeidet med Jenny Hval, Lasse Marhaug, Christian Wallumrød og mange flere.

“Kim Myhr is a master of slow-morphing rhythms and sun-dappled textures that seem to glow from the inside”.

  • The Guardian

Anja Lauvdal |david stackenäs |Hans Hulbækmo |Håvard Volden |Ingar Zach |Kim Myhr

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662026487, 7033661036487

Katalognummer: HUBROCD2648

Priskategori : CD, 2LP