Sun Moee – SkyDive Trio

ADRIAN UTLEY, BETH GIBBONE, GEOFF BARROW, HENRY BROOKS, LALO SCHIFRIN, OTIS TURNER: Sour Times · MATS EILERTSEN: Bravo · Signs · Becks Back · „ OLAVI LOUHIVUORI: Four Words · THOMAS DAHL: Talbot · Slow Turn · Sunmer… Moee

Thomas Dahl, guitar · Mats Eilertsen, double bass · Olavi Louhivuori, drums

På albumet Sun Moee blir vi for første gang i sin fulle bredde presentert for gitarist Thomas T. Dahl som leder og drivende kraft i et band.

kr 139

Clear selection
Sjanger: InstrumentalJazz

Gitartrio På albumet Sun Moee blir vi for første gang i sin fulle bredde presentert for gitarist Thomas T. Dahl som leder og drivende kraft i et band. Skydive Trio er en god gammeldags gitartrio trygt plantet i melodisk jordsmonn og næret av rike harmonier og den fulltonende gitartrolldomen til Thomas T. Dahl. Spillet hans surfer på rytmiske bølger fra den finske trommeslageren Olavi Louhivuori (Oddarang, Tomasz Stanko) og det norske bass-esset Mats Eilertsen (Tord Gustavsen). Dahl har signert flere av låtene på albumet, deriblant tittellåten Sun Moee, Slow Turn og Talbot men Eilertsen og Louhivuori bidrar også begge med låtmateriale. I tillegg får vi også en spennende coverversjon av Portisheadlåten "Sour Times". Medlemmene i Skydive Trio har jobbet sammen som del av større band i en årrekke, og det høres. Alle tre spiller på Mats Eilertsens "Radio Yonder" (2009) og "SkyDive" (2011), og alle tre var også med på Eilertsens storverk "Rubicon" som ble urfremført under VossaJazz i 2014. «Sun Moee» ble innspilt i Village Recording Studios i København og er produsert av bandet selv. – Et inspirert jazzalbum fra en bunnsolid trio.

More

På albumet Sun Moee blir vi for første gang i sin fulle bredde presentert for gitarist Thomas T. Dahl som leder og drivende kraft i et band. Skydive Trio er en god gammeldags gitartrio trygt plantet i melodisk jordsmonn og næret av rike harmonier og den fulltonende gitartrolldomen til Thomas T. Dahl. Spillet hans surfer på rytmiske bølger fra den finske trommeslageren Olavi Louhivuori (Oddarang, Tomasz Stanko) og det norske bass-esset Mats Eilertsen (Tord Gustavsen).

Thomas T. Dahl

Thomas T. Dahl studerte ved Jazzlinja i Trondheim og fikk sitt første gjennombrudd som medlem i det prisvinnende bandet Krøyt med vokalist Kristin Asbjørnsen. Han har en imponerende musikalsk kapasitet og føler seg like hjemme i mange ulike stiler og sjangere. På Sun Moee maler han et filmatisk landskap der elementer fra pop og rock og subtil elektronisk manipulering møter strengelyd. Dahl har tidligere utgitt album med bandet BMX sammen med Per Jørgensen, Dingobats med Eirik Hegdal, og han har samarbeidet med Erlend Skomsvoll, Jon Balke, Hilmar Jensson, Nils-Olav Johansen, Ole Hamre, John Inderberg, Karin Park, Highasakite og Ephemera. 

Om trioen

Medlemmene i Skydive Trio har jobbet sammen som del av større band i en årrekke, og det høres. Alle tre spiller på Mats Eilertsens "Radio Yonder" (2009) og "SkyDive" (2011), og alle tre var også med på Eilertsens storverk "Rubicon" som ble urfremført under VossaJazz i 2014. Mats Eilertsen har gitt ut fire album i eget navn på HUBRO så langt. Han er kjent for sitt varme og lyriske basspill. Eilertsen er stødig drivende og eksperimentell på samme tid. Han holder i roret, men er også åpen og alltid på jakt etter nye lyder. Han er en svært aktiv og produktiv musiker og komponist, og har spilt på album med Tord Gustavsen, The Source, Wolfert Brederode Quartet, Parish, Håkon Kornstad Trio, Food med Iain Ballamy, Jacob Young, Solveig Slettahjell´s Slow Motion Orchestra og Håvard Wiik Trio. Olavi Louhivuori er en gnistrende talentfull ung finsk trommeslager og perkusjonist med høy energi og en positiv grunntone i spillet sitt. Han utfordrer og oppmuntrer sine medmusikere til å strekke seg både kreativt og musikalsk. Louhivuori har studert trommer og komposisjon på Sibeliusakademiet. Hele tre band han har spilt i har blitt kåret til "Young Nordic Jazz Group": Joon Toivanen Trio, Ilmilekki Qurtet og Sun Trio. Olavi har turnért og gjort innspillinger med den polske trompetlegenden Tomasz Stanko, men han har også spilt med Anthony Braxton, Marilyn Crispell, Susanne Abbuehl og Kenny Wheeler. Han har utgitt flere album med sine egne band og som soloartist og fikk den finske Emma prisen med bandet Oddarang i 2007. «Sun Moee» ble innspilt i Village Recording Studios i København og er produsert av bandet selv. – Et inspirert jazzalbum fra en bunnsolid trio.

Adrian Utley |Beth Gibbone |Geoff Barrow |Henry Brooks |Lalo Schifrin |Mats Eilertsen |Olavi Louhivuori |Otis Turner |SkyDive Trio |Thomas Dahl

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662025374

Katalognummer: HUBROCD2537

Priskategori : CD