• HUBROCD2538.jpg
  • HUBROCD2538_inlay.jpg

Stop Freeze Wait Eat – Ivar Grydeland

IVAR GRYDELAND: Stop Freeze Wait Sing · Lag, Accumulated B · Lag, Accumulated A · Stop Freeze Wait Bleed · Eat After Me · Stop Freeze Wait Run · Stop Freeze Waitmer… Sleep

Ivar Grydeland: acoustic and 6 and 12-string electric guitars, banjo, electronics, drum scope, pocket piano, Rhythm 77

Grydelands originale og personlig musikk kan være både abstrakt og krevende, men er samtidig fengende og drar deg med inn i forskjellige musikalske landskap og stemninger.

kr 139

Clear selection

Vol. 2 fra Ivar Grydeland Ivar Grydeland er sannsynligvis mest kjent som medlem av improviserende band som Huntsville, Ballrogg og Dans les Arbres (ECM) som er nominert til Nordisk Råds Musikkpris i år. Han spiller også særegen pop med Hanne Hukkelberg og instrumental rock med bandet Finland som slapp sitt debutalbum på Hubro tidligere i år. Solodebut-albumet hans Bathymetric Modes ble sluppet i 2012 til svært positive kritikker. All About Jazz skrev i sin anmeldelse at “Grydeland har levert et album som med sin kombinasjon av lyrisk skjønnhet og spennende lydverdener gjør ham fortjent til den samme internasjonale oppmerksomheten som flere av hans mer kjente norske kolleger har vært forunt.” Albumet Stop Freeze Wait Eat spinner på en fascinerende måte et nennsomt og uoversiktelig edderkoppnett mellom størrelser og sjangere som hi-fi og lo-fi, droner, abstrakt elektronika, improv og americana. Loren Connors, Oren Ambarchi og Terry Riley er naturlige referanser å nevne her. Albumet er frukten av arbeidet med et kunstnerisk PhD prosjekt kalt “Ensemble of Me” ved Musikkhøyskolen i Oslo. Ivar ville gjøre det mulig å skape ensemblemusikk som soloutøver. Han prøver å skape et “utvidet nå” ved å improvisere over lyden av det han spilte for 10-12 sekunder siden. "Jeg jobber på samme måte som jeg innbiller meg billedkunstneren kan jobbe: ta et skritt tilbake og revurdere, før han vender tilbake til lerretet. Jeg liker denne vekslingen mellom intuisjon og refleksjon når jeg jobber i studio. "  Ivar Grydeland spiller akustiske og elektriske gitarer, pedal steel og banjo med en blanding av prepareringer, finger-picking, ulike buer, metall, propeller og elektronikk. Han underviser ved Norges musikkhøgskole og er en av grunnleggerene av etiketten Sofa. Grydelands originale og personlig musikk kan være både abstrakt og krevende, men er samtidig fengende og drar deg med inn i forskjellige musikalske landskap og stemninger.

Les mer

Ivar Grydeland er sannsynligvis mest kjent som medlem av improviserende band som Huntsville, Ballrogg og Dans les Arbres (ECM) som er nominert til Nordisk Råds Musikkpris i år. Han spiller også særegen pop med Hanne Hukkelberg og instrumental rock med bandet Finland som slapp sitt debutalbum på Hubro tidligere i år.

Stop Freeze Wait Eat

Albumet Stop Freeze Wait Eat spinner på en fascinerende måte et nennsomt og uoversiktelig edderkoppnett mellom størrelser og sjangere som hi-fi og lo-fi, droner, abstrakt elektronika, improv og americana. Loren Connors, Oren Ambarchi og Terry Riley er naturlige referanser å nevne her. Albumet er frukten av arbeidet med et kunstnerisk PhD prosjekt kalt “Ensemble of Me” ved Musikkhøyskolen i Oslo. Ivar ville gjøre det mulig å skape ensemblemusikk som soloutøver. Han prøver å skape et “utvidet nå” ved å improvisere over lyden av det han spilte for 10-12 sekunder siden. "Jeg jobber på samme måte som jeg innbiller meg billedkunstneren kan jobbe: ta et skritt tilbake og revurdere, før han vender tilbake til lerretet. Jeg liker denne vekslingen mellom intuisjon og refleksjon når jeg jobber i studio. "  Ivar Grydeland spiller akustiske og elektriske gitarer, pedal steel og banjo med en blanding av prepareringer, finger-picking, ulike buer, metall, propeller og elektronikk. Han underviser ved Norges Musikkhøyskole og er en av grunnleggerene av etiketten Sofa. Grydelands originale og personlig musikk kan være både abstrakt og krevende, men er samtidig fengende og drar deg med inn i forskjellige musikalske landskap og stemninger.

Andreas Risanger Meland |Ivar Grydeland

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662025381

Katalognummer: HUBROCD2538

Priskategori : CD