• HUBROCD2529.jpg
  • SteinUrheim_press.jpg

Stein Urheim

STEIN URHEIM: Kosmoloda · After The Festival · Watch The View · Beijing Blues · Greatmer… Distances

Stein Urheim: guitars, analog synths, banjo, charango, effects , flute, fretless bouzouki, gu qin, , harmonica,langeleik, mandolin, slide tamboura · Jørgen Træen: effects, modular synth

Urheims musikk er gjennomsyret av en slags eksotisme. Den er ettertenksom uten å være humørløs. Innflytelsen fra jazz, nordamerikansk og vestafrikansk blues og folkemusikk fra mange steder på kloden er hørbar.  

kr 139

Clear selection

Eksotisk strengemusikk fra ung mester Den Bergensbaserte gitaristen Stein Urheim (f.1979) imponerte stort med albumet "Kosmolodi" som ble utgitt i et svært begrenset opplag på vinyl  i 2012. Nå er han tilbake med et helstøpt og lekent selvtitulert album der han tar sin svært idiosynkratiske  instrumentalmusikk til nye lavmælte høydedrag. Urheims musikk er gjennomsyret av en slags eksotisme. Den er ettertenksom uten å være humørløs. Innflytelsen fra jazz, nordamerikansk og vestafrikansk blues og folkemusikk fra mange steder på kloden er hørbar.  Selv nevner Urheim de to amerikanske komponistene Lou Harrison og Steve Reich som inspirasjonskilder i tillegg til  kinesisk gu qin musikk, langeleikmusikk fra Valdres og Ornette Coleman. Store deler av albumet ble innspilt sammen med lydtekniker Audun Strype i fiolinlegenden Ole Bulls storslagne hjem Lysøen utenfor Bergen i Januar 2013. Det store, og på den tiden av året steinkalde trehuset, har en fantastisk atmosfære og en varm akustikk. Innspillingen ble siden sluttført og mikset i Duper Studio i Bergen sammen med tekniker og produsent Jørgen Træeen. Stein Urheim har tidligere gitt ut to kritikerroste album på Bugge Wesseltofts Jazzland label, sammen med sanger og musiker Mari Kvien Brunvoll. – Det siste ble nominert til Spellemann i åpen klasse. Han har også en bakgrunn fra Gabriel Fliflets prosjekt Åresong, og HP Gundersens kritikerroste droneband The Last Hurrah.

Les mer

Den Bergensbaserte gitaristen Stein Urheim (f.1979) imponerte stort med albumet "Kosmolodi" som ble utgitt i et svært begrenset opplag på vinyl  i 2012. Nå er han tilbake med et helstøpt og lekent selvtitulert album der han tar sin svært idiosynkratiske  instrumentalmusikk til nye lavmælte høydedrag. På albumet spiller Urheim i tillegg til gitarer et utall andre strenge-instrumenter fra flere verdenshjørner.

Lysøen

Mens "Kosmolodi"  ble innspilt over tid på en rekke ulike steder, valgte Urheim denne gangen en annen innfallsvinkel. Store deler av albumet ble innspilt sammen med lydtekniker Audun Strype i fiolinlegenden Ole Bulls storslagne hjem Lysøen utenfor Bergen i Januar 2013. Det store, og på den tiden av året steinkalde trehuset har en fantastisk atmosfære og en varm akustikk. Innspillingen ble siden sluttført og mikset i Duper Studio i Bergen sammen med tekniker og produsent Jørgen Træeen. Stein Urheim har tidligere gitt ut to kritikerroste album på Bugge Wesseltofts Jazzland label, sammen med sanger og musiker Mari Kvien Brunvoll. – Det siste ble nominert til Spellemann i åpen klasse. Han har også en bakgrunn fra Gabriel Fliflets band Åresong, og HP Gundersens kritikerroste droneband The Last Hurrah.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662025299

Katalognummer: HUBROCD2529

Priskategori : CD