Skarbø Skulekorps – Skarbø Skulekorps

1. 1-555-3327
2. Turnamat
3. Pilabue
mer…
4. Four Foxes
5. Farrier and the Hoof
6. Lysets Hastighet
7. Kadó
8. Gliploss
9. 50 MB RAM

SIGNE EMMELUTH: alto sax, electronics EIRIK HEGDAL: C Melody sax, clarinet STIAN OMENÅS: trumpet ANJA LAUVDAL: organ, synth JOHAN LINDSTRÖM: pedal steel, guitar CHRIS HOLM: bass, synth ØYVIND SKARBØ: drums, percussion, vibraphone, banjo

Da trommeslageren, jazzmusikeren og improvisatøren Øyvind Skarbøs kritikerroste trio 1982 ble oppløst etter 11 år, hadde han ingen anelse om hvilken gave det ville ende med å bli.

kr 139

Clear selection

Da trommeslageren, jazzmusikeren og improvisatøren Øyvind Skarbøs kritikerroste trio 1982 ble oppløst etter 11 år, hadde han ingen anelse om hvilken gave det ville ende med å bli.

More

Resultatet av en periode med grubling ble Skarbø Skulekorps, hans mest omfattende musikalske prosjekt så langt. Korpsuniformer ble kjøpt fra et nedlagt skolekorps via Finn.no. Foreldrene hans på Stranda ble satt i gang med å sy fane, og Skarbø selv begynte prosessen med å håndplukke et drømmeband bestående av sju musikere fra Norge, Sverige og Danmark: Anja Lauvdal (Broen, Moskus), Johan Lindström (Ane Brun, Tonbruket), Signe Emmeluth, Eirik Hegdal (Trondheim Jazzorkester), Stian Omenås og Chris Holm (Orions Belte).

Nå foreligger endelig skulekorpsets debutalbum, og på albumet åpningsspor bidrar også alle de tre vokalistene i bandet Real Ones–et band Skarbø selv varvikar i tidlig i tyvårene.

Skarbø Skulekorps gjorde sin aller første konsert foran en kokende og fullsattsal på Røkeriet under Nattjazz i år, og Bergens Tidende beskrev bandet påfølgende måte i sin rosende anmeldelse: «Skarbø Skulekorps hopper elegantfra det eksperimentelle til det tilbakelente og nesten cheesy, men alltid med engroove som gjør at hoftene ikke klarer å holde seg i ro.»

Skarbø Skulekorps er ikke helt som andre skolekorps, men det ligger allikevel en hyllest til korpsbevegelsens musikalske frimodighet innebygget i prosjektet. «Jeg begynte selv å spille i et skolekorps da jeg var ni år. I skolekorpset syntesingen det var noe rart å starte en konsert med en Sousa-marsj, for så å følge opp med et arrangement av Lionel Ritchies «Say You, Say Me» eller «Tequila». Det var musikk alt sammen, og vi skilte ikke mellom sangene, og ga dem alle den samme uvørne behandlingen. Det føltes ikke rart å blande sjangere dengangen, og det føles ikke noe mer rart i dag» sier Skarbø.

Det ambisiøse og lekne debutalbumet er en kulminasjon av kreativitet og kjærlighet til musikk i mange ulike sjangre, og Skarbø har ikke latt seg begrense.

Anja Lauvdal |Chris Holm |Øyvind Skarbø |Stian Omenås

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662026258, 7033662036257

Katalognummer: HUBROCD2625

Priskategori : CD, LP