• HUBROCD2513.jpg
  • FotoAndreasUlvo.jpg

Scent of Soil – Kirsti Huke

KIRSTI HUKE, TORE BRUNBORG: Breeze · Ocean · Ease · Necklaces · Trøndervise · Floating · Bin · Go Charm! · Scent ofmer… Soil

Tore Brunborg, saxophone · Kirsti Huke, vocal · Rune Nergaard, electric bass · Petter Vågan, electric guitar · Gard Nilssen, drums

Spennende og tilgjengelig

kr 139

Clear selection
Sjanger: JazzpopRock

Kritikerrost bestillingsverk på plate Bandet Scent of Soil frontes av vokalist Kirsti Huke og saksofonist Tore Brunborg. Deres debutalbum henter materiale fra et kritikerrost bestillingsverk de sammen skrev til Vossajazz 2010, hvor vi får presentert ni sterke og billedrike sanger som alle på sin måte kretser rundt naturen. Huke har signert de fleste tekstene, men to av låtene henter tekster fra to av USAs fremste lyrikere. Robert Frost står bak teksten på "Breeze" og Emily Dickinson" har skrevet "Necklaces". Kirsti Huke har bakgrunn fra både rock og jazz og har to kritikerroste album i eget navn bak seg. Stemmen hennes har blitt beskrevet både som en honningkrukke og et kraftverk. Det er en dekkende beskrivelse for spennvidden i hennes jordnære innfallsvinkel til både jazzens standardlåter, pop og rock. Brunborg er utvilsomt en av de viktigste norske saksofonistene i generasjonen etter Jan Garbarek. Musikalsk beveger Scent of Soil seg fra det rocka og energiske til vare ballader der jazzrøttene skinner tydeligere gjennom. Huke og Brunborg har satt sammen et spennende band med musikere som alle har jobbet mye med sjangeroverskridende musikk, og referansene til den alternative rockescenen er mange og sterke. Gitarist Petter Vågan spiller med Huke i rockebandet -phy, og er ellers kjent fra Marvel Machine, Eyewaterlillies, Vertex og Petter O Hanna. Bassist Rune Nergaard og trommeslager Gard Nilssen har spilt sammen i flere forskjellige band, men er kanskje mest kjent fra frirockbandet Bushman´s Revenge. Nilssen spiller også med Susanne Sundfør, Puma og Mathias Eick. Scent of Soils debutalbum er både spennende og tilgjengelig, og en plate der de musikalske svevene kommer tett. Anbefales!

More

Bandet Scent of Soil frontes av vokalist Kirsti Huke og saksofonist Tore Brunborg. Deres debutalbum henter materiale fra et kritikerrost bestillingsverk de sammen skrev til Vossajazz 2010, hvor vi får presentert ni sterke og billedrike sanger som alle på sin måte kretser rundt naturen.

Scent of Soil

Kirsti Huke har bakgrunn fra både rock og jazz og har to kritikerroste album i eget navn bak seg. Stemmen hennes har blitt beskrevet både som en honningkrukke og et kraftverk. Det er en dekkende beskrivelse for spennvidden i hennes jordnære innfallsvinkel til både jazzens standardlåter, pop og rock. Brunborg er utvilsomt en av de viktigste norske saksofonistene i generasjonen etter Jan Garbarek. Han fikk sitt gjennombrudd med gruppa Masqualero sammen med Nils Petter Molvær, Arild Andersen og Jon Christensen på åttitallet. De siste årene har han jobbet med Mathias Eick, Manu Katché, Tord Gustavsen Ensemble og Ketil Bjørnstad. Han spiller også en sentral rolle på to av Mats Eilertsens plater på HUBRO: Radio Yonder og Sky Dive. Musikalsk beveger Scent of Soil seg fra det rocka og energiske til vare ballader der jazzrøttene skinner tydeligere gjennom. Huke og Brunborg har satt sammen et spennende band med musikere som alle har jobbet mye med sjangeroverskridende musikk, og referansene til den alternative rockescenen er mange og sterke. Gitarist Petter Vågan spiller med Huke i rockebandet -phy, og er ellers kjent fra Marvel Machine, Eyewaterlillies, Vertex og Petter O Hanna. Bassist Rune Nergaard og trommeslager Gard Nilssen har spilt sammen i flere forskjellige band, men er kanskje mest kjent fra frirockbandet Bushman´s Revenge. Nilssen spiller også med Susanne Sundfør, Puma og Mathias Eick. Albumet ble analogt innspilt i Athletic Studio i Halden sammen med tekniker Kai Andersen. Albumet blir utgitt både på CD og LP og kommer med et vakkert cover designet av Yokoland og med foto av den legendariske amerikanske fotografen Robert A Robinson. Scent of Soils debutalbum er både spennende og tilgjengelig, og en plate der de musikalske svevene kommer tett. Anbefales!

Gard Nilssen |Kirsti Huke |Petter Vågan |Rune Nergaard |Tore Brunborg

Utgivelsesdato: 18.11.2011

EAN : 7033662025138

Katalognummer: HUBROCD2513

Priskategori : CD