• HUBROCD2524.jpg
  • Mats20Eilertsen20Trio300.jpg
  • Mats20Eilertsen20Trio301.jpg
  • HUBROCD2524_inlay_web.jpg

Sails Set – Mats Eilertsen Trio

HARMEN FRAANJE: Stellar · Orbiting · The Lighthouse · Monument · Lunar Light · Currents · Stone and Sand · Music Box · Alone · HARMEN FRAANJE, HARMEN FRAANJE: Sails Set ·
HARMEN FRAANJE, MATS EILERTSEN, THOMAS STRØNEN: Straymer…
Dog

Mats Eilertsen Trio: Mats Eilertsen, double bass · Harmen Fraanje, piano · Thomas Strønen, drums

På albumet ”Sails Set”, innspilt i Rainbow Studio i Oslo, møter vi igjen trioen fra det kritikerroste albumet «Elegy».

kr 139

Melodiøs improvisasjon

På albumet «Sails Set», innspilt i Rainbow Studio i Oslo, møter vi igjen trioen fra det kritikerroste albumet «Elegy» med bassist Mats Eilertsen (Tord Gustavsen), pianist Harmen Fraanje (Michael Moore) og trommeslager Thomas Strønen (Food, Meadow). «Sails Set» består utelukkende av improvisert materiale, forholdsvis korte ofte melodiske stykker enten i solo- , duo- eller trioformat. «Målet har vært å improvisere fram låter, klanger og situasjoner som vel så gjerne kunne vært komponerte og produserte.» sier Eilertsen. Trioen kommuniserer sømløst og uanstrengt og alle tre besitter en rik og variert klangpalett og bidrar kreativt til helheten både som solister og akkompagnatører. Mats og Thomas har vært parhester og spilt sammen i svært mange ulike sammenhenger siden de møtte hverandre på konservatoriet i Trondheim på midten av 90-tallet, i band som Food, Maria Kannegaard Trio, Parish, Turanga m.m. Pianisten Harmen Fraanje møtte Mats da han en tid bodde i Nederland og de har siden holdt kontakt og spilt sammen jevnlig siden i diverse sammenhenger.

«Sails Set» insisterer på det neddempede og tidvis stillferdige med klingende klanger, i klaver, bjeller og gonger eller i de dypere registrene av bass og dype perkusjons-instrumenter. Det er passasjer med refreng-følelse (Sails Set), syngende, lett klagende solopartier i kontrabass (Lunar Light), mer messende monotont og smått storslagne (Monument), sonateliknende pianopassasjer (Stellar). Mats Eilertsen uttaler: «For oss handler det om å skape en trio med et sound der vi alle tre sammen er likeverdige medlemmer og stemmer som bytter på å være i fokus, være melodibærere, lydskapere, premissleverandører, fortellere og initiativtakere, samt variere oss i mellom hvor vi ligger i soundet. På dette albumet handler det om å velge bort, koke inn og konsentrere og prioritere.»

«Sails Set» er Mats Eilertsens 4. utgivelse på Hubro etter Radio Yonder (kvartett), Elegy (trio), SkyDive (kvintett).

More

På albumet ”Sails Set”, innspilt i Rainbow Studio i Oslo, møter vi igjen trioen fra det kritikerroste albumet «Elegy» med bassist Mats Eilertsen (Tord Gustavsen), pianist Harmen Fraanje (Michael Moore) og trommeslager Thomas Strønen (Food, Meadow).

Neddempet og melodiøs

Mats og Thomas har vært parhester og spilt sammen i svært mange ulike sammenhenger siden de møtte hverandre på konservatoriet i Trondheim på midten av 90-tallet, band som Food, Maria Kannegaard Trio, Parish, Turanga m.m. Pianisten Harmen Fraanje møtte Mats da han en tid bodde i Nederland og de har siden holdt kontakt og spilt sammen jevnlig siden i diverse sammenhenger.
”Sails Set” insisterer på det neddempede og tidvis stillferdige med klingende klanger, i klaver, bjeller og gonger eller i de dypere registrene av bass og dype perkusjons-instrumenter. Det er passasjer med refreng-følelse (Sails Set), syngende, lett klagende solopartier i kontrabass (Lunar Light), mer messende monotont og smått storslagne (Monument), sonateliknende pianopassasjer (Stellar). Mats Eilertsen uttaler: «For oss handler det om å skape en trio med et sound der vi alle tre sammen er likeverdige medlemmer og stemmer som bytter på å være i fokus, være melodibærere, lydskapere, premissleverandører, fortellere og initiativtakere, samt variere oss i mellom hvor vi ligger i soundet. På dette albumet handler det om å velge bort, koke inn og konsentrere og prioritere.»
«Sails Set» er Mats Eilertsens 4. utgivelse på Hubro etter Radio Yonder (kvartett), Elegy (trio), SkyDive (kvintett).

Harmen Fraanje |Mats Eilertsen |Thomas Strønen

Utgivelsesdato: 08.02.2013

EAN : 7033662025244

Katalognummer: HUBROCD2524

Priskategori : CD