• HUBROCD2512.jpg
  • PhotoMortenAndersen.jpg
  • PhotoMortenAndersen2.jpg
  • PhotoMortenAndersen3.jpg
  • PhotoMortenAndersen4.jpg
  • PhotoMortenAndersen5.jpg

Rolling Bomber – Erland Dahlen

ERLAND DAHLEN: Flower Power · Piratman · Dragon · Monkey · Pyramid · Germany · ERLAND DAHLEN, HALLVARD W HAUGENmer…: Funeral

Erland Dahlen, drums

Elementer av krautrock, dronemusikk, ambient og samtidsmusikk sys sammen med en rocka energi.

kr 139

Clear selection

Solodebut fra Erland Dahlen Rolling Bomber er solodebuten til en av våre favorittmusikere; trommeslageren Erland Dahlen. Han har siden midten av nittitallet rukket å spille på over 130 plater og turnere med en imponerende mange sentrale artister i mange ulike sjangere: Kiruna, Mike Patton/Kaada, Ingrid Olava, Eivind Aarset Sonic Codex Orchestra, Mathias Eick, Odd Nordstoga, Serena Maneesh, Arve Henriksen, Hanne Hukkelberg og Marit Larsen – for å nevne noen. Han er kanskje mest kjent fra suksessbandet Madrugada, som han spilte med i de siste årene av bandets liv, og som fast trommeslager i Nils Petter Molværs eksplosive nye trio. Stemningen på albumet er leken og billedskapene, men også tidvis ganske mørk og truende. Elementer av krautrock, dronemusikk, ambient og samtidsmusikk sys sammen med en rocka energi. Erland har selv produsert albumet sammen med Jens Petter Nilsen og Hallvard W Hagen. Sammen utgjør de elektronikaduoen Xploding Plastix, som Erland har jobbet med i 9 år. Innspillingen ble gjort i en nedlagt kaffefabrikk i Oslo sentrum som Erland leier. Albumet er mikset av Jens Petter Nilsen i tinfoilaudio, og mastret av Helge Sten i Audio Virus Lab.

More

Rolling Bomber er solodebuten til en av våre favorittmusikere; trommeslageren Erland Dahlen. Han har siden midten av nittitallet rukket å spille på over 130 plater og turnere med en imponerende mange sentrale artister i mange ulike sjangere: Kiruna, Mike Patton/Kaada, Ingrid Olava, Eivind Aarset Sonic Codex Orchestra, Mathias Eick, Odd Nordstoga, Serena Maneesh, Arve Henriksen, Hanne Hukkelberg og Marit Larsen – for å nevne noen. Han er kanskje mest kjent fra suksessbandet Madrugada, som han spilte med i de siste årene av bandets liv, og som fast trommeslager i Nils Petter Molværs eksplosive nye trio.

Slingerland Rolling Bomber

Albumet er oppkalt etter det spesielle trommesettet Erland spiller på albumet, et Slingerland Rolling Bomber fra andre verdenskrig, som han fikk kjøpt av frijazztrommeslager og samler Roger Turner. Siden våpenindustrien la beslag på nesten alt metall under krigen er mekanikken på dette settet i Rosewood. "Med så mye treverk i en tromme blir det en veldig varm klang som jeg liker godt" sier Erland selv. I tillegg tar han i bruk et instrumentarium bestående av diverse perkusjonsinstrumenter, litt elektronikk og noen spesialbygde instrumenter.. Erland har i mange år spilt sag, og på Rolling Bomber er sagen et viktig melodisk element.

Stemningsfull musikk

Stemningen på albumet er leken og billedskapene, men også tidvis ganske mørk og truende. Elementer av krautrock, dronemusikk, ambient og samtidsmusikk sys sammen med en rocka energi. Erland har selv produsert albumet sammen med Jens Petter Nilsen og Hallvard W Hagen. Sammen utgjør de elektronikaduoen Xploding Plastix, som Erland har jobbet med i 9 år. Den mørke andrelåten på albumet; Funeral, er en remiks gjort av Hallvard W Hagen. Innspillingen ble gjort i en nedlagt kaffefabrikk i Oslo sentrum som Erland leier. Albumet er mikset av Jens Petter Nilsen i tinfoilaudio, og mastret av Helge Sten i Audio Virus Lab.

Erland Dahlen |Hallvard W Haugen |Jens Petter Nilsen

Utgivelsesdato: 20.01.2012

EAN : 7033662025121

Katalognummer: HUBROCD2512

Priskategori : CD