• HUBROCD2557.jpg
  • Finland_photoAndreasUlvo.jpg
  • Finland_photoAndreasUlvo1.jpg
  • Finland_photoAndreasUlvo2.jpg
  • Finland_photoAndreasUlvo3.jpg

Rainy Omen – Finland

IVAR GRYDELAND: George Lumineux · IVAR GRYDELAND, JO BERGER MYHRE: No Low Voices · JO BERGER MYHRE: Magnetic Sails · Rainy Omen · MORTEN QVENILD: Dustmer… Drive

Morten Qvenild: keyboards · Ivar Grydeland: electric guitars · Jo Berger Myhre: electric bass · Pål Hausken: drums

Finland består av fire musikere som det siste tiåret har satt et stor fotavtrykk i norsk musikkliv og som til sammen har et utall av band og utgivelser på samvittigheten. Bandet er mer et overskuddsprosjekt enn et sideprosjekt – og nettopp musikalsk overskudd er noe som preger debututgivelsen.

kr 139

Clear selection

Overskuddspreget debut fra erfarent band Finland har eksistert helt siden 2010, men «Rainy Omen» er allikevel deres første utgivelse. Finland består av fire musikere som det siste tiåret har satt et stor fotavtrykk i norsk musikkliv og som til sammen har et utall av band og utgivelser på samvittigheten. Bandet er mer et overskuddsprosjekt enn et sideprosjekt – og nettopp musikalsk overskudd er noe som preger debututgivelsen. Finland består av gitarist Ivar Grydeland (Huntsville), trommeslager Pål Hausken (In The Country, Ida Jenshus), tangent-magiker Morten Qvenild (In The Country, sPaceMonkey, Susanna & The Magical Orchestra), og den fantastiske bassisten Jo Berger Myhre (Splashgirl, Nils Petter Molvær, Mariam the Believer). I Finland utforsker de mer rocka, umiddelbar og utadvendt musikk enn i mange av de andre bandene de er aktive med. Musikken tar opp i seg en leksikal mengde sjangere og inspirasjonskilder, og debutalbumet dokumenterer det punktet der ulike musikalske veier og musikalske dialoger finner sammen i bandet akkurat nå. Elementer fra cinematisk instrumentalmusikk, post-, prog-, støy- og frihetsrock, og luftig americana er alt med i den innbydende og velkomponerte musikalske salaten som utgjør «Rainy Omen». Finland er et rockeband som ikke kan beskrives med lettvinte metaforer eller lister av inspirasjonskilder, men som allerede på debutalbumet først og fremst høres ut som seg selv. Rainy Omen ble innspilt i Parachute Studio i Oslo med tekniker Øystein Frantzvåg og ble senere mikset av Juhani Silvola. Tilgjengelig både som CD/DL og i en deluxue LP utgave i begrenset opplag. (500 kopier, 180g vinyl, CD inkludert) Releasekonsert på Kulturhuset (Oslo) 3. juni!

More

Finland har eksistert helt siden 2010, men «Rainy Omen» er allikevel deres første utgivelse. Finland består av fire musikere som det siste tiåret har satt et stor fotavtrykk i norsk musikkliv og som til sammen har et utall av band og utgivelser på samvittigheten. Bandet er mer et overskuddsprosjekt enn et sideprosjekt – og nettopp musikalsk overskudd er noe som preger debututgivelsen.

Umiddelbar og utadvendt

I Finland utforsker de mer rocka, umiddelbar og utadvendt musikk enn i mange av de andre bandene de er aktive med. Musikken tar opp i seg en leksikal mengde sjangere og inspirasjonskilder, og debutalbumet dokumenterer det punktet der ulike musikalske veier og musikalske dialoger finner sammen i bandet akkurat nå. Elementer fra cinematisk instrumentalmusikk, post-, prog-, støy- og frihetsrock, og luftig americana er alt med i den innbydende og velkomponerte musikalske salaten som utgjør «Rainy Omen». Finland er et rockeband som ikke kan beskrives med lettvinte metaforer eller lister av inspirasjonskilder, men som allerede på debutalbumet først og fremst høres ut som seg selv. Rainy Omen ble innspilt i Parachute Studio i Oslo med tekniker Øystein Frantzvåg og ble senere mikset av Juhani Silvola. Tilgjengelig både som CD/DL og i en deluxue LP utgave i begrenset opplag. (500 kopier, 180g vinyl, CD inkludert) Releasekonsert på Kulturhuset (Oslo) 3. juni!

Finland |Ivar Grydeland |Jo Berger Myhre |Morten Qvenild |Pål Hausken

Utgivelsesdato: 05.06.2015

EAN : 7033662025572

Katalognummer: HUBROCD2557

Priskategori : CD