Pond – Huntsville

INGAR ZACH, IVAR GRYDELAND, TONNY KLUFTEN: (ER) · (ING) · (AGE ·mer… (OK)

Huntsville: Ivar Grydeland, electric guitar · Tonny Kluften, electric bass · Ingar Zach, percussion

«Pond» har blitt et nytt karrierehøydepunkt fra Huntsville.

kr 139

Clear selection

Et nytt høydepunkt i karrieren «Pond» er resultatet av en vellykket session i Oslostudioet AmperTone sammen med tekniker Johnny Skalleberg. Albumet ble jobbet frem i løpet av en uke og bandet beskriver selv prosessen som veldig inspirerende. Ivar Grydeland konsentrer seg denne gangen mest om elektrisk gitar, pedal steel og elektronikk. Ingar Zach har utvidet perkusjonsinstrumentariet med pauker, og Tonny Kluftens karakteristiske bass-spill får mer boltreplass enn på tidligere album. Gjennom fire lange spor møter vi et band som er tro mot sitt eget uttrykk men samtidig stadig er i utvikling. Det kanskje mest slående denne gangen er med hvor stor tydelighet den musikalske personligheten til de tre ulike musikerne fremstår. «Pond» har blitt et nytt karrierehøydepunkt fra Huntsville.

Les mer

Trioen Huntsville har siden starten i 2006 med stor integritet slipt sin helt særegne musikalske diamant. En hver ny utgivelse fra dem er en begivenhet, og nå etter et tresifret antall konserter og en raus håndfull utgivelser fremstår de som tydeligere enn noensinne.

Hjertestoppende musikalsk landskap

Huntsvilles forrige utgivelse «Past increasing, future receding» ble innspilt i Tomba Emanuelle, et rom med eksepsjonell akustikk og lang etterklangstid. Den dramatiske settingen førte til at albumet havnet i et mørkere og mer hjertestoppende musikalsk landskap enn det trioen har befunnet seg i tidligere. Det finnes fortsatt spor av mørke på deres femte album «Pond», men det er også et album som viser nye sider ved bandet.

Inspirerende prosess

«Pond» er resultatet av en vellykket session i Oslostudioet AmperTone sammen med tekniker Johnny Skalleberg. Albumet ble jobbet frem i løpet av en uke og bandet beskriver selv prosessen som veldig inspirerende.Ivar Grydeland konsentrer seg denne gangen mest om elektrisk gitar, pedal steel og elektronikk. Ingar Zach har utvidet perkusjonsinstrumentariet med pauker, og Tonny Kluftens karakteristiske bass-spill får mer boltreplass enn på tidligere album. Gjennom fire lange spor møter vi et band som er tro mot sitt eget uttrykk men samtidig stadig er i utvikling. Det kanskje mest slående denne gangen er med hvor stor tydelighet den musikalske personligheten til de tre ulike musikerne fremstår. «Pond» har blitt et nytt karrierehøydepunkt fra Huntsville.

Foreløpig konsertliste

10 mars – MIR, Oslo 18 mars – Barcelona 24 mars – Warszawa 25 mars – Bee Flat, Bern 28 mars – Trafó, Budapest

Huntsville |Ingar Zach |Ivar Grydeland |Tonny Kluften

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662025497

Katalognummer: HUBROCD2549

Priskategori : CD