• HUBROCD2542.jpg
  • CWportrait_photoColinEick.jpg

Pianokammer – Christian Wallumrød

CHRISTIAN WALLUMRØD: Fahrkunst · Hoksang · Second Fahrkunst · Boyd 1970 · School og Ecofisk ·mer… Lassome

Christian Wallumrød, piano

På sitt første soloalbum, “Pianokammer”, har Wallumrød, ikke overraskende, funnet sine helt egne vrier og veier. Han har laget et inspirert soloalbum som både utfordrer og behager.

kr 139

Clear selection

Wallumrøds solodebut Christian Wallumrød (1971) har i en årrekke vært en av de fremste og mest originale musikkskaperene i norsk musikkliv, og både som komponist og pianist er han umiddelbart gjenkjennbar, men samtidig er et hvert forsøk på å sette musikken hans i bås dømt til å mislykkes. På sitt første soloalbum, “Pianokammer”, har Wallumrød, ikke overraskende, funnet sine helt egne vrier og veier. Han har laget et inspirert soloalbum som både utfordrer og behager. Albumet, som er produsert av Wallumrød selv, er innspilt i en rekke ulike rom og på forskjellige flygler. Han eksperimenterer både med ulike opptaksteknikker, overdubs, naturlig klang og redigering. Musikalsk veksler albumet med stort hell mellom utforskende og utfordrende ekskursjoner og avhengighetsdannende, slentrende og melodiske stykker. Musikken er vekselvis veldig nær og langt ute. “Pianokammer” er i større grad enn hans tidligere album en studiokonstruksjon, men uten å miste den typen kammermusikalsk nerve som vi er vant til fra hans hold. Wallumrød vant en Spellemann for sitt forrige album “Outstairs” (ECM, 2013) og ble nominert til Nordisk råds musikkpris for albumet “Fabula Suite Lugano” (ECM, 2010)

More

Christian Wallumrød (1971) har i en årrekke vært en av de fremste og mest originale musikkskaperene i norsk musikkliv, og både som komponist og pianist er han umiddelbart gjenkjennbar, men samtidig er et hvert forsøk på å sette musikken hans i bås dømt til å mislykkes.

Sin egen nisje

Med bakgrunn fra jazz og kirkemusikk har Christian Wallumrød med sine fire plater med skiftende ensemble på ECM spilt bort skillet mellom jazz, salmer, gospel, folkemusikk, barokk og samtidsmusikk, og meislet seg sin egen nisje i lyttere og kritikeres hjerter og bevissthet. I tillegg har han parallelt gjort like oppsiktsvekkende samarbeidsprosjekter i gruppen Dans les Arbres, men også med artister som Susanne Sundfør, Nils Petter Molvær, Ricardo Villalobos & Max Loderbauer, Karl Seglem, Jan Bang, Garth Knox, DJ Strangefruit, Oslo Sinfonietta og Kim Myhr. Wallumrød vant en Spellemann for sitt forrige album “Outstairs” (ECM, 2013) og ble nominert til Nordisk råds musikkpris for albumet “Fabula Suite Lugano” (ECM, 2010).

Utgivelsesdato: 23.01.2015

EAN : 7033662025428

Katalognummer: HUBROCD2542

Priskategori : CD