• HUBROCD2535.jpg
  • Moskus_foto_Alf_Hulbaekmo.jpg
  • HUBROCD2535_inlay_web.jpg

Mestertyven – Moskus

ANJA LAUVDAL, FREDRIK LUHR DIETRICHSON, HANS HULBÆKMO: Fjesing · Tandem med Sankt Peter · Yttersvingen · Jag är ett ägg · Rullings · Lille Trille · Fuglene var i ertehumør · Glassblåsern · Leverpostei med brie · Tradisjonskvelern ·mer… Gammel-Erik

Moskus: Anja Lauvdal: piano · Fredrik Luhr Dietrichson: double bass · Hans Hulbækmo: drums

Moskus er på sitt nye album uredde, instinktive og finurlige – litt som mestertyver flest.

kr 139

Clear selection

Uredd, instinktiv og finurlig Moskus sitt debutalbum «Salmesykkel» fikk strålende anmeldelser og ble nominert til hele to Spellemannspriser. På det etterlengtede oppfølgeralbumet «Mestertyven» tar trioen, bestående av pianist Anja Lauvdal, bassist Fredrik Luhr Dietrichson og trommeslager Hans Hulbækmo store steg i ny retning. Låtene på «Salmesykkel» hadde vært på repertoaret til trioen lenge før de gikk i studio, men denne gangen valgte de en helt annen innfallsvinkel. Ærverdige Atlantis Grammofon Studio i Stockholm ble byttet ut med Risør kirke, flygel erstattet med piano, og innøvde låter med blanke ark. Grepet med å bytte ut den rike klangpaletten til et flygel med det mer hverdagslig klingende pianoet kan også virke radikalt, men kom helt naturlig for bandet. «Pianolyden oppleves som nærere og mer hjemmekoselig, og har en annen klangpalett. Litt hardere. Lyden gir oss også assosiasjoner til gamle innspillinger vi har hørt mye på – fra opptak gjort i kafeer og restauranter. Og sist men ikke minst føler vi oss mer likestilte som trio uten flygel. Mer som en enhet.» Moskus er på sitt nye album uredde, instinktive og finurlige – litt som mestertyver flest. Albumet er også tilgjengelig som 180g vinyl.

More

Moskus sitt debutalbum «Salmesykkel» fikk strålende anmeldelser og ble nominert til hele to Spellemannspriser. På det etterlengtede oppfølgeralbumet «Mestertyven» tar trioen, bestående av pianist Anja Lauvdal, bassist Fredrik Luhr Dietrichson og trommeslager Hans Hulbækmo store steg i ny retning.

Risør Kirke

Risør kirke er en korskirke i tre fra 1647 som hver sommer blir brukt som konsertsted under Risør Kammermusikkfestival «Vi rigget oss til i kirka sammen med lydtekniker Audun Strype, uten låtmateriale, men med hatten full av idéer etter flere turnéer og mye utforsking på øvingslokalet.»  At idéene ble videreutviklet, og at låtene ble til mens "båndet gikk"  er med på å gi albumet en helt spesiell nerve. Timer med opptak ble senere komprimert ned, og resultatet er et album med et mye større spenn, stor idérikdom og mer galskap enn i forrige runde. Meloditeften og lekenheten trioen la for dagen på debuten er fortsatt gjennomgående.

Fra flygel til piano

Grepet med å bytte ut den rike klangpaletten til et flygel med det mer hverdagslig klingende pianoet kan også virke radikalt, men kom helt naturlig for bandet. «Pianolyden oppleves som nærere og mer hjemmekoselig, og har en annen klangpalett. Litt hardere. Lyden gir oss også assosiasjoner til gamle innspillinger vi har hørt mye på – fra opptak gjort i kafeer og restauranter. Og sist men ikke minst føler vi oss mer likestilte som trio uten flygel. Mer som en enhet.» Moskus er på sitt nye album uredde, instinktive og finurlige – litt som mestertyver flest. Albumet er også tilgjengelig som 180g vinyl.

Anja Lauvdal |Fredrik Luhr Dietrichson |Hans Hulbækmo |Moskus

Utgivelsesdato: 11.04.2014

EAN : 7033662025350

Katalognummer: HUBROCD2535

Priskategori : CD