Inner Earth CD – Møster!

Decsending into this crater 1: Poutanian Debate · Descending into this crater 2: Central Sunrise · Descending into this crater 3: Magma Movement · Descending into this crater 4: Mount Vesuvio · Underworld Risk ·mer… Tearatorn

Kjetil Møster, saxophone · Hans Magnus Ryan, electric guitar · Kenneth Kapstad, drums · Nikolai Hængsle Eilertsen, bass guitar

«Inner Earth» er et syrete og søkende mesterverk som på mange måter skiller seg klart fra bandets kritikerroste debut.

kr 139

Clear selection

Lavaseilas Etter en hektisk festivalsommer på turné med artister som Röyksopp/Robyn, Lars Vaular, Datarock og Bushman’s Revenge, slipper nå saksofonist og bandleder Kjetil Møster album nummer to med sitt favorittprosjekt Møster! «Inner Earth» er et syrete og søkende mesterverk som på mange måter skiller seg klart fra den kritikerroste debuten. Med seg denne gang har han legendariske Hans Magnus ’Snah’ Ryan, gitarist/vokalist i Motorpsycho, Nikolai Hængsle Eilertsen, bassist i Elephan9 og BigBang, og den allestedsværende trommeslager Kenneth Kapstad, også fra Motorpsycho og Grand General. Bandet ble til i forbindelse med et bestillingsverk til Kongsberg Jazzfestival 2010, og gav ut sitt første album ’Edvard Lygre Møster’ i mars 2013, til unisont svært positive kritikker. Om det nye albumet sier Kjetil selv: «Som tittelen antyder har vi på det nye albumet tatt et godt steg over i prog‐leiren», uten at jazzinnflytelsen er særskilt vanskelig å få øre på denne gangen heller. Der debuten var ekstremt umiddelbar, kontant og voldsom er oppfølgeren en mer søkende, proggete, psykedelisk og sakteflytende lavaseilas mot jordens indre. Albumet kommer både på CD og som 180g LP i 500 eksemplarer i gatefold cover med CD inkludert.

Les mer

Etter en hektisk festivalsommer på turné med artister som Röyksopp/Robyn, Lars Vaular, Datarock og Bushman’s Revenge, slipper nå saksofonist og bandleder Kjetil Møster album nummer to med sitt favorittprosjekt Møster! «Inner Earth» er et syrete og søkende mesterverk som på mange måter skiller seg klart fra den kritikerroste debuten.

Kritikerrost

Bandet ble til i forbindelse med et bestillingsverk til Kongsberg Jazzfestival 2010, og gav ut sitt første album ’Edvard Lygre Møster’ i mars 2013, til unisont svært positive kritikker. Albumet kom på listene over topp 5 debutalbum samt topp ti album i 2013 i New York City Jazz Records, og i tillegg en fin 6.‐plass over årets album i Prog Magazine.

Lavaseilas

Debutalbumet «Edvard Lygre Møster» var en ekstasefremkallende kraftpakke av et livealbum, og ifølge Kjetil Møster lyden av et band som finner seg selv på scenen foran et publikum. «Det var et lykketreff at vi fikk tatt det opp på en ordentlig måte». Med oppfølgeren tar bandet en annen retning. «Inner Earth» er innspilt med Jørgen Træen i Duper Studio i Bergen, et par etasjer unna Kjetil Møsters øvingslokale i den kreative smeltedigelen Bergen Kjøtt i Bergen. «Som tittelen antyder har vi på det nye albumet tatt et godt steg over i prog‐leiren» sier Kjetil selv, uten at jazzinnflytelsen er særskilt vanskelig å få øre på denne gangen heller. Der debuten var ekstremt umiddelbar, kontant og voldsom er oppfølgeren en mer søkende, proggete, psykedelisk og sakteflytende lavaseilas mot jordens indre. Albumet kommer både på CD og som 180g LP i 500 eksemplarer i gatefold cover med CD inkludert.

Hans Magnus Ryan |Jørgen Træen |Kenneth Kapstad |Møster! |Nikolai Hængsle Eilertsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662025480

Katalognummer: HUBROCD2548

Priskategori : CD