Edvard Lygre Møster – Møster!

KJETIL MØSTER: Plastic Disco · Ransom Bird · Compostion Task # 1 · Themer… Boat

Kjetil Møster: tenor and baitone saxophones, electronics · Ståle Storløkken: Fender Rhodes, Moog, electronics · Nikolai Eilertsen: electric bass · Kenneth Kapstad: drums Supersaksofonist Kjetil Møsters første album som bandleder!

"Det var på konserten som er presentert på dette albumet at vi fant oss selv, og det var et lykketreff at vi fikk tatt det opp på en ordentlig måte."

kr 139

Clear selection
Sjanger: JazzRock

Forrykende banddebut! Saksofonist Kjetil Møster har lenge vært en av våre absolutte favorittmusikere, og nå er han endelig klar med sin debut som bandleder. I bandet Møster! fronter han et drømmelag av norske musikere: Ståle Storløkken (Supersilent), Nikolai Eilertsen (Elephant 9, Big Bang) og Kenneth Kapstad (Motorpsycho). Vi er stolte av å utgi ”Edvard Lygre Møster” – et forrykende liveopptak fra Victoria i Oslo, desember 2011. ”Edvard Lygre Møster” er på flere måter et svært personlig album for Kjetil Møster: ”For meg er dette albumet et personlig uttrykk for hvilken musikk jeg har hørt på og hva jeg har tenkt på siden jeg var et barn.” Det er ikke uten grunn Møsterbandets første album er et livealbum: ”Jeg tror ethvert band finner seg selv på scenen, foran et publikum.” sier Kjetil. ”Det var på konserten som er presentert på dette albumet at vi fant oss selv, og det var et lykketreff at vi fikk tatt det opp på en ordentlig måte.” Møster fikk frie tøyler da han skulle sette sammen sitt nye band, og plukket musikere som alle har et personlig forhold til mye av musikken fra 60- og 70 tallet, og som prøver å ta tradisjonen inn i et nytt landskap. Kjetil beskriver de ulike musikerne på denne måten: ”Keyboardist Ståle Storløkken opererer i et utsøkt og fargerikt lydunivers, samtidig som han er et prog-rock leksikon og har gått under huden på tidlig jazzrock. Bassist Nikolai Eilertsen er, i tillegg til å være blant de få som har bevart den varme, dype grooven fra 70-tallets funk og soul, en virtuos av sjelden klasse, med topp harmonisk oversikt og improvisatorisk frihet. Kenneth Kapstad er en enormt fleksibel trommeslager, med en utholdenhet og teknikk man ikke ser så ofte.” Kjetil Møsters tenorsaksofonspill i band som Ultralyd, Zaussi Five, The Core og i samarbeid med Chick Corea og Trondheim Jazzorkester har virkelig satt ham på kartet. I 2006 ble han kåret til ”International Young Jazz Talent” av organisasjonene (IJFO) og (IAJE). Bandet Møster! ble satt sammen etter en invitasjon fra Kongsberg Jazzfestival i 2010, og var Kjetils retur til jazzen etter flere år med heftig turnévirksomhet som medlem av electrorock-bandet DATAROCK. Møster!s musikalske uttrykk er energisk, rocka og mørkt, og Kjetils uttalte mål med bandet er å ikle sin store helt John Coltranes formspråk og intensistet en moderne drakt.

More

Saksofonist Kjetil Møster har lenge vært en av våre absolutte favorittmusikere, og nå er han endelig klar med sin debut som bandleder. I bandet Møster! fronter han et drømmelag av norske musikere: Ståle Storløkken (Supersilent), Nikolai Eilertsen (Elephant 9, Big Bang) og Kenneth Kapstad (Motorpsycho). Vi er stolte av å utgi ”Edvard Lygre Møster” – et forrykende liveopptak fra Victoria i Oslo, desember 2011.

Frie tøyler

Møster fikk frie tøyler da han skulle sette sammen sitt nye band, og plukket musikere som alle har et personlig forhold til mye av musikken fra 60- og 70 tallet, og som prøver å ta tradisjonen inn i et nytt landskap. Kjetil beskriver de ulike musikerne på denne måten: ”Keyboardist Ståle Storløkken opererer i et utsøkt og fargerikt lydunivers, samtidig som han er et prog-rock leksikon og har gått under huden på tidlig jazzrock. Bassist Nikolai Eilertsen er, i tillegg til å være blant de få som har bevart den varme, dype grooven fra 70-tallets funk og soul, en virtuos av sjelden klasse, med topp harmonisk oversikt og improvisatorisk frihet. Kenneth Kapstad er en enormt fleksibel trommeslager, med en utholdenhet og teknikk man ikke ser så ofte.” Kjetil Møsters tenorsaksofonspill i band som Ultralyd, Zaussi Five, The Core og i samarbeid med Chick Corea og Trondheim Jazzorkester har virkelig satt ham på kartet. I 2006 ble han kåret til ”International Young Jazz Talent” av organisasjonene (IJFO) og (IAJE). Bandet Møster! ble satt sammen etter en invitasjon fra Kongsberg Jazzfestival i 2010, og var Kjetils retur til jazzen etter flere år med heftig turnévirksomhet som medlem av electrorock-bandet DATAROCK. Møster!s musikalske uttrykk er energisk, rocka og mørkt, og Kjetils uttalte mål med bandet er å ikle sin store helt John Coltranes formspråk og intensistet en moderne drakt.

Kenneth Kapstad |Møster! |Nikolai Hængsle Eilertsen |Ståle Storløkken

Utgivelsesdato: 15.03.2013

EAN : 7033662025275

Katalognummer: HUBROCD2527

Priskategori : CD