Dunes at Night – Morten Georg Gismervik

1. Kimri’s Theme - part 1 (02:47)
2. Kimri’s Theme - part 2 (03:50)
3. Tale Continued (01:40)
mer…
4. His Psalm (04:58)
5. Beneath (01:52)
6. Canteen (02:17)
7. Secret Song (04:13)
8. Demfen (04:21)
9. I’m in (09:10)
10. Kimri’s Theme - part 3 (04:58)
11. Kimri’s Theme - part 4 (03:29)
12. I Was Greeted by Winter (10:13)


Sigurd Drogset Hemmingsen: drums & glockenspiel Torger Forsberg: electric bass Harsha Jerome: piano Morten Georg Gismervik: electric guitars Anders Skjerdal: trumpet on “Demfen” Håkon Huldt-Nystrøm: double bass on “Demfen” Øystein Folkedal: piano and synthesizer on «I´m in» Ellen-Martine Gismervik: Cello on «I´m in»

Den dyktige gitaristen og historiefortelleren Morten Georg Gismervik med et nytt og kontrastfylt album!

kr 149

Komponist og gitarist Morten Georg Gismervik tar lytterne med på en fengslende reise gjennom sitt nyeste album «Dunes at night» hvor han utforsker to vidt forskjellige karakterer med sin musikk.  

 

Når du dykker inn i “Dunes at Night”, blir du vitne til den eventyrlige reisen til disse to karakterene, som blir presentert gjennom deres egne dedikerte musikalske verk, som både åpner og avslutter albumet. Først møter vi Kimri, en karakter full av liv og energi, som gjennom utadvendte melodier og eksplosive grooves umiddelbart fanger oppmerksomheten. Men deretter tar Winter scenen, en mer innadvendt og sjenert personlighet, hvor inspirasjonen fra den nordiske jazzen kommer til sin fulle rett, og setter sitt preg på musikken.

Gismervik, en mesterlig historieforteller, har satt sammen en musikalsk reise som ikke bare utforsker ulike karaktertrekk, men som også maler et levende bilde av deres unike verdener. Hans evne til å skape stemninger og følelser gjennom sine komposisjoner er enestående, og “Dunes at Night” er intet unntak.

 

Morten Georg Gismervik beskriver det slik:

Inspirasjonen bak «Dunes at Night» var å skrive et verk i albumformat, som kunne speile filmopplevelsen. Det å kunne fortelle en historie på måten en film gjør, samtidig som jeg bevarer styrken ved de ukonkréte følelsene og stemningene som er unikt for musikk, var en spennende utfordring. Resultatet ble et verk hvor man som lytter kan skimte gjennom musikken hvilke personer man følger, hva slags type handling man er i, og hvordan karakterene som bygges opp gjennom verket endrer seg i løpet av tiden man tilbringer med musikken. 

 

Da Morten Georg Gismervik ble annonsert som vinner av Sildajazzprisen i 2022 hadde juryen denne begrunnelsen: I komposisjonene føler man sterkt at man har med en historieforteller å gjøre – selv om det dreier seg om instrumentalmusikk. Man hører også spor av utøverens brede musikalske interessefelt: fra klassisk musikk, prog og metal til det lyriske i den nordiske jazzen. Siden sin debut i 2018 har Gismervik kommet med to utgivelser (2018 & 2020) og er nå på vei med sitt tredje album – Dunes at Night – spilt inn i Kongshavn Studio drevet av Bjørn Ole Rasch, og som slippes høsten 2023 på det anerkjente labelet Hubro.

Gismervik er tidligere vinner av PwC-talentprisen 2017, Karmøy Kulturstipend 2020, Drømmestipendet 2022 og Haugaland Kraft Sildajazzpris 2022 (som også innebærer en prisvinnerkonsert til neste års Sildajazz). 

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662026579

Katalognummer: HUBROCD2657