• HUBROCD2541.jpg
  • BI20vegg220brunare20farge.jpg
  • BuildingInstrument.jpg

Building Instrument – Building Instrument

ÅSMUND WELTZIEN, MARI KVIEN BRUNVOLL, ØYVIND HEGG-LUNDE: Historia · MARI KVIEN BRUNVOLL: Alt e Bra · Kanskje · Bli Med · Klokka Sju · MARI KVIEN BRUNVOLL, ØYVIND HEGG-LUNDE, ÅSMUND WELTZIEN: Mellomtida ·mer… Språk

Mari Kvien Brunvoll: vocal · Øyvind Hegg-Lunde: drums · Åsmund Weltzien: synthesizer

Trioen både imponerer og rører med musikk som er både stilig, fantasifull og hudløs.

kr 139

Clear selection

Særegen triodebut På det selvtitulerte debutalbumet til Building Instrument møter vi et band som har tatt seg svært god tid på å destillere seg frem til et særegent uttrykk. En sjelden kvalitet i vår tid der det underliggende mantraet er at alt skjer NÅ. Når trioen endelig, seks år etter oppstarten, slipper sitt første album er forventningene store. Trioen Building Instrument består av Mari Kvien Brunvoll (vokal, sampler, zither, perkusjon, kazoo), Øyvind Hegg-Lunde (trommer og perkusjon) og Åsmund Weltzien (synth, elektronikk, melodika). Trommeslager Øyvind Hegg-Lunde spiller i de plateaktuell bandene The Big Almost og Crab is Crap m/ Ståle Storløkken, og turnerer for tiden verden rundt med svenske José Gonzalez og hans band Junip. Åsmund Weltzien spiller med Thea Næss. Vokalist Mari Kvien Brunvoll fra Molde synger for første gang på norsk på dette albumet, nærmerere bestemt på moldenser. Mari har blitt beskrevet som «et eksepsjonelt talent» av pianist Bugge Wesseltoft, som også gav ut hennes første soloalbum på sin label Jazzland. Albumet ble nominert til en Spellemann i åpen klasse. Det ble også hennes andre album med duoen hun har sammen med  HUBRO-aktuelle Stein Urheim. Låten «Everywhere You Go» fra soloalbumet skaffet henne et nytt og stort publikum etter at den allestedsnærverende musikeren og DJ´en Ricardo Villalobos oppdaget låten og gjorde en inspirert og lang remiks. Helt på tampen av fjoråret slapp hun også et lite lo-fi mesterverk av et album med duoen Tim Tygg. Mari har turnert mye som soloartist og har en egen evne til å sette fyr på et lyttende konsertpublikum. Trioen begynte først å spille sammen i Bergen i 2008, og idéen var i utgangspunktet å utforske elektronisk musikk. En prosjektidé som ganske fort ble forlatt til fordel for en mer akustisk og hjemmesnekret retning. Debutalbumet til Building Instrument har blitt innspilt over lang tid og har blitt en utgivelse som det virkelig har vært verdt å vente på. Trioen både imponerer og rører med musikk som er både stilig, fantasifull og hudløs.

Les mer

På det selvtitulerte debutalbumet til Building Instrument møter vi et band som har tatt seg svært god tid på å destillere seg frem til et særegent uttrykk. En sjelden kvalitet i vår tid der det underliggende mantraet er at alt skjer NÅ. Når trioen endelig, seks år etter oppstarten, slipper sitt første album er forventningene store. Trioen har gjort konserter som har satt varige spor i mange publikummere. Etter en konsert skrev Irish Times: it’s a pleasure to discover their creativity and cheerfully aggressive attitude to music…It’s exciting to watch, very accessible and highly emotive..»

På norsk for første gang

Vokalist Mari Kvien Brunvoll fra Molde synger for første gang på norsk på dette albumet, nærmerere bestemt på moldenser. Mari har blitt beskrevet som «et eksepsjonelt talent» av pianist Bugge Wesseltoft, som også gav ut hennes første soloalbum på sin label Jazzland. Albumet ble nominert til en Spellemann i åpen klasse. Det ble også hennes andre album med duoen hun har sammen med  HUBRO-aktuelle Stein Urheim. Låten «Everywhere You Go» fra soloalbumet skaffet henne et nytt og stort publikum etter at den allestedsnærverende musikeren og DJ´en Ricardo Villalobos oppdaget låten og gjorde en inspirert og lang remiks. Helt på tampen av fjoråret slapp hun også et lite lo-fi mesterverk av et album med duoen Tim Tygg. Mari har turnert mye som soloartist og har en egen evne til å sette fyr på et lyttende konsertpublikum.

Samspilt og demokratisk trio

Trioen begynte først å spille sammen i Bergen i 2008, og idéen var i utgangspunktet å utforske elektronisk musikk. En prosjektidé som ganske fort ble forlatt til fordel for en mer akustisk og hjemmesnekret retning. Trioen befinner seg nå på sin helt egendefinerte plass – og i et ingenmannsland rent sjangermessig. Låtmaterialet er for en stor del improvisert og lekt frem i fellesskap. En av de mest slående tingene ved trioen er hvor godt de mestrer både kunsten å holde igjen, og hvordan de samtidig tør å slippe alt løs. De musikalske sprangene denne trioen tar oppleves som helt sømløse: fra catchy rytmer via frie improviserte partier til følelsesladede melodier.  Debutalbumet til Building Instrument har blitt innspilt over lang tid og har blitt en utgivelse som det virkelig har vært verdt å vente på. Trioen både imponerer og rører med musikk som er både stilig, fantasifull og hudløs.

Åsmund Weltzien |Building Instrument |Mari Kvien Brunvoll |Øyvind Hegg-Lunde

Utgivelsesdato:

EAN : 7 0 3 3 6 6 2 0 2 5 4 1 1

Katalognummer: HUBROCD2541

Priskategori : CD