• HUBROCD2578.jpg
  • Versjon 2

Bloom CD – Kim Myhr

KIM MYHR: Sort sol · O Horizon · Swales fell · Peel me · Milk runmer… sky

Kim Myhr: Electric twelve and six-string guitars, acoustic twelve-string guitar, zither, electronics

Bloom er et eventyrlig og generøst klingende nytt og helstøpt album fra Kim Myhr. Albumet blir utgitt på CD, DL og som LP med trykket innercover i begrenset opplag.

kr 139

Clear selection

Generøs og elektrisk solo-oppfølger I mars 2014 slapp gitarist Kim Myhr det kritikerroste soloalbumet «All Your Limbs Singing» (SOFA); en orkestral utforsking av 12-strengsgitaren som hentet næring både frafolk og sekstitalls avantgarde-musikk. På det nye soloalbumet «Bloom» tar Myhr musikken i en mer elektronisk retning. På overflaten er «Bloom» et ganske annerledes album enn sin forgjenger. Det er overdub-tungt, og preges av elektriske gitarer, elektronikk men også noen akustiske gitarer. Generøsitet er et nøkkelord her: både når det gjelder albumets lydbilde, komposisjonsprosessen og når det kommer til inspirasjonskilder. Bloom er et eventyrlig og generøst klingende nytt og helstøpt album fra Kim Myhr. Albumet blir utgitt på CD, DL og som LP med trykket innercover i begrenset opplag.

Les mer

I mars 2014 slapp gitarist Kim Myhr det kritikerroste soloalbumet «All Your Limbs Singing» (SOFA); en orkestral utforsking av 12-strengsgitaren som hentet næring både frafolk og sekstitalls avantgarde-musikk. På det nye soloalbumet «Bloom» tar Myhr musikken i en mer elektronisk retning.

Generøst

På overflaten er «Bloom» et ganske annerledes album enn sin forgjenger. Det er overdub-tungt, og preges av elektriske gitarer, elektronikk men også noen akustiske gitarer. Generøsitet er et nøkkelord her: både når det gjelder albumets lydbilde, komposisjonsprosessen og når det kommer til inspirasjonskilder. «Jeg hørt mye på Ram Narayan og Milton Nascimento, i tillegg til en del psych-folk saker i perioden før jeg laget albumet. Jeg tror jeg ville lage musikk som hadde noe varme ved seg.» uttalte Kim i et intervju nylig. «Mitt forrige soloalbum ble innspilt i løpet av en todagers økt, og jeg gjorde lite redigering etterpå. Musikken hadde blitt utviklet gjennom flere år med turnering og konserter.» Bloom er mer et skikkelig studioalbum. «Først spilte jeg inn skisser i to uker. Etter en pause plukket jeg prosjektet opp igjen og jobbet sammenhengende i seks uker frem til jeg var fornøyd. Det var en veldig intens og fokusert prosess. 12-strengs gitar-musikken min er ofte fysisk krevende å spille, og jeg ville jobbe med lyd på en annen måte denne gangen. Så på «Bloom» stammer den rike lydveven fra innspillingsprosessen: behandlinger av diverse elektroniske og akustiske lyder. Albumet er en studiokonstruksjon, men jeg føler samtidig at det er en naturlig fortsettelse på det jeg har holdt på med før.   Myr er en aktiv komponist, og skriver for kammerensembler, elektro-akustiske prosjekter, teater og dans. Han er også medlem i MURAL (Ingar Zach, Jim Denley) og Circadia (David Stackenäs, Joe Williamson, Tony Buck). Kim har gjort samarbeid med Sidsel Endresen, Sebastian Roux, Lasse Marhaug for å nevne et lite utvalg. Bloom er et eventyrlig og generøst klingende nytt og helstøpt album fra Kim Myhr. Albumet blir utgitt på CD, DL og som LP med trykket innercover i begrenset opplag.

Kim Myhr

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662025787

Katalognummer: HUBROCD2578

Priskategori : CD