• HUBROCD2547.jpg
  • HUBROCD2547_inlay.jpg

Angående omstendigheter som ikke lar seg nedtegne – Monkey Plot

MONKEY PLOT : unge mennesker · som om husene ikke vet · å legge til · dere er der · i utlandet · et mikrofoto · inne · de flyter · å bygge · om · undertiden · jeg snakket former… lite

Christian Skår Winther: guitars · Magnus Skavhaug Nergaard: double bass · Jan Martin Gismervik: drums

Med akustisk gitar (Christian Winther), kontrabass (Magnus Nergaard) og trommer (Jan Martin Gismervik) har de gravd seg frem til et uttrykk som minner om mye, men som de samtidig er ganske alene om.

kr 139

Clear selection

Prisvinnende akustisk trio Medlemmene i den akustiske trioen Monkey Plot har spilt sammen i fem år.  Med akustisk gitar (Christian Winther), kontrabass (Magnus Nergaard) og trommer (Jan Martin Gismervik) har de gravd seg frem til et uttrykk som minner om mye, men som de samtidig er ganske alene om.  I oppstarten  var de en råhogd elektrisk gitar-trio i Hendrix-i-frigir tradisjon, med et rykte på seg for å kaste bananer på publikum. Men på et tidspunkt ble ledningen dratt ut av støpselet og trioen begynte å lytte seg frem til et nytt og kompromissløst akustisk uttrykk. Monkey Plots uttrykk er intimt og ofte lavmælt.  Det føles mer rett å kalle det musikk for små rom enn å bruke det mer høytidelig klingende "kammermusikk". Det er nemlig noe hverdagslig og "jorda" med musikken til bandet. Drama er et tilbakelagt stadium, uten at musikken deres er spennings- og motstandsløs av den grunn. Monkey Plot er et improviserende band. -Improvisasjonen er verktøyet de bruker for lage musikk. De beskriver det selv som en enkel metode som gir et variert og organisk resultat. Musikken er alltid på vei videre. Allikevel blir det feil å plassere musikken deres i sjangersekken improvisasjonsmusikk. Vi mistenker at Neil Young og Nick Drake er like viktige inspirasjonskilder for gitarist Christian Winther som improviserende gitarister som Derek Bailey. I tråd med tidligere jazzintrovinnere som blant andre Urban Connection, In the Country og Albatrosh, vil Monkey Plot prege den norske jazzen både i inn- og utland i tiden fremover.

Les mer

Medlemmene i den akustiske trioen Monkey Plot har spilt sammen i fem år.  Med akustisk gitar (Christian Winther), kontrabass (Magnus Nergaard) og trommer (Jan Martin Gismervik) har de gravd seg frem til et uttrykk som minner om mye, men som de samtidig er ganske alene om.  I oppstarten  var de en råhogd elektrisk gitar-trio i Hendrix-i-frigir tradisjon, med et rykte på seg for å kaste bananer på publikum. Men på et tidspunkt ble ledningen dratt ut av støpselet og trioen begynte å lytte seg frem til et nytt og kompromissløst akustisk uttrykk.

Monkey Plot

Monkey Plot slapp i 2014 sitt første album "Løv og lette vimpler" (Gigafon), innspilt hjemme i stua til frijazznestor Frode Gjerstad. Samme år vant de konkurransen Jazzintro, og fikk dermed tittelen "Årets unge norske jazzmusikere" og et stipend fra vederlagsbyrået Gramo. Bandet har turnert flittig og spilt konserter i Norge, Europa og Asia. Det siste året har de gjort flere samarbeidskonserter med den svenske lyriken og lydkunstneren Pär Thörn, som også står bak albumtittelen "Angående omstendigheter som ikke lar seg nedtegne". Medlemmene i trioen spiller også sammen i det eksperimentelle rockebandet Karokh. I tråd med tidligere jazzintrovinnere som blant andre Urban Connection, In the Country og Albatrosh, vil Monkey Plot prege den norske jazzen både i inn- og utland i tiden fremover.

Christian Winther |Jan Martin Gismervik |Monkey Plot

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662025473

Katalognummer: HUBROCD2547

Priskategori : CD