Wasso – Diom De Kossa

DIOM DE KOSSA: Djédjé Ayoka · Wasso · Dounoungnan · Djinnan · Jericko · Kongbema · N'Gnole N'Gnole · Gbagbadji · Kobekobe · Massingo ·mer… Tonnerre

Diom De Kossa · Kenneth Ekornes · Olav Torget · Tiago Mendez

Diom de Kossa har laget en ny plate med sitt band. Nok en gang har lydene, groovene og melodiene fra regnskogene og kaffeplantasjene nordvest i Elfenbenskysten funnet nye uttrykksformer.

kr 139

Sjanger: World Music

Nytt album fra Diom de Kossa

Diom de Kossa har laget en ny plate med sitt band. Nok en gang har lydene, groovene og melodiene fra regnskogene og kaffeplantasjene nordvest i Elfenbenskysten funnet nye uttrykksformer. Plata er produsert i samarbeid med gitaristen Olav Torget (Kristin Asbjørnsen, Karl Seglem, Solo Cissokho, Anita Skorgan) som i en årrekke har arbeidet med vestafrikansk musikk, trommeslager og perkusjonist Kenneth Ekornes (Mari Boine, Brass Brothers, Nymark Collective) som har spilt og studert Brasiliansk musikk, samt bassisten Tiago Mendes fra Brasil (Samsaya, Chakras, SoulXL).
Kossa har, sammen med Torget, Ekornes og Mendez, funnet et variert og hardtsvingende uttrykk. Lyrisk gitarspill, fuzzgitar, suggererende bass, heftige rytmer og call & respons sang! Kossa var i flere år mestertrommeslager i Elfenbenskystens nasjonalballett. Her hadde han ansvaret for å lære seg musikk fra de ulike folkeslagene i Elfenbenskysten, for så å innstudere den med ensemblet. I Elfenbenskysten finnes det over 60 ulike språk og kulturer, så Kossas kunnskap er svært omfattende. Denne kunnskapen ligger til grunn når han komponerer sin egen musikk.

Les mer

Diom de Kossa har laget en ny plate med sitt band. Nok en gang har lydene, groovene og melodiene fra regnskogene og kaffeplantasjene nordvest i Elfenbenskysten funnet nye uttrykksformer.

Elfenbenskystens nasjonalballett

Diom de Kossas hovedinstrument er Yadoh trommer, fire små trommer som er bundet sammen med en større, og som man kan spille melodiske rytmer med. Dette er et av de viktigste instrumentene han bruker når han lager nye låter.
Kossa var i flere år mestertrommeslager i Elfenbenskystens nasjonalballett. Her hadde han ansvaret for å lære seg musikk fra de ulike folkeslagene i Elfenbenskysten, for så å innstudere den med ensemblet. I Elfenbenskysten finnes det over 60 ulike språk og kulturer, så Kossas kunnskap er svært omfattende. Denne kunnskapen ligger til grunn når han komponerer sin egen musikk.

Wasso

Diom de Kossa om Wasso:
“Musikalsk er er jeg inspirert av maskedansen og ritualer fra mitt hjemsted i regnskogen i Elfenbenskysten. Tekstene har "fred" som hovedtema, og handler om fred og ufred i alt fra hverdagslige ting til internasjonal politikk.
Maskedansen og den rituelle musikken hos Yacouba/Mahou -folket i Elfenbenskysten har felles trekk med musikken hos pygmefolket, men vi bruker mer perkusjon. Jeg har vokst opp i denne tradisjonen, og skriver nye sanger og tekster i forlengelsen av tradisjonen.”

Musikken er arrangert av bandet og produsent Olav Torget, og er spilt inn i Urban Sound Studios med Jock Loveband. Bandet består av Kenneth Ekornes (trommer, perk, sang), Tiago Mendes (bass, sang) og Olav Torget (gitarer, n’goni, sang) og Diom de Kossa Yadoh trommer, diverse perkusjon og vokal.

Diom de Kossa, vokal, Yadoh trommer Dodo og perkusjon. Er fra Elfenbenkysten, og har sin bakgrunn fra tradisjonell musikk i landsbyen han kommer ifra, Toufinga, Han ble plukket ut til å spille i Elfenbenkystens Nasjonalballett og var der i 10 år før han kom til Norge i 1985. I Norge ledet han orkesteret Super Djembe Kahn, og har gitt ut fem innspillinger med egen musikk. I 2008 hadde Diom de Kossa bestillingsverket til Telemarksfestivalen.
Diom de Kossa har spilt med en rekke band og prosjekter i inn og utland bla.: MoryKante, Ali Farka Toure, Robert Burås, Madrugada, Malika Makouf Rasmussen, Primal Spirit, og Cissokho System, og gjort mange turneer for Rikskonsertene. Han leder idag også Afriki Percussion en gruppe med fem perkusjonister.
Turneer og konserter med følgende prosjekter i Usa: Ozilly connections, Dodo Awoko, Village Africain, Sabrama

Olav Torget, gitarer, N’Goni, vokal, har vært frilans musiker i Oslo i en årrekke. Har siden han i 1994 ble invitert til Namibia for samarbeid med Namibiske artister og musikere vært opptatt av afrikansk musikk. Jobbet i ti år med koraspilleren Solo Cissokho og har gjennom flere opphold i Senegal og Gambia studert vestafrikansk musikk og instrumentet N’Goni eller Konting. I Norge er han mest kjent for samarbeid med artister som Kristin Asbjørnsen, Steinar Ofsdal, Karl Seglem, Geir Lysne og Anita Skorgan.

Kenneth Ekornes, trommer, perkusjon og vokal. Jobber som frilans musiker i Oslo med hovedvekt på jazz/etnisk musikk. Han har hentet inspirasjon i norsk, samisk, brasiliansk, cubansk og afrikansk folkemusikk. Sammen med jazz/improvisert musikk danner dette grunnlaget for hans eget tromme/perkusjonsspill som kombinerer akustiske slaginstrumenter fra alle verdenshjørner og elektronikk. Spilt med ulike prosjekter og artister som Mari Boine, Nymark Collective, Føyk, Claudio Dauelsberg Quartett mm.

Tiago Mendes, bass, vokal. Tiago er en nykommer på den norske musikkscenen, men har allerede bemerket seg med sine bidrag med artister og band som, Samsaya Sheldon Blackman, Robert Rustad Amundsen, Chakras og SoulXL.

Diom De Kossa |Kenneth Ekornes |Olav Torget |Tiago Mendez

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073122

Katalognummer: HCD7312

Priskategori : CD