• HCD7303.jpg
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • HCD7303-ElisabethVatn2-Foto20Werner20Andersson.JPG

The Color Beneath – Elisabeth Vatn

ELISABETH VATN: A Green Wave · Yellowing Clouds · Sky Silent Light · Rain Shadow · We Took the Dew from the Grass and Washed Our Eyes · Lapis Lazuli · Coronal Streamers · No. 1 · The Resoundingmer… Light

Elisabeth Vatn; Harmonium, Meråker clarinet, sheperd's pipes, Swedish bagpipes, medieval pipes · Anders Erik Røine; Norwegian zither (langeleik), Hardanger fiddle, jew's harp

I THE COLOR BENEATH blir lyden av harmonium, sekkepiper, langeleik, hardingfeler og gamle klarinetter et dronefelt som bølger rundt og går opp i de stadige skiftende fargespillene.

kr 139

Elisabeth Vatn – The Color Beneath

The Color Beneath av musikeren og komponisten Elisabeth Vatn har blitt til i James Turrells lysinstallasjoner SkySpace og Ganzfeld i Ekebergparken.

I Ekebergparkens gamle vannreservoar laget den amerikanske kunstneren James Turrell i 2013 to stedsspesifikke kunstverk. I Ganzfeld: Double Vision opplever man hvordan kunstnerens bruk av farger virker på vår persepsjon. I SkySpace: The color beneath opplever man, i forbindelse med soloppgang og solnedgang, et fantastisk fargespill mellom rommet man sitter i og himmelen over seg. Turrells bakgrunn som kveker er tydelig tilstede i hans SkySpaces. Disse er steder der man møtes og hilser lyset velkommen. Albumet kommer ut under Ultima 2015. 10-13. september holder Elisabeth Vatn albumlansering under soloppgang og solnedgangskonserter i James Turrells lysinstallasjoner i Ekebergparken.

Les mer

The Color Beneath av musikeren og komponisten Elisabeth Vatn har blitt til i James Turrells lysinstallasjoner SkySpace og Ganzfeld i Ekebergparken.

The Color Beneath

I THE COLOR BENEATH blir lyden av harmonium, sekkepiper, langeleik, hardingfeler og gamle klarinetter et dronefelt som bølger rundt og går opp i de stadige skiftende fargespillene. Utholdte droner, langsomme temaer og kontemplerende klanger, lyden av treverk, metall, pedalpumping og belgepust spiller med og på akustikken i rommet. Elisabeth Vatn spilte inn «The Color Beneath» sammen med Anders Røine live i SkySpace og Ganzfelt høsten 2014, og albumet kommer ut under Ultima 2015.
10-13. september holder Elisabeth Vatn albumlansering under soloppgang og solnedgangskonserter i James Turrells lysinstallasjoner i Ekebergparken.

Elisabeth Vatn

Elisabeth Vatn er utdannet pianist fra Barratt Due og har hovedfag i etnomusikologi fra Universitetet i Bergen. Ved siden av dette har hun alltid spilt ulike klarinetter og orgler, og har blitt en eksponert utøver på sekkepiper. Hun begynte å spille sekkepipe under et opphold i Makedonia i 1993, og er nå en av få utøvere som bringer tradisjonen med å spille svensk/nordisk sekkepipe videre. Vatn jobber på tvers av ulike stilistiske grenser, fra klassisk musikk, improvisert og rytmisk musikk, til folkemusikk og skriver musikk til egne ensembler. Hun har samarbeidet med mange utøvere, artister og poeter, på konserter, festivaler og turneer i Europa, USA og Japan. I 2000 utga hun sammen med Steffen Horn Olivier Messiaens «Visions de l’Amen» for to klaver på CD, hun har gitt ut flere utgivelser med folkemusikkstorbandet Chateau Neuf Spelemanslag fra 1994 til 2001. Med bandet Harnihomba ga hun ut CD-en med det samme navnet i 1999. På albumet «Tigerlily» var det først og fremst Vatns egne sekkepipekomposisjoner som sto i sentrum. Denne tilnærmingen til sekkepipene ble først videre med utgivelsen Elisabeth Vatn – Piper on the Roof i 2009. Andre prosjekter er blant annet Stave Church Songs – Martyred Saints and Sister Bells, et bestillingsverk til Unescos kulturminneår 2009 som har turnert i alle norske stavkirker. Blant nyere produksjoner kan nevnes "Lux Illuxit – St.Olavs Officium" som hadde premiere våren 2014. Den foreliggende CD-en The Color Beneath, som ble spilt inn i Ekeberg Skyspace og Ganzfeld er Vatn’s seneste utgivelse med egne komposisjoner.

James Turrell

James Turrell er en amerikansk kunstner som arbeider med lys, farger og rom. Han er verdensledende på sitt område, med permanente installasjoner i 26 land. Turrell tok en grad i psykologi før han valgte å videreutdanne seg som kunstner. Han har brukt store deler av sitt liv til å arbeide med lys og rom. Turrells verk har det fellestrekket at de gjerne omslutter publikum slik at de opplever lys- og fargevirkninger kontrollert av kunstneren.

Anders Erik Røine |Elisabeth Vatn |Fridtjof Lindeman

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073030

Katalognummer: HCD7303

Priskategori : CD