• HCD7310.jpg
  • Svarteper_1_foto_ThorTunsberg.jpg

Svevestøv – Svarteper

HERMAN KVELPRUD: Jånni · Metroseksuell · Skeiv? · Du & Eg & Kong Alkohol · Loffarblues · Gorilla i Mitt Bur · Kemnaren · Stå eller gå · Langt frå Byens Kalde Stål · Madelene · Ein Annan Manns Sko ·mer… Solskinnsvalsen

SVARTEPER: Herman Kvelprud · Tobias Flottorp Heltzer · Lars Jonas Bergo · Terje Vesterøy · Arne Steinar Myrvang

SVARTEPER låter som Stein Torleif Bjella på metroseksuell sopptur i storbyen, med Daniel Kvammens ungdommelige pågangsmot, i dypdykk nedi den gamle platesamlinga til Hellbillies.

kr 139

Sjanger: Folk MusicRock

Fem bereiste bygdiser.

Denne bygdisbanden steller i stand et jovialt lurveleven uten like, med et anerkjennende musikalsk nikk til gamle helter, når de smeller av visene til Herman Kvelprud, en bygdis frå kåbbåilandet i Norge, nærmere bestemt det ville vesten på Ål i Hallingdal. En eremitt som skriver pseudopersonlige sanger fra et fargesprakende ungt levd liv, om det er fra tida som landeveiboms eller bygdisen sitt møte med det harde storbykjøret. Tekstene er et toveispeil der betraktningene får publikummet til å rødme og føle seg personlig avkledd med et ransaket sinn, når han forteller om Oslo, om nattelivets mange fristelser, og om å sjonglere med egen legning for å fange lykken i romantikken. Livets stilltiende sannheter får du servert i fleisen, med spirituelle undertekster og psykedeliske overtoner, av eit velsmurt band bestående av fem bereiste bygdiser med noe rusk i maskineriet.

More

Debutalbum fra bandet SVARTEPER.

En bygdis fra kåbbåilandet

Denne banden steller i stand et jovialt lurveleven  uten like, med et anerkjennende musikalsk nikk til gamle helter,  når de smeller av visene til Herman Kvelprud, en bygdis fra kåbbåilandet i Norge, nærmere bestemt det ville vesten på Ål i Hallingdal. En eremitt som skriver pseudopersonlige sanger fra et fargesprakende ungt levd liv, om det er fra tida som landeveiboms eller bygdisen sitt møte med det harde storbykjøret. Tekstene er et toveispeil der betraktningene får publikummet til å rødme og føle seg personlig avkledd med et ransaket sinn, når han forteller om Oslo, om nattelivets mange fristelser, og om å sjonglere med egen legning for å fange lykken i romantikken. Livets stilltiende sannheter får du servert i fleisen, med spirituelle undertekster og psykedeliske overtoner, av eit velsmurt band bestående av fem bereiste bygdiser med noe rusk i maskineriet.

Barndomshelter på kassett

SVARTEPER kan ikke gjemme vekk barndomsheltene fra hjembygda eller lyrisk inspirasjon fra Jack Keuroac og Ragnar Hovland. Bandet har røtter fra det ville vesten i Hallingdal, og er flasket opp med Hellbillies på kassett, Tolv Volt (Stein Torlef Bjella), på cd og hyppige besøk av amerikanske slektninger, noe som har gitt varige mén.

Medlemmene i bandet kom sammen på et gammelt kunstnerloft i bakgården ved Crossroads i Oslogryta. De lusker stadig rundt i kuliseene i musikkmiljøet i Oslo, og jobber både på og av scenen sammen med artister som Jonas Alaska, Darling West, Valkyrien, Marit Larsen, Over the Trees, Ørkenkjøtt, Wang og flere.

Konseptalbumet «Svevestøv» utgis av Grappa i mai 2016.  Tuva Syvertsen, Erik Sollid, Magnus Larsen Jr, Tore Egil Kreken og Anders Heffre er med som gjestemusikere. Det er spilt inn hos Bård Ingebrigtsen i Amper Tone studio og mastret av Georg Tanderø i Livingroom Studios.  Det er et hardtslående debutalbum med skranglete estetikk og et evangelium som ikke legger noe mellom linjene. TheShallowTree lager kunstverk til utgivelsen.

SVARTEPER består av: Herman Kvelprud, gitarer og vokal. Terje Vesterøy, gitarer og kor.
Lars Jonas Bergo, tangenter og kor. Tobias Flottorp, baritone, bass og kor. Arne Steinar Myrvang, slagverk og kor.

Konserter

20.mai – House of Foundation (HOF), Moss
26.mai – Mir, Oslo – releasekonsert!
28.mai – Folkemusikkveka, Ål. (releasekonsert Ål)
02.juni – Buckleys, Oslo
30.juli – Hillbilly Huckfest, Ål
20.august – Hølen Kunst og bokcafé, Vestby

Anders Hefre |Arne Steinar Myrvang |Bård Ingebrigtsen |Erik Sollid |Erlend Lehland |Herman Kvelprud |Johan Sigmundstad |Lars Jonas Bergo |Magnus Larsen |Marius Graff |SVARTEPER |Terje Vesterøy |Tobias Flottorp Heltzer |Tor Egil Kreken |Tuva Livsdatter Syvertsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073108

Katalognummer: HCD7310

Priskategori : CD