• Gangar – Stubb (1)
  • GANGAR WEB-17
  • DSC_9200_edited

Stubb – Gangar

Grøtleken - Sukkeri Er Søtt - Murukleiven - Dorisk Reinlender - Skrebua - Trøarn - Synnjavinden - Halling - Masurka fra Herefoss - Slarkjen - Hennarmer… Valborg

Gangar Mattias Thedens - Fiddle Oskar Lindberget - Saxophone Richard Max - Guitar Jonas Thrana Jensen - Bass Henrik Dullum - Drums

Folkemusikk-festbandet Gangar har på kort tid blitt en av Norges største eksportører av Norsk folkemusikk – nå serverer de endelig debutalbumet! “Stubb” er en kraftpakke av gamle slåtter i ny forpakning!

kr 399

Clear selection

Folkemusikk-festbandet Gangar har på kort tid blitt en av Norges største eksportører av Norsk folkemusikk – nå serverer de endelig debutalbumet!

“Stubb” er en kraftpakke av gamle slåtter i ny forpakning!

Les mer

Etter de ga ut sin debut-EP «Tre Danser» i 2022 til vill begeistring, følger folkrock-bandet Gangar nå opp med det etterlengtede debutalbumet «Stubb» 29.september. Navnet er tatt fra deres tidligere bandnavn: Gangarstubbgutta. Albumet kommer som et resultat av flere år med hardt og detaljert arbeid. «Stubb» er en samling av materialet gruppa har jobbet med og spilt de siste årene, i tillegg til gjesteopptredener fra nære venner i folkemusikkmiljøet.

– Etter tre år med stadig raffinering og tilpassing, tror vi at vi har kommet frem til noe bra nok, og at vi kan være fornøyde med det vi gir ut nå. Vi ser på Stubb som hovedretten på en middag, hvor Tre Danser EP (2022) var forretten. Denne middagen håper vi allikevel at har 100 hovedretter! Desserten kommer ikke før en god stund, sier Mattias Thedens. 

Gangar kombinerer norsk folkemusikk med Rock, Metal, og Jazz, og skaper et nytt og spennende musikalsk uttrykk i prosessen. Inspirert av band som AC/DC, Hoven Droven og Meshuggah, gjør Gangar eldgamle melodier tilgjengelig for et allment publikum uten å inngå kompromisser ovenfor tradisjonen. Frontmann og felespiller Mattias Thedens finner melodiene fra gamle opptak, og deretter arrangeres de i fellesskap. Bandmedlemmenes ulike musikalske bakgrunner tilføyer det ekstra kruttet som tar festen til et nytt nivå – og resultatet er en kule av ung energi du sent vil glemme!

Blant de 11 låtene på albumet er det et stort sprik i sjanger. I og med at Gangar henter inspirasjon fra så mange forskjellige hold, heriblant Folk-metallet i Synnjavinden og Dorisk Reinlender til mer alternative i Skrebua, og videre til real oldschool shuffle-rockabilly eller kubjelle-Dad-rock med Hennar Valborg og Slarkjen. Alt dette kulminerer i den folkrockfesten Gangar har reist rundt i Norge og Europa med de siste par årene. Mattias Thedens forteller om å overføre det musikalske live-uttrykket til innspilt album:

– Det har vært en spennende prosess for oss å flytte disse låtene fra scenen til studio. Vi er jo hovedsakelig et live-band, så det blir helt klart en annerledes måte å tenke på. Jeg tror vi har løst det på en bra måte, hvor vi har beholdt energien vi har på scenen, i tillegg til å tilføye et detaljfokus som man ofte må ofre på scenen for showets del. 

Gangar

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662074020

Katalognummer: GRCD4720-1-1

Priskategori : CD, LP