Sølvstrøk – Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola & Sølvstrøk

1. Tune for Alistair (4.42)
2. Number 81 (3.46)
3. Christmas Day I Da Mornin’ (7.47)
mer…
4. Owerset II (6.56)
5. Morning Prayer (6.33)
6. Donald Morison (2.07)
7. Owerset I (Trio) (1.54)
8. Miss Mary MacDonald (3.11)
9. Call & Response (6.21)
10. In Dispraise of Whisky/ Di-moladh An Uisge-bheatha (5.16)


Sarah-Jane Summers - fiddle, composition, arrangement Juhani Silvola - acoustic guitar, composition, arrangement Sølvstrøk: Fiddle: Olav Luksengård Mjelva, Bjørn Kåre Odde, Kevin Henderson, Vegar Vårdal, Selma French Bolstad, Erlend Viken Viola: Mari Giske, Lise Voldsdal Cello: Gregor Riddell, Kaja Fjellberg Pettersen Double Bass: Ellen Brekken


Slagkraftig og vakker folkemusikk med et stjernespekket kammerorkester!

kr 149

Slagkraftig og vakker folkemusikk med et stjernespekket kammerorkester!

Les mer

Spellemann-nominerte Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola har satt sammen sitt eget kammerorkester, bestående av et stjernelag med norske folke-, klassisk- og jazz-musikere. Orkesteret ble døpt Sølvstrøk, og skaper en slagkraftig, nyanserik og livlig sound som kler duoens sjangeroverskridende musikk utmerket.

Hvert av albumets 10 spor tar utgangspunkt i en slåttemelodi (5 egenkomponerte, 5 tradisjonelle), som Summers & Silvola rekomponerte og utvidet til raffinerte og integrerte strykearrangementer, der den skotske & norske folkemusikkens rytmiske driv og særegne melodikk settes i en klassisk kammermusikk-kontekst, og fargelegges med impulser fra samtidsmusikken.

Hele spekteret av følelser er til stede i det cinematiske lydildet som snakker til kroppen, intellektet og sjelen. Platen åpnes med Tune For Alistair, som illustrerer dagen til en energisk to-åring. Number 81 er en 400 år gammel barokk-techno banger, mens Christmas Day I Da Mornin er en julemeditasjon fra Shetland. Owerset, både i trio og orkesterutgave, er en skotsk ril spilt som en norsk pols, med en utvidet samtidsmusikkseksjon som runder av orkesterversjonen. Morning Prayer er en stille bønn midt i livets nådeløse gang. Donald Morison og Miss Mary MacDonald er drivende danser, og den sistnevnte gjenbruker åpningstaktene fra Mozarts 25. symfoni. Call & Response er inspirert av den unike salmetradisjonen fra Hebridene, en øygruppe flittig besøkt av vikingene, der mange norske stedsnavn og ord fortsatt er i daglig bruk. Til slutt, spilles In Dispraise Of Whisky med en energi som ikke antydes av den sobre tittelen!

«Jeg har alltid drømt om å «super-size» musikken vår for kammerorkester, og når jeg var høygravid gikk vi for å høre på Oslo Kammerorkester. Etter konserten sa jeg at jeg ville skrive for dem, og vi gjorde akkurat det. Vi spilte denne musikken på Oslo World 2020, og for en glede det var! Etter det ble vi kontaktet av Førdefestivalen som foreslo at vi skulle sette sammen vår eget dreamteam-kammerorkester til 2021-festivalen, og det er sånn Sølvstrøk ble født.” – Sarah-Jane Summers

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola er en internasjonalt kritikerrost duo, med tre album kåret til «Top of the World» fra magasinet Songlines. I 2022 ble de nominert til Spellemann i kategorien tradisjonsmusikk for albumet «The Smoky Smirr O Rain». Sarah-Jane Summers er en av Skottlands fremste felespillere og er en tradisjonsbærer av felestilen fra det skotske høylandet. Hun har en master i norsk folkemusikk fra NMH og har gitt ut en rekke kritikerroste soloalbum med både tradisjonell og improvisert musikk, samt spilt med bl.a. Susanna Wallumrød, Benedicte Maurseth, Highasakite, Julie Fowlis og GRIT Orchestra. I tillegg til å være en ettertraktet og allsidig gitarist, er Juhani Silvola både en anerkjent komponist av elektroakustisk samtidsmusikk og en plateprodusent, og spiller med bl.a. Frode Haltlis Avant Folk, Susanna Wallumrød og Torgeir Vassvik.

Juhani Silvola

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073849

Katalognummer: HCD7384

Priskategori : CD