• Kenneth Lien & Center of the Universe – Snu hver stein – Coverphoto
  • binary comment

Snu Hver Stein – Center of the Universe

SIDE A
1. Kivlemøyan (04:50)
2. Hallingen (04:54)
mer…
3. Tveitåen (04:32)
4. Skålhalling (05:12)

SIDE B
1. Sylkjegulen (04:06)
2. Delebekken (06:17)
3. Telespringar (06:58)
4. Nordafjells (05:39)


Kenneth Lien: Hardanger fiddle, fiddle, mouth harp, willow flute Jørgen Skjulstad: drum machine, synth, sampler, recording and mixing

Kenneth Lien og Center of the Universe med elektronisk folkemusikk!

kr 399

Hvorfor finnes det så få kombinasjoner av norsk folkemusikk og elektronisk musikk? Er det fordi den er vanskelig å spille eller er kulturene forskjellige? Men de siste årene har det skjedd ting, folkemusikken har tatt nye uante former: kanskje det ikke er så langt imellom tradisjonell dans og en kveld på klubb? Men hvordan kan man gjøre det her uten å “kick the burger” og ende opp som en parodi på begge sjangere?

Les mer

Lien og Center forsøker å svare på dette spørsmålet med denne plata; det å gå til bunns i materialet og å snu hver stein i jakten på noe felles for begge sjangere. Den hypnotiske pulsen og den mystiske stemningen er felles, det suggererende tempoet ligner og ingen bytter toneart.

Kenneth har spilt og Jørgen har høsta inn samples av både understrenger og overstrenger, laget klanger og rytmer, og fått sine maskiner til å spille springar. Det er lett å vanne ut tradisjoner når man bruker elektroniske ting, for teknologien har en tendens til å bestemme; det nekter Lien og Center å gjøre, de vil heller forsterke tradisjonene og kanskje legge til rette for noe nytt? Så syntene må spille renstemt og trommemaskinene hakke etter. Alle låter og rytmer er tradisjonelle, det er også 808-trommene og 303-syntene fra house og techno, for dette er kanskje også en mer moderne folkemusikk?

Kenneth Lien er en multiinstrumentalist med røtter i black metal og improvisert rock. Han trakterer en rekke folkeinstrumenter som for eksempel fele, hardingfele, seljefløyte og ikke minst munnharpe. Han er mest kjent fra trioen Ævestaden men har også bemerket seg på kappleikscenen med flere munnharpeseiere.

Jørgen Skjulstad er en musiker og DJ som og er også kjent som Center of the Universe eller DJ Sissyfus. Jørgen har gitt ut ca 20 plater under eget navn og bidratt på kanskje noen hundre som remikser og produsent.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033661073970

Katalognummer: HO7397