Nivelkinn – Odd Nordstoga

ODD NORDSTOGA, ØYONN GROVEN MYHREN: FORSPEL: UPPI MÅNESKIN · GYRI OG JO I NIVELKINN: GYRI OG JO · GUTEN OG FOLEN · HAUST: SEINSTE HAUSTDAGEN -DEL 1 · SEINSTE HAUSTDAGEN -DEL 2 · SEINSTE HAUSTDAGEN - DEL 3 · SEINSTE HAUSTDAGEN - DEL 4 · IVmer…I MIDJENOTT · HEIM I TVITULID · GYRI · SO VANDRA DEI TIL MØTE · GYRI (FRAMHALD) · STABBE KJEM HEIM - DEL 1 · STABBE KJEM HEIM - DEL 2 · STABBE KJEM HEIM - DEL 3 · JO STRYK TIL NIVELKINN · HELGESMESS: TUSSEMESSA · DET SNOGAR I TVITULID · SPOR ETTER JO · SKINNVENGBREV · JO SYNG - DEL 1 · JO SYNG - DEL 2 · NED ATT · OLSOK: GASE KJEM TIL TVITULID · GYRI TEK UT · I NIVELKINNSTUNET. All lyrics: Aslaug Vaa

Øyonn Groven Myhren: lyre, vocal, washboard Odd Nordstoga: accordion, guitar, vocal

Nivelkinn er en enestående utgivelse.

kr 139

Midl. tomt på lager

Prisvinnende utgivelse

Nivelkinn er en av de vakreste, mest nyskapende og vellykkede folkemusikkutgivelsene i nyere tid. Den unike utgivelsen har fått en sentral posisjon i norsk musikkhistorie, både som formidler av Aslaug Vaas diktning og som fornyer av norsk folkemusikk. Albumet vant en Spellemannpris i kategorien Folkemusikk/Gammaldans, og fikk mye positiv oppmerksomhet i norsk og utenlandsk presse. Tekstmaterialet på Nivelkinn består av dikt skrevet av lyrikeren Aslaug Vaa (1889–1965), tonesatt og fremført av de anerkjente folkemusikerne Øyonn Groven Myhren og Odd Nordstoga. ”Nivelkinn” er en diktsyklus i Vaas debutsamling Nord i leite (1934) og skildrer trekantdramaet mellom Gyri, Stabbe og Jo. Dramaet er lagt til Nivelkinn, et fantasirike med klare geografiske og språklige referanser til Kviteseid i Telemark der Vaa tilbragte storparten av sin oppvekst. Groven Myhren og Nordstoga har hentet inspirasjon fra norsk folkemusikk og kombinert dette med mer melodiøse og rytmiske elementer fra nyere musikkretninger.

Les mer

Odd Nordstoga og Øyonn Groven Myhren med folkemusikalsk drakt til Aslaug Vaas lyrikk.

Unik utgivelse

De unge og allsidige musikerne Øyonn Groven Myhren og Odd Nordstoga har laget musikk til Aslaug Vaa sin diktsyklus Nivelkinn. Stykket er nå tilgjengelig på CD, og lytteren vil få oppleve musikk som er forankret i norsk folkemusikk, men også med elementer blant annet fra Balkan og USA. Resultatet er en unik utgivelse som har klar appell til et bredt publikum og som fornyer kjennskapen til Aslaug Vaa.

Aslaug Vaas Nivelkinn

Nivelkinn er en diktsyklus hentet fra den første diktsamlingen til Aslaug Vaa, Nord i leite (1934). Handlingen består i et trekantdrama med en fjerdepart luskende i kulissene, og persongalleriet utgjøres av drømmende kvinner og litt ufyselige menn, som lever i små kår på små gårder. antasiriket som Vaa skildrer har klare geografiske og språklige kjennetegn fra hennes egen oppvekst i Kviteseid i Telemark.

Bestillingsverk

Nivelkinn var et bestillingsverk til Telemarkfestivalen 2001 og Groven Myhren og Nordstoga gjennomførte en svært vellykket turné med Rikskonsertene. Til sammen er Nivelkinn blitt fremført mer enn 50 ganger ulike steder i Norge, deriblant på Det Norske Teateret i Oslo og i Vaas barndomsbygd. CD-utgivelsen er et live-opptak fra urfremføringen under Telemarkfestivalen i 2001.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662071821

Katalognummer: HCD7182

Priskategori : CD