• HCD7194.jpg
  • HCD7194_inlay_web.jpg
  • HCD7194_bruvoll_halvorsen.jpg

Nattsang

LITEN KIRSTEN SOM STALLDRENG · INGERS HEVN · UNGE STIG FANEBÆRER · JEGER · SKIPPAR I VALIVAN · RIDDEREN · RIKARODIUS OG ØRNA · JON REMARSSONS DØD PÅ HAVET · SVEIN HÅKENSON · EN ROSE JEG HAmer…R SETT

Bruvoll Halvorsen

…Sangene besitter en indre kraft. Man finner roen i selskap med disse vakre sangene. Det er godt å høre på…De har gjort musikken lett tilgjengelig for den moderne lytteren som kanskje ikke har folkemusikken som sitt første valg… [Aftenposten]

kr 139

Sjanger: Folk Music

Gammel visekultur med nytt musikkuttrykk

Repertoaret på plata kommer fra en århundrelang sangtradisjon som har overlevd på folkemunne. De fleste sangene er middelalderviser, en sjanger som ble populær i Norden på 1300-tallet. Den tradisjonelle sangen til Jon Anders Halvorsen ledsages av Tore Bruvolls gitarspill som er inspirert av alt fra afrikanske koraer til norske langeleiker via countrymusikk fra Kentucky og gammel delta-blues. Spillet er preget av frihet, inderlighet og nærvær. Med sitt finurlige fingerarbeid og kreative stemminger fargerlegger han landskapene i visene på en særegen måte. Tores gitarspill fletter seg uanstrengt inn i den tradisjonelle sangstilen til Jon Anders. Sangene blir på en fascinerende måte en utforskning av både vår gamle visekultur og vårt nåtidige musikkuttrykk.

Les mer

Duoen Bruvoll/Halvorsen er nå klare med sin første cd-utgivelse. "Nattsang" innholder 11 lavmælte og melankolske sanger, enkelt og inderlig framført med sang og gitar. Musikken er hentet fra den rike vokale folkemusikktradisjonen, og bearbeidet av de to musikerne slik at den havner i grenselandet mellom singer/songwriter tradisjonen og vår eldste folkemusikktradisjon. De fleste av sangene er tidligere ukjente selv for folkemusikkpublikumet.

Drømmesanger bygget på folketradisjon

Om tittelen Nattsang sier duoen: "…nattsanger oppfatter vi nærmest som drømmesanger…sangene består av små historier som kan likne på handlingene i drømmer… som hvis en person våkner midt i en drøm og istedenfor å fortelle drømmen, begynner å synge den…ja da tror vi at vi ville høre en nattsang". I disse "drømmevisene" møter vi mange personer. Det er unge Stig som faller i krigen, Kirsten som kler seg om til en stalldreng, eller Svein Håkenson som etter mange år i utlandet igjen møter sin søster. Det er sanger om hevnlystne Inger, om den kjempende Rikarodius, den ensomme jegeren, skipper Valivan eller om Jon Remarssons og hans død på havet.

Duoen forteller : "Vi vet ikke om disse skikkelsene har levd eller ikke….men det er heller ikke så viktig…det er akkurat som om noen av historiene kan ha skjedd mange ganger…mens andre historier er så unike at en hendelse kan ha vært nok til at generasjon etter generasjon har latt seg fengsle av dem…vi har bare hentet fram melodiene og beretningene fra folketradisjonen og prøver å gjøre noe vakkert og meningsfylt ut av dem…."

Bruvoll Halvorsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662071944

Katalognummer: HCD7194

Priskategori : CD