Min unge sang – Veslemøy Solberg

SVEN OHRVIK: Min unge sang · Er eg den - ? · Båten · Har vandra så langt · Lyklane · Da - · Lyset · God dag · Over sjøen i sol · Voggesang for ein bytting · Ord over grind, VESLEMØY SOLBERG: Snømorgon · Det nye andedraget (Allmer… lyrics: Halldis Moren Vesaas)

Veslemøy Solberg: vocal · Eivind Aarset · Rune Arnesen · Edvard Askeland

Halldis Moren Vesaas´ dikt i musikalsk drakt.

kr 139

Tonesatt lyrikk av Halldis Moren Vesaas

Min unge sang er Veslemøy Solbergs første CD-utgivelse, og er den første innspillingen som i sin helhet har hentet tekstmaterialet fra Halldis Moren Vesaas´diktning. Utvalget er godkjent av Moren Vesaas selv. Utgivelsen åpner med det aller første diktet i Moren Vesaas´ debututgivelse, ”Min unge sang”, og avslutter med et av hennes aller mest kjente og kjære dikt, ”Ord over grind”. Tematikken spenner fra mørke følelser som smerte, sorg og savn til lettere og gladere øyeblikksbilder, og tekstmaterialet på Min unge sang gjenspeiler dette. Diktene er tonesatt av Sven Ohrvik som også bidrar på tangenter. Med seg har han et lag av dyktige og profilerte musikere, deriblant Eivind Aarset på gitar, Edvard Askeland på bassgitar, Rune Arnesen på perkusjon og Morten Hannisdal på cello.

Les mer

For første gang en utgivelse som i sin helhet har hentet tekstmaterialet fra diktningen til Halldis Moren Vesaas!

Halldis Moren Vesaas´ diktning

Min unge sang er den første innspillingen som i sin helhet har hentet tekstmaterialet fra diktningen til Halldis Moren Vesaas. De utvalgte diktene er hentet fra fem av de syv diktsamlingene Moren Vesaas har skrevet: Harpe og dolk (1929), Morgonen (1930), Strender (1933), Lykkelege hender (1936) og I ein annan skog (1955). I tillegg finnes det et par dikt som er skrevet etter 1955. Utvalget er godkjent av Moren Vesaas selv.

Variert tematikk

Utgivelsen åpner med det aller første diktet i Moren Vesaas´ debututgivelse, ”Min unge sang”, og avslutter med et av hennes aller mest kjente og kjære dikt, ”Ord over grind”. Tematikken spenner fra mørke følelser som smerte, sorg og savn til lettere og gladere øyeblikksbilder, og tekstmaterialet på Min unge sang gjenspeiler dette. Parallelt med dette tematiske mangfoldet står kjærlighetsmotivet sentralt i Moren Vesaas´ diktning, en kjærlighet som retter seg mot naturen, mot mennesket og mot livet. Dette motivet finner vi som en rød tråd i tekstene på albumet.

Musikalsk drakt

Diktene er tonesatt av Sven Ohrvik som også bidrar på tangenter. Med seg har han et lag av dyktige og profilerte musikere, deriblant Eivind Aarset på gitar, Edvard Askeland på bassgitar, Rune Arnesen på perkusjon og Morten Hannisdal på cello. De musikalske arrangementene skaper en nydelig ramme rundt Moren Vesaas´ tekster og Solbergs nydelige vokaltolkning av dem.

Arne Nøst |Edvard Askeland |Eivind Aarset |Elin Rosseland |Morten Hannisdal |Rune Arnesen |Steinar Larsen |Sven Ohrvik |Veslemøy Solberg

Utgivelsesdato:

EAN : 7042789410222

Katalognummer: HCD7102

Priskategori : CD