Live in Telemark – Lillebjørn Nilsen & Andy Irvine

1. Jenta i Chicago (The Girl in Chicago) - 04:17
2. Come to the Bower - 04:45
3. Alexander Kiellands Plass - 03:15
mer…
4. Stewball and the Monaghan Grey Mare - 03:53
5. Hav og himmel (Ocean and Sky) - 04:19
6. My Heart’s Tonight in Ireland - 03:34
7. Valle Auto og Bensin (The Gas Station Song) - 03:35
8. A Prince Among Men - 04:23
9. Danse ikke gråte nå (Dance Do Not Weep) - 02:19
10. Fort gjort å glemme (Easy to forget it) - 03:44
11. Patrick Street/Jig: The Humours of Caherlistane/Halling: The Girl with the Farm - 05:09
12. Vidvinkel-stev (The Photographers) - 02:21
13. Håvar Hedde/Jig: Strike the Gay Harp - 05:14
14. Martinmas Time/Hornpipe: The Little Stack of Wheat - 04:48
15. Ola Tveiten (The Road Builder) - 03:40Lillebjørn Nilsen: vocal, guitar, willow flute and hardanger fiddle Andy Irvine: vocal, mandola, bouzouki and harmonica

Lillebjørn Nilsen og irske Andy Irvine hadde allerede kjent hverandre i 17 år. Da de i 1994 ble  invitert til å holde en  konsert på Telemarkfestivalen ble det de begge hadde drømt om, en realitet. De som var der fikk oppleve en sjelden konsert og nå er liveopptaket endelig ute som album.

kr 139

Lillebjørn Nilsen og irske Andy Irvine hadde allerede kjent hverandre i 17 år. Da de i 1994 ble  invitert til å holde en  konsert på Telemarkfestivalen ble det de begge hadde drømt om, en realitet. De som var der fikk oppleve en sjelden konsert og nå er liveopptaket endelig ute som album.

Les mer

 

Lillebjørn Nilsen og irske Andy Irvine hadde allerede kjent hverandre i 17 år. Da de i 1994 ble  invitert til å holde en  konsert på Telemarkfestivalen ble det de begge hadde drømt om, en realitet. De som var der fikk oppleve en sjelden konsert og nå skal liveopptaket endelig utgis som album.

Hvis det ikke hadde vært for invitasjonen fra Telemarkfestivalen, hadde det kanskje gått 17 år til.

– “Vi møttes i sommer da jeg var på besøk i Dublin. Men, vi hadde så mye å snakke om at det rett og slett ikke var tid til å øve. I dag var altså første gang vi virkelig satte oss ned og gikk gjennom materialet vårt.»

Albumet er fylt av et fantastisk utvalg låter, både seriøse og humoristiske, men felles er det at alle er preget av to artister i toppform. Norsk og irsk folkemusikk går hånd i hånd på en beundringsverdig måte.

– “Vi var på samme bølgelengde fra det øyeblikket vi møttes,” sa Andy Irvine. Og den lørdagen ga dette publikum en uforglemmelig opplevelse.

De to gitar-trubadurene utfyller hverandre perfekt, musikalsk så vel som tematisk. Når Lillebjørn Nilsen synger om den norske emigranten som ble Jenta fra Chicago, kontrer Andy Irvine med den irske emigranten i Indiana.

En stor takk må rettes til Kjell Bitustøyl som var folkemusikkarkivar på denne tiden og tok initiativet til å ta opp konserten i 1994, og Folkemusikkarkivet i Telemark ved Kari Lønnestad som har levert opptaket fra konserten.

Andy Irvine er kjent som en av de største irske visesangerne og blir referert til som ”en tradisjon selv”, med en stemme som blir sett på som en av de virkelige store og som representerer «Irlands sjel». Gjennom sin 50 år lange karriere som omreisende trubadur, har han fulgt i sporene til sin største inspirasjon, Woody Guthrie.

Han er kjent som roret i en rekke legendariske band som den musikkpioneren han er (blant annet Sweeney’s Men, Planxty, Patrick Street).

Lillebjørn Nilsen er en norsk sanger, låtskriver og folkemusiker som få i Norge ikke kjenner til. Totalt har han fem Spellemannspriser både som soloartist og som en del av større grupper. Han blir ofte omtalt som Norges ”Folkekonge”.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073665

Katalognummer: HCD7366

Priskategori : CD