Juletid – Kirsten Bråten Berg

EILERT M. HÆGELAND, TRAD. : Stevpreludium, TRAD. : I denne søte juletid · Et barn er født i Betlehem · Her er det ny som på jorderig skjedde (Lyrics: Petter Dass) · Et lite barn så lystelig · Saligheten er oss nær · Du være lovet, Jesusmer… Krist · Eg så ein Kristi pilgrim · Gamlestev · Herre Jesus Krist · Guds godhet vil vi prise · Faremoanes brureslag · Hjå Gud er alltid gleda · Din herlegdom, frelsar · Nystev · Folketone fra Lårdal · Det er den første julenatt · I prektige himler · Guds sønn har gjort meg fri (All arrangements: Bråten Berg, Bjørgum, Hægeland)

Kirsten Bråten Berg: vocal · Hallvard T. Bjørgum: fiddle, Hardanger fiddle · Eilert M. Hægeland: organ

En julemusikalsk klassiker!

kr 139

Tidløs juleplate

‘Juletid’ regnes som en av Norges desidert beste folkemusikkplater. Både publikum og kritikere var begeistret for utgivelsen og Kirsten Bråten Berg, Hallvard T. Bjørgum og Eilert Hægeland ble nominert til Spellemannprisen i kategorien Folkemusikk/Gammaldans for albumet. Interessen for utgivelsen har holdt seg og i 2007 ble Juletid utgitt på nytt grunnet stor etterspørsel. Repertoaret spenner vidt: Her blandes spennende arrangementer av tradisjonelle julesanger med salmer, stev og folketoner. Resultatet er en verdig og høystemt utgivelse. Bråten Berg framfører her noe av det eldste tonematerialet vi kjenner, både a cappella og akkompagnert av Bjørgum på hardingfele og Hægeland på orgel. Bråten Bergs særegne vokal og tonene fra hardingfele og orgel gir en unik musikkopplevelse som skiller seg ut fra den gjengse julemusikken.

More

En av landets beste folkemusikkplater!

Variert repertoar

På Juletid får vi høre et stort og variert repertoar av julemusikk. Her blandes spennende arrangementer av tradisjonelle julesanger med salmer, stev og folketoner, ikledd folkemusikalske toner. Ikke minst er åpningssporet ”I denne søte juletid” for mange blitt en kjær melodi i julehøytiden. Det samme har tolkningene av velkjente sanger som ”Et barn er født i Betlehem” og ”Her er det ny som på jorderig skjedde”. Resultatet er blitt en verdig og høystemt utgivelse som tar utgangspunkt i ulike aspekter ved norske julemusikktradisjoner.

Unik musikkopplevelse

Bråten Berg framfører her noe av det eldste tonematerialet vi kjenner, både a cappella og akkompagnert av Bjørgum på hardingfele og Hægeland på orgel. Sammen med Bråten Bergs særegne vokal gir tonene fra hardingfele og orgel en helt unik musikkopplevelse som skiller seg ut fra den gjengse julemusikken. Juletid formidler julestemning med folkemusikksmak og er blitt en viktig del av høytidsfeiringen i mange norske hjem.

Eilert M. Hægeland |Hallvard Kvåle |Hallvard T. Bjørgum (Harding Hank) |Kirsten Bråten Berg |Trad.

Utgivelsesdato: 19.11.2007

EAN : 7033662072279

Katalognummer: HCD7227

Priskategori : CD