• Forside
  • Fra innspillingen

I Tatersymfoni – Elias Akselsen

1 Hvorfor blir jeg kalt en tater (Trad / Stian Carstensen) 3:03
2 Mustalainen (Trad/P. de Sarasate /Stian Carstensen) 7:12
3 Friarvise (Trad) 2:41
mer…
4 Fant-sonja (Trad / Stian Carstensen) 6:15
5 Fest uti zigenarlägret (Trad / Stian Carstensen) 5:10
6 Varulven (Trad) 6:20
7 Ungarsk czardas (Trad / Giani Lincan) 5:42
8 Langt borte i et fremmed land (Trad / Stian Carstensen) 5:07
9 Hvitare enn snø (Lars Johansen / Stian Carstensen) 4:40


Stian Carstensen, trekkspill Ola Kvernberg, fiolin Marius Flatby, bass Giani Lincan, cimbalon Kringkastingsorkestret Dirigent: Ingar Bergby Konsertmester: Jon Gjesme

I anledning den internasjonale romdagen den 8.april, slipper Elias og Veronica Akselsen en helt unik innspilling i samspill med KORK, Giani Lincan, Ola Kvernberg og Stian Carstensen.
Elias og Veronica Akselsen er to av de beste tradisjonsbærerne innen tatermusikken og denne innspillingen er historisk da det er første gang i verdenshistorien at tatermusikk er arrangert og innspilt med et klassisk orkester! Vi er glade for at Elias og Veronica øser ut av sine rikholdige kilder og deler den sterke, personlige og rørende musikken med oss, de er begge professorer innen noe man ikke kan få papirer på!

kr 179

I anledning den internasjonale romdagen den 8.april, slipper Elias og Veronica Akselsen en helt unik innspilling i samarbeid med Kringkastingsorkestret, Giani Lincan, Ola Kvernberg og Stian Carstensen.

Les mer

Elias og Veronica tilhører et folk som var Norges første innvandrere. Den første person av romaniavstamning kom til Norge i 1499. Siden den gang har taternes musikk stort sett vært en kulturskatt som har vært utøvd i egne rekker, mye fordi taterne antok at denne musikken var
noe vi andre ikke ville like. Tar man i betraktning hvilken holdning den norske stat har hatt til det meste som har hatt med taternes kultur å gjøre, er dette en naturlig antagelse. Kulturen skulle tilintetgjøres, taterne ble frarøvet barn, språk og musikk, og internert i straffeanstalter i tillegg til at det også forekom tvangssterilisering og lobotomi.

I dag er vi så heldige at vi kan høre to av de beste tradisjonsbærerne innen tatermusikken i samspill med KORK, Giani Lincan, Ola Kvernberg og Stian Carstensen. Denne innspillingen er historisk da det er første gang i verdenshistorien at tatermusikk er arrangert og innspilt med et klassisk orkester! Vi er glade for at Elias og Veronica øser ut av sine rikholdige kilder og deler den sterke, personlige og rørende musikken med oss, de er begge professorer innen noe man ikke kan få papirer på!

Innspillingen ble gjort den 10.november 2023 i Store Studio, under en forrykende og vakker konsert foran et begeistret publikum. Med Helge Sundes orkesterarrangement og de musikalske bidragene og arrangementene fra Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Giani Lincan, gir denne utgivelsen et nytt perspektiv på de tidløse melodiene som har blitt bevart innenfor taterfellesskapet.
“I tatersymfoni” er ikke bare en musikalsk opplevelse, det er også en historisk fortelling om motstand, overlevelse og kulturell arv. Elias og Veronica Akselsen, begge anerkjente tradisjonsbærere og professorer innen sin kunst, bringer sin sterke personlige tilstedeværelse til denne unike utgivelsen.

Kringkastingsorkestret |Ola Kvernberg |Stian Carstensen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662074204

Katalognummer: HCD7420

Priskategori : CD