Himlen har sove bort mørkret – Sigrid Moldestad

SIGRID MOLDESTAD: Liten mann · Ser deg tilbake · Dronninga i Resebakken · Så tag mitt hjerte · Hinkje oppa o meir · Søndagsblå · Englesong · Herrelause sko · Himlen har sove bort møkret · Esten ass Ans ·mer… Vaknevise

Sigrid Moldestad · Sigbjørn Apeland, Anders Hall, Jørgen Sandvik, Anders Bitustøyl, Tore Bruvoll, Hans-Olav Molde, Morten Skage, Are Ovesen, Thomas Nøkling, Kevin Henderson, Olav Mjelva All arrangements by musicians and producer

Moldestad bygger videre på uttrykket fra de to forrige platene, men ”Himlen har sove bort mørkret”, som er tittelen på den nye plata, sprenger enda flere musikalske grenser.

kr 139

Sigrid Moldestad slipper ny plate 8 mars i kvinnekraftens ånd

Sangeren, felespilleren og historiefortelleren Sigrid Moldestad er igjen plateklar etter de kritikerroste albumene TAUS (2007) og Sandkorn (2010). Moldestad bygger videre på uttrykket fra de to forrige platene, men ”Himlen har sove bort mørkret”, som er tittelen på den nye plata, sprenger enda flere musikalske grenser.

Albumet har smaker av visetradisjon, britisk 70-tals folk, psykedelia og pop. Sigrid Moldestad står for de fleste låtene selv, og bygger alltid med folkemusikken som sin musikalske base.

Sammen med bandet skaper Moldestad sjangerløse og grenseløse møtesteder i musikken.

Les mer

Sangeren, felespilleren og historiefortelleren Sigrid Moldestad er igjen plateklar etter de kritikerroste albumene TAUS (2007) og Sandkorn (2010).

Sjangerløse og grenseløse møtesteder

Sigrid har et kraftfullt bogedrag som er akkompagnert av en særegen stemme. Hun klarer gang på gang å røre ved hele følelsesregisteret til lytteren, og musikken og tekstene hennes maner fram både hjerteskjærende sorg så vel som stormende glede og melankoli. Forsiktig er vi omfavnet av musikk som utfordrer oss som lyttere fordi tekstene er så innholdsrike, og som samtidig taktfast leier oss gjennom et musikalsk univers som etter hvert har fått et tydelig Moldestad-preg. Sammen med bandet skaper Moldestad sjangerløse og grenseløse møtesteder i musikken.

Feirer kvinnedagen med ny plate og kvinnekraft

Feirer kvinnedagen med ny plate og kvinnekraftSigrid Moldestad kommer nå med sin 3 plate som soloartist. Som på de foregående blander hun folkemusikken med elementer fra flere sjangere. Musikerne som har følgt med henne siden første soloplate ”Taus” (2007), er fortsatt med, og sammen skaper de et overraskende, men gjenkjennelig musikalsk uttrykk. Sigrid har aldri vært redd for å være sterk og svak samtidig når hun står på scenen. Etter den forestillingen TAUS om de uvanlig mange kvinnelige spellemennen i hennes hjemtrakter 150 år tilbake gråt publikum når de gikk ut av salen.

Ikke tilfeldig

” Da jeg jobbet med Taus gikk det opp for meg at kvinnesaken er en sak som må pekes på hele tiden. Ikke alltid her i landet, men se rundt oss, hør de stumme stemmene i verden. De som ikke får uttrykke seg med største naturlighet! Alle platene mine er en feiring av at jeg kan uttrykke meg som jeg vil, uansett! Jeg får ta ut kraft og djævelskap i feleslåttene og jeg har sunget ut både egne og andre sine sorger og savn gjennom sangene. Jeg ønsker å være med å markere kvinnedagen som en viktig dag der de feminine sidene ikke bare blir forbundet med kampsaker og sexistige diskusjoner, men først og fremst kraft!! Kvinnekraft. I det legger jeg det vakre i at vi våger å være sterke og svake- samtidig. Jeg utfordrer meg selv hele tiden på den balansegangen. Jeg får god hjelp. Mennene i bandet mitt gjør det enkelt å få være seg selv, enten sterk eller svak. De er forøvrig glimrende forbilder på det samme selv. Jeg ønsker at 8.mars skal være en feiring av disse verdiene og en dag der vi skal hylle dette ekstra sterkt, uansett hvem eller hva vi er ”

Anders Bitustøyl |Anders Hall |Are Ovesen |Hans-Olav Molde |Jørgen Sandvik |Kevin Henderson |Morten Skage |Olav Mjelva |Sigbjørn Apeland |Sigrid Moldestad |Thomas Nøkling |Tore Bruvoll

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662072675

Katalognummer: HCD7267

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting