Brevet til kjærleiken – Sigrid Moldestad

SIGRID MOLDESTAD: Å kjæraste (Bøn for henne) · Du i meg · Tri rosor · Tungt glir båten · Vegen · Brevet · Når vi møtest · Haustkveld ved havet · Den annsame · Kva batar det? · Trø ikkje inn i stilla (støkkmer… ikkje)

Sigrid Moldestad · Kato Ådland · Roald Kaldestad · Anders Bitustøyl · Kåre Opheim · Sigbjørn Apeland · Anders Erik Røine · Morten Skage · Jørgen Sandvik · Anders Hall · Gabriel Fliflet

Med musikeren og produsenten Kato Ådland på laget, har Sigrid Moldestad laget et utfordrende vakkert album, renskåret og røft, rytmisk drivende og melankolsk lengtende. En viseplate i grenselandet mellom folk, pop og rootsmusikk.

kr 139

Sjanger: Folk Music

Gir ut plate i kjærlighetens navn

Folkartisten Sigrid Moldestad slipper sitt fjerde soloalbum fredag 14 februar. Tekster av dikteren Jan-Magnus Bruheim står i fokus og plata kommer samtidig med 100-årsjubileet hans. Med produsent Kato Ådland på laget har Sigrid Moldestad laget et utfordrende vakkert album, renskåret og røft, rytmisk drivende og melankolsk lengtende. Musikere som trakterer langeleik, munnharper, pedalsteel og el-gitarer om hverandre, det er hardingfeler, trommer og trøorgel fra et sterkt lag av musikere.

I sentrum står Sigrid Moldestad sin formidling av sterke tekster som har gått fra å vere dikt til å bli sanger. Alle komponert av Moldestad selv.

Forfatter Ove Eide har redigert Bruheims ”Dikt i utvalg” som kommer i år, samt skrevet forord i platecoveret til Moldestad. Han beskriver albumet slik:

” Sigrid Moldestad har laga eit heilstøypt kunstverk, og fått fram Bruheim på eineståande vis. Det går ei line gjennom utvalet som både er Bruheimsk og allment, og gjennom redigeringa av tekstane har ho laga ei allmenn skildring og formidling av noko sant menneskeleg. Tekstutvalet er utruleg sterkt -og formidlinga gjer dette til ei stor oppleving. ”

Les mer

Gir ut plate i kjærlighetens navn

Stjernelag av musikere og sterke tekster

Med seg på albumet har hun et stjernelag av musikere som trakterer langeleik, munnharper, el-gitarer, hardingfeler, trommer og trøorgel om hverandre. I sentrum står Sigrid Moldestad sin formidling av sterke tekster som har gått fra å være Bruheims dikt til å bli sanger. Hele 11 dikt har Moldestad gjort nykomponerte sanger av.

”Da jeg ble spurt om å gjøre en plate av diktene hans til 100-årsjubileet gikk jeg systematisk til verks og begynte å lese alt han hadde gjort. Jeg ble fort grepet av det dype alvoret i mange av tekstene til Jan-Magnus Bruheim – De store ordene. Jeg synes han var en særdeles modig mann. Selv om en ikke skal se på all diktning som selvbiografisk, så kan man føle at det er mye av han i alle diktene. Sånn sett skrev han utrolig utleverende, ærlig og modig”, forklarer Sigrid Moldestad.

Sangeren, felespilleren, låtskriveren og historiefortelleren

Sigrid Moldestad har sterk identitet i folkemusikken, fela og de nynorske tekstene. Med masse energi, humor og musikalsk intellekt, forlater hun alltid lytterne sultne etter mer. Musikken hennes kan være full av liv i det ene øyeblikket, for deretter å ta en uventet vending mot det vemodig vakre og mørke. Som tidligere vinner av to Spellemannspriser og utnevnt til ”Årets Folkemusiker” 2010, er hun en av Norges mest etterspurte folkemusikkartister.

Jan-Magnus Bruheim

Jan-Magnus Bruheim ( 1914-1988) var født i Skjåk, men bodde flere år i Moldestads hjemfylke. Nesten hele platen er spilt inn i det gamle skolehuset han bodde i, ute ved havet i Bremanger.

”Tittelen på platen er hentet fra en av hans bøker. En prosalyrisk bok med tekster om kjærlighetsbegrepet i sin videste forstand. Om det å være menneske og medmenneske. Det er noe utrolig lengtende i ordene hans. Lengsel er noe vi alle kjenner oss igjen i og er en drivkraft i alle sine liv, tror jeg. Måten han diskuterer livets vakreste og vanskeligste drivkraft var på mange måter mitt holdepunkt i prosessen. Det har vært en lang og krevende reise å gjøre dette, men også et privilegium å fordype seg såpass mye i et helt dikterskap”, sier Moldestad.

I anledning Bruheims 100-årsjubileum har også forfatter Ove Eide redigert Bruheims ”Dikt i utvalg” som kommer ut samme dag som albumet.
Eide har skrevet forordet i platecoveret til Moldestad, og beskriver musikken slik; ” Sigrid Moldestad har laga et helstøpt kunstverk, og fått fram Bruheim på enestående vis. Det går en line gjennom utvalget som både er Bruheimsk og allment, og gjennom redigeringen av tekstene har hun laget en allmenn skildring og formidling av noe sant menneskelig. Tekstutvalget er utrolig sterkt -og formidlingen gjør dette til ei stor opplevelse. ”

”Mitt mål har vært å gjøre diktene om til levedyktige sangar. Jeg håper jeg har lykkes med det,” seier Moldestad.

Albumet kommer på selveste ”kjærleiksdagen” 14. februar, og samtidig som Bruheim ville fylt 100 år.

For å feire plateslipp legger Sigrid Moldestad med band ut på slippturné i februar og mars med konsertversjonen av ”Brevet til kjærleiken”.

Plateslippturné
Fredag 14.02 – Det Norske Teatret / foajeen (Bikuben)- Oslo
Lørdag 15.02 – Sjåkfest / Marlo Grendahus – Sjåk
Søndag 16.02 – Midtgulen Kyrkje – Midtgulen/ Kjelkenes
Torsdag 27.02 – Trivselshagen – Sandane
Fredag 28.02 – Kultursalen / Førdehuset – Førde
Lørdag 01.03 – Kultursalen / Sognda kulturhus – Sogndal
Søndag 02.03 – Selje Kyrkje – Selje
Mandag 03.03 – TBA
Tirsdag 04.03 – Logenbaren / Logen – Bergen
Onsdag 05.03 – Logenbaren / Logen – Bergen
Torsdag 06.03 – Kunsthuset Kabuso – Øystese
Fredag 07.03 – Riksscenen – Oslo
Lørdag 12.04 – Vossajazz / Fleichers hotell – Voss

Anders Bitustøyl |Anders Erik Røine |Anders Hall |Gabriel Fliflet |Jørgen Sandvik |Kåre Opheim |Kato Ådland |Morten Skage |Roald Kaldestad |Sigbjørn Apeland |Sigrid Moldestad

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662072903

Katalognummer: HCD7290

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting