• HCD7175.jpg
  • Blåmann_innendørs_1.jpg

Blåmann Blåmann – Blåmann Blåmann

BLÅMANN BLÅMANN , TRAD. : SKULDALSBRURI, JOHANNES DAHLE: TROLLSPRINGAR · TROLLHALLING, TRAD. : TIPPE TIPPE TUVE · TJØNNBERGEN · STOREBROER OG LILLEBROER · LANGÅKEREN · PÅ DOVREFJELL · TUKTHUSEN · HELGA DJUVIKEN · GØYTILSJENTA ·mer… MYLLARENS SISTE SPRINGAR · MÅLFRID MI FRUVE

Blåmann Blåmann: Odd Nordstoga, Asgaut H. Bakken, Silje Hegg, Lars Underdal

– Felerock med gnist. [Mariell Tverrå Løkås]

kr 139

Nyskapende folkemusikk

De fire gruppemedlemmene i Blåmann Blåmann kommer alle fra Vinje i Telemark og det meste av musikken på dette albumet er lokale folketoner hentet fra hjemstedet. Blåmann Blåmanns musikk er upretensiøs og lekende, men viser stor respekt for det tradisjonelle originalmaterialet de baserer arrangementene sine på. Ballader, slåtter og stev og særlig albumets åpningsspor, ”Tippe Tippe Tuve”, har blitt mye spilt i radio. Blåmann Blåmann har gjennom sine lekne og energiske sceneopptredener, kreative arrangementer og suverene samspill opparbeidet seg et solid navn i den norske folkemusikken. Med sin oppfinnsomme omgang med tradisjonsmusikk har de dessuten pustet nytt liv i sjangeren og gjort den tilgjengelig for enda flere lyttere.

Les mer

Nyskapande folkemusikk frå Blåmann Blåmann.

Variert repertoar

Musikken dei spelar kjem også stort sett derifrå, men arrangementa er ofte inspirert av nyare populærmusikk. Repertoaret spenner over fleire stilartar, så som: Middelalderballader, lydarslåttar, springarar, gangarar, halling, slåttestev og viser. Musiseringa og formidlinga skjer på ein upretensiøs måte, men i arrangementa legg vi vekt på å ta vare på det opprinnelege materialet.

Live-innspeling

Plata som no kjem ut er ei live-innspeling som vart gjort på Rauland den fyrste veka i januar 2001. Me sat i eit tømmerhus og gjorde opptak av alle songane utan å gjera instrumentpålegg/reparasjonar av noko slag i ettertid. Dette håpar me har gjeve plata den energien og spontaniteten som me vonleg har litt av på konsertane, og det tykte me var viktigare enn at alle tonane skulle vera rett.

Blåmann Blåmann |Johannes Dahle |Marius Reksjø |Tor Bjarne Bjelland |Trad.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662071753

Katalognummer: HCD7175

Priskategori : CD