Árbi

FRODE BARTH, ELLEN OSKAL: Sara Helena Bergstrøm Oskal ·
Berit Sara Bals Oskal · Anders Mathisen Oskal · Berit Anne Oskal Kemi · Elin Kristina Oskal · Ellen A. Oskal-Spein · Nils Ante Oskal Eira · Margrethe Mikkelsdatter Oskal ·mer…
Joggavaggi · Marit Anna Gaup Oskal · Ellen Sara Oskal · Ellen Margrethe A. Oskal · Mikkel Eivind Oskal

Frode Barth: Acoustic, electric and bass guitars + electronics · Ellen Oskal: vocals · Manu Katché: drums · Palle Mikkelborg: trumpet · Trygve Seim: saxophones · Anders Røyne: jew's harp, langeleik and Hardanger fiddle · Kai Berg: drums

Personjoik i variert innpakning

kr 139

Den allsidige gitaristen Frode Barth har slått seg sammen med joikeren Ellen A. Oskal-Spein på dette albumet som inneholder kun personjoik. Medvirkende er også de anerkjente musikerne Manu Katché, Palle Mikkelborg, Trygve Seim og Anders Røyne. Her får man tradisjonell joik innpakket i elementer fra rock, jazz, pop og samtidsmusikk.
Barth og Oskal-Spein skal snart på omfattende turné i Russland der de skal spille konserter og gi workshoper sammen med musikere fra russiske minoriteter. Tidligere i høst spilte de under Transform – Trondheim World Music Festival med konsert på Byscenen.

Les mer

Personsjoik

En joik er en samisk form for sang som tradisjonelt synges a cappella. Det er en av de eldste levende musikktradisjonene i Europa, og er folkemusikken til det samiske folket i Lappland. Regionen strekker seg over fire land: Norge, Sverige, Finland og Russland.

I de nordlige samiske områdene er de fleste joikene personlige, det vil si at de er knyttet til en bestemt person, et dyr eller et landskap. På dette albumet finner du utelukkende personifiserte joiker. Hver joik bærer navnet på personen den er dedikert til. En joik er dypt personlig og åndelig i sin natur og regnes som den fineste gaven en person kan motta.

Tradisjonell joik møter rock, jazz, pop og samtidsmusikk

Ellen A. Oskal-Spein vokste opp i en familie med en sterk joiketradisjon. Hun har vunnet samisk Grand Prix, en konkurranse som består av to separate deler: en joikedel og en sangdel. Hun er en utøver med et kraftfullt uttrykk. Frode Barth har i samspill med henne tilført sin egen musikalske verden med sin allsidige bakgrunn fra en rekke sjangre som rock, jazz, pop og samtidsmusikk.

«Å lage dette albumet har vært en stor glede, og jeg er veldig takknemlig for de suverene musikerne som har beriket innspillingen med sine ideer og improvisasjoner. Resultatet har blitt noe nytt og spennende bygget på en lang og rik tradisjon. Joik som musikktradisjon har overlevd fordi den har tidløse kvaliteter», sier Frode Barth.

Albumet inneholder 13 komposisjoner. De fleste joikemelodiene og tekstene er laget av Ellen A.Oskal-Spein. All musikk er komponert og arrangert med utvidede bidrag fra Frode Barth.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662073467

Katalognummer: HCD7346

Priskategori : CD