Worry Chord – Einar Flaa

EINAR FLAA: Your Father's Car · Lonely-hearted Ranger · Worry Chord · When You Were Young · Short Summary (Instrumental) · Straight Lines · Five Years from Now · Riddle Girl · Love is Hiding · My Darkest Hourmer… ·

Einar Flaa · Geir Sundstøl · Erland Dahlen · Jo Berger Myhre · Marte Wulff · David Wallumrød · Sanskriti Sheresta

Einar Flaas personlige album "Worry Chord" har ganske enkelt blitt en fryd for øret.

kr 139

Einar Flaa – Worry Chord

Planen var ikke å lage en korona-plate. Men på grunn av omstendighetene har Einar Flaas nye album Worry Chord kanskje blitt akkurat det.
Så lenge Einar kan huske har hverdagsbekymringer lagt en demper på livskvaliteten hans. Et karaktertrekk som har påvirket familien, venner, og ikke minst han selv. Med dette som bakgrunn skrev Einar sitt mest personlig album noen gang.
Med disse sangene ville Einar gi noe tilbake, der bekymringene ikke stod i veien. For Einar er det lettere å være seg selv gjennom musikk.Disse tekstene med sin mørke tematikk er riktignok pakket inn i nydelige melodier og rene lydbilder. Sammenligningen med en ung Neil Young er flittig brukt om Einar, og det er ikke uten grunn. Dette er noe som kan høres gjennom hele plata, både på singler som «Riddle Girl» og «When You Were Young (med Marte Wulff)», og på låter som «Five Years from Now» og «Your Father’s Car». Med god hjelp fra musikerne Erland Dahlen, Jo Berger Myhre, Geir Sundstøl (som også er produsent) og andre, har Worry Chord, til tross for alle sine bekymringer, ganske enkelt blitt en fryd for øret.

Les mer

Planen var ikke å lage en korona-plate. Men på grunn av omstendighetene har Einar Flaas nye album Worry Chord kanskje blitt akkurat det.

Å være seg selv

Med disse sangene ville Einar gi noe tilbake, der bekymringene ikke stod i veien. For Einar er det lettere å være seg selv gjennom musikk.

– Uten at jeg helt vet når eller hvorfor begynte jeg å skrive musikk om dette temaet. Om hvordan bekymringene har stått i veien for å leve livet til det fulle, om min relasjon til familien, kjæresten, venner og meg selv, forteller han.

– Planen var jo ikke å lage en korona-plate, men nå ser jeg at koronaepidemien hjelper oss til å snakke lettere om bekymringer og angst.

Disse tekstene med sin mørke tematikk er riktignok pakket inn i nydelige melodier og rene lydbilder. Sammenligningen med en ung Neil Young er flittig brukt om Einar, og det er ikke uten grunn. Dette er noe som kan høres gjennom hele plata, både på singler som «Riddle Girl» og «When You Were Young (med Marte Wulff)», og på låter som «Five Years from Now» og «Your Father’s Car».

Med god hjelp fra musikerne Erland Dahlen, Jo Berger Myhre, Geir Sundstøl (som også er produsent) og andre, har Worry Chord, til tross for alle sine bekymringer, ganske enkelt blitt en fryd for øret.

Einar Flaa er en av våre mest samfunnsengasjerte låtskrivere. Han vokste opp med å høre på protestviser fra skandinaviske artister fra 60 og 70-tallet, og i 2018 ga han ut klima- og miljøplaten Silent String. Tidligere har han sluppet låter som innspill til stortingsvalget og som ytringer i forskjellige politiske sammenhenger. Einar har også hatt mange musikalske samarbeid både med norske og internasjonale artister, låtskrivere og instrumentalister.

David Wallumrød |Einar Flaa |Erland Dahlen |Geir Sundstøl |Jo Berger Myhre |Marte Wulff |Sanskriti Sheresta

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662046393

Katalognummer: GRCD4639

Priskategori : CD