VINTERKROPP – Maj Britt Andersen

GEIR HOLMSEN: JE VIL DÆINSE · FOR GLEDA · VINTERKROPP · DJUPE DALER HAR LITEN HIMMEL · SOM EN NARR I EN TRÅD · ROSEDIKT · JE ØNSKE MEG EI BLÅVEISENG · I MARSBLÅTT VÆR · SUITE FRA LATIN-AMERIKA, FORSPILL · DET REGNE KALDT I CUZCO BY ·mer… TIGGER'N I LIMA · SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS (All lyrics: Ove Røsbak)

Maj Britt Andersen · Eivind Aarset, Jon Balke, Anneli M. Drecker, Geir Holmsen, Alfred Janson, Truls Mørk

Varmt og engasjerende fra Maj Britt Andersen

kr 139

Varmt og engasjerende fra Maj Britt Andersen

Vinterkropp er Maj Britt Andersens andre utgivelse beregnet på voksne lyttere. Denne gang fremfører hun tekster av den særpregede dikteren Ove Røsbak, som i likhet med Andersen også har arbeidet mye med Alf Prøysens liv og virke. Tekstene på albumet er skrevet av Røsbak spesielt for Andersen og komponist Geir Holmsen. Røsbaks tekster er fulle av nerve og de spenner fra det frodige, romantiske og til tider erotiske, til det såre og vemodige. Andersen gjengir disse ulike sinnstemningene på en troverdig måte, godt hjulpet av Holmsens nydelige melodier. Kombinasjonen av Andersens vokal, Holmsens komposisjoner og Røsbaks egenartede tekster har gitt et friskt resultat. Utgivelsen oser musikalsk kvalitet og artistisk integritet og Vinterkropp er blitt en varm og engasjerende opplevelse.

Les mer

Vinterkropp er Maj Britt Andersens andre utgivelse beregnet på voksne lyttere og den unike innlevelsen og gløden hun har viser i formidlingen av barnemusikk, tar hun med seg også her.

Musikk til Ove Røsbaks diktning

Denne gang fremfører Maj Britt Andersen tekster av den særpregede dikteren Ove Røsbak, som i likhet med Andersen også har arbeidet mye med Alf Prøysens liv og virke. Tekstene på albumet er skrevet av Røsbak spesielt for Andersen og komponist Geir Holmsen. Frodige, erotiske dikt er en del av Røsbaks diktning og Andersen har vist seg som en stor formidler av vekslingen mellom det såre, vemodige og gleden og iveren. Andersen gjengir disse ulike sinnstemningene på en troverdig og inntagende måte, godt hjulpet av de nydelige melodiene som Holmsen står bak.

Skiftende landskap

Holmsen har skapt et skiftende landskap av musikk i sin tonesetting av melodiene og vi får høre rene og enkle komposisjoner som ”Djupe daler har liten himmel”, men også mer heftige og tyngre rytmer som i ”Det regne kaldt i Cuzco by”. Blant de øvrige bidragyterne på utgivelsen finner vi en rekke musikalske storheter: Truls Mørk, Ivar Anton Waagaard, Rune Arnesen, Jon Balke, Paolo Vinaccia, Alfred Janson og Anneli M. Drecker er noen av disse. Kombinasjonen av Andersens vokal, Holmsens komposisjoner og Røsbaks egenartede tekster har gitt et friskt resultat, Utgivelsen oser musikalsk kvalitet og artistisk integritet og Vinterkropp er blitt en varm og engasjerende opplevelse.

Alfred Janson |Anneli M. Drecker |Eivind Aarset |Geir Holmsen |Ingeborg Mohn |Ivar Anton Waagaard |Jon Balke |Maj Britt Andersen |Minda Mohn |Paolo Vinaccia |Rune Arnesen |Truls Mørk

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662041343

Katalognummer: GRCD4134

Priskategori : CD