Under Linden, viser av Robert Levin – Julius Winger

ROBERT LEVIN: Under Linden · Vinden Den Blå Matrosen · I Kan Rende Med Kommoden · Vals Melancholic · Ved Engsøen · Lykken Er En Flyktig Fugl · To Små Piker · I Skumringstimen · Atter Ser Jegmer… ·

Julius Winger · Trygve Seim · Alfred Janson · Per Oddvar Johansen · Andreas Utnem · Jo Fougner Skaansar · Ine Hoem · Jacob Young

Sangene på platen viser en annen musikalsk side av Robert Levin enn den han er mest kjent for, og har aldri tidligere blitt utgitt. Grappa Musikkforlag er stolte over å kunne gi ut platen ‘Under Linden, viser av Robert Levin’, fremført av visesanger Julius Winger.

kr 139

Viser av Robert Levin fremført av Julius Winger

Den 7. juni 2012 var det hundre år siden pianist, komponist, arrangør og akkompagnatør Robert Levin ble født på Grünerløkka i Oslo. Dette ble markert med en jubileumskonsert i Levin salen ved NMH i Oslo der Julius Winger med band og en rekke norske pianister og sangere medvirket.

Materialet på denne platen spenner over alt fra skillingsviser med tekster av kjente norske og utenlandske tekstforfattere, til valser, jazz og revyinspirerte sanger og komposisjoner. Robert Levin var som kjent en meget dyktig konsertpianist og akkompagnatør som musikalsk omfavnet bredt, både innen klassisk musikk og jazz. I tillegg var han en svært habil komponist.

Robert Levin levde av musikk fra han var 13 år gammel til sin død og Winger ønsket å vise noe av den allsidigheten han var i besittelse av som gjorde at han kunne overleve som musiker et langt liv.

More

Robert Levin levde av musikk fra han var 13 år gammel til sin død, og Julius Winger ønsket gjennom denne platen å vise noe av den allsidigheten han var i besittelse av som gjorde at han kunne overleve som musiker et langt liv.

Til minne om Robert Levin

Materialet på CDen spenner over alt fra skillingsviser med tekster av kjente norske og utenlandske tekstforfattere, til valser, jazz og revyinspirerte sanger og komposisjoner. Levin var som kjent en meget dyktig konsertpianist og akkompagnatør som musikalsk omfavnet bredt, både innen klassisk musikk og jazz. I tillegg var han en svært habil komponist.

Fremført av Julius Winger

I hovedsak er det Julius Winger som står bak fremførelsen av sangene, men produksjonen inneholder også en duett med Ine Hoem. Dette er sanger som også var viktig del av Robert Levins liv og vil vise han fra en litt annen musikalsk side enn den han er mest kjent for.

Alfred Janson |Andreas Utnem |Ine Hoem |Jacob Young |Jo Fougner Skaansar |Julius Winger |Per Oddvar Johansen |Robert Levin |Trygve Seim |Ulf Holand

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662044276

Katalognummer: GRCD4427

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting