• GRCD4742
  • Foto_Jonathan Vivaas Kise_3-kopi

Red Tide

Dopamine Activism feat. Adama Janlo · Essence feat. Sidiki Camara · Logical Opinions · Wish I knew · Red Tide · My Delight feat. Sidiki Camara · Lavish · She Just Wanna Dance · Perspective · Flower Bed ·mer…

Sem Petros (vocal), Sondre Moshagen (keyboard), Mikkel Brændsrød Bjørneboe (bass), Konstantin Ellingsberg Helmers (guitar), Olve Gravklev (drums), Emil Bø (Trombone), Henrik Smelhus Sjøeng (Trumpet), Lars Fauchald Hartmann (Saxophone)

På Three Souls andre album «Red Tide», får lytteren et innblikk inn i bandets musikalske verden – en sjelfull reise som gjør inntrykk!

kr 399

På Three Souls andre album «Red Tide» , får lytteren et innblikk inn i bandets musikalske verden – en sjelfull reise som gjør inntrykk! Bandet tar for seg politiske og ekstensielle temaer, pakket inn i en musikalsk dansbar kraftpakke. Det er variert og dynamisk. Groovet står støpt fra første stund, med et solid og thight band som grunnmuren og en blåserrekke som fargelegger og blåser lytteren av banen!

More

Three Souls er et eksplosivt 8-manns funk-godstog, og har de siste årene etablert seg som et av de råeste livebandene i Norge i dag. Derfor er det desto mer imponerende når bandet går i studio og produserer musikk av aller høyeste kvalitet, farget av elementer fra 70-tallets funk-tradisjon ispedd inspirasjon fra hva enn som rører seg i den musikalske verdenen i dag.

Planleggingen av «Red Tide» startet under pandemien. Three Souls, som da akkurat hadde gitt ut sitt debutalbum, var bestemt på at de ikke skulle sitte på bakbeina, men komme i gang med neste plate. Til tross for at restriksjonene gjorde det noe vanskeligere å møtes og skrive så var det en optimistisk og løsningsorientert gjeng som møtte opp på Zoom morgen etter morgen for å ha heldags skriveøkter. Etter pandemien fikk gruppa kommet sammen fysisk igjen for å skrive musikk. Vokalist Sem Petros forteller om hvordan låta “My Delight” ble til, en låt som handler om å lengte tilbake til utelivet uten restriksjoner:

 

– Da restriksjonene omsider tillot at vi kunne møtes i mindre grupper, fikk vi i tillegg testet noen idéene vi hadde sittet med. Øvingslokalene vi normalt øver i hadde ikke åpnet ennå, så vi nøyde oss med et lite rom vi fikk låne på Hausmania. Gitarist Konstantin, som hadde sittet inne med en idé om å lage en låt klubblåt, instruerte trommis Olve om å spille i 134 bpm og Mikkel fulgte på med et bassriff som pumpet liv i låta. Omringet av de visuelle og kreative impulsene som Hausmania har by på, så My Delight dagens lys.

 

Som liveband har groovekollektivet Three Souls imponert, som et eminent brassband og med en karismatisk frontmann, er det lett å forstå hvordan dette bandet har utsolgte konserter og sjarmert livepublikum i lang tid.

 

Albumet er spilt inn i Athletic Sound i Halden, og produsert og innspilt i samarbeid med Dag Erik Johansen og Christian Løken og mastret av Espen Høydalsvik.

Three Souls består av Sem Petros på vokal, Konstantin Ellingsberg Helmers på gitar, Mikkel Brændsrød Bjørneboe på bass, Sondre Moshagen på keys, Olve Gravklev på trommer, Lars Fauchald Hartmann på saksofon, Henrik Smelhus Sjøeng på trompet og Emil Bø på trombone.

 

Utgivelsesdato:

EAN : 7033661047421

Katalognummer: GRLP4742

Priskategori : LP