• GRCD4289.jpg
  • GRCD4289_inlay_web.jpg

Lill Lindfors: Coastlines – Lill Lindfors

KETIL BJØRNSTAD: Coastlines · To a Wandering Female Singer · A Parting Song · Lost Chords · The Strangers Heart · Intermezzo 1 · The Mask · Lines · The Cry of the Children · Desire · I Have Been There · My Heart and I · Intermezzo 2 ·mer… Echoes · Homeless · The Sorrowful Sea-gull · My Dreams · Song · Coastlines (reprise) · To a Wandering Female Singer (finale)

Lill Lindfors, Ketil Bjørnstad, Arild Andersen

Bjørnstads hyllest til kysten og til Lill Lindfors.

kr 139

Sjanger: StandardVise

Lindfors og Bjørnstad

”Coastlines” er Lill Lindfors sin plate. All musikken er skrevet som en hyllest fra hennes samarbeidspartner gjennom tredve år, Ketil Bjørnstad. ”Melodiene har tatt form mens jeg har hatt hennes unike stemme i ørene. ” skriver han i tekstheftet. Lill Lindfors har hatt en utrolig karriere. I løpet av sin 45 år i bransjen vært involvert i det meste, så lenge det har med å stå på en scene i gjøre. Hun er fortsatt en av Skandinavias mest populære entertainere. Som sanger har hun mottatt tallrike gullplater. Hun er komponist og tekstforfatter, skuespiller innen film og teater og UNICEF ambassadør.

Da Ketil Bjørnstad fikk i oppdrag å skrive et bestillingsverk til Canal Street festivalen i Arendal i 2007 kom arbeidstittelen ”Coastlines” fort på blokka. Det samme gjorde navnet til Lill. Tirsdag 24.juli i Arendal kulturhus ble verket urfremført foran et entusiastisk publikum. På scenen stod foruten Lindfors og Bjørnstad, et solid lag med musikere: Nora Taksdal, Svein Dag Hauge, Arild Andersen og Alex Riel. Rainbow studio gjorde et liveopptak som i ettertid har blitt bearbeidet og mikset av Jan Erik Kongshaug. ”Coastlines” danner sammen med ”Seafarers song” med bl.a Kristin Asbjørnsen og ”Grace” med Anneli Drecker en triologi.

På ”Coastlines” står de flotte sangene tett som sild i tønne – og Lill Lindfors formidler dem på sitt sterke og helt personlige vis.

Les mer

”Coastlines” er Lill Lindfors sin plate. All musikken er skrevet som en hyllest fra hennes samarbeidspartner gjennom tredve år, Ketil Bjørnstad. ”Melodiene har tatt form mens jeg har hatt hennes unike stemme i ørene. ” skriver han i tekstheftet. ”Vi har funnet hverandre gjennom flere litterært-musikalske prosjekter(…)Harry Martinsons ”Aniara”, ”Salomos Høysang” fra Gammeltestamentet og den finlands-svenske lyrikeren Edith Sødergran. Dessuten var hun min musikalske ”Oda” på ”Leve Patagonia” fra 1978. Jeg er henne evig takknemlig.”

Bestillingsverk fra Arendal

Da Ketil Bjørnstad fikk i oppdrag å skrive et bestillingsverk til Canal Street festivalen i Arendal i 2007 kom arbeidstittelen ”Coastlines” fort på blokka. Det samme gjorde navnet til Lill. Tirsdag 24.juli ble verket urfremført foran et entusiastisk publikum i Arendal kulturhus. På scenen stod foruten Lindfors og Bjørnstad, et solid lag med musikere: Nora Taksdal, Svein Dag Hauge, Arild Andersen og Alex Riel. Rainbow studio gjorde et liveopptak som i ettertid har blitt bearbeidet og mikset av Jan Erik Kongshaug. ”Coastlines” danner en triologi sammen med suksessplatene ”Seafarers song” med bl.a Kristin Asbjørnsen og ”Grace” med Anneli Drecker.

Ketil Bjørnstad har sterke bånd til kystlinjene på Sørlandet. Han bodde på Sandøya i mange år og har også røtter i og mange musikalske minner fra Arendal. Han har også tidligere tatt skrevet musikk rundt temaer som sjø og kyst. På ”Coastlines” står de flotte sangene tett som sild i tønne – og Lill Lindfors formidler dem på sitt sterke og helt personlige vis.

Alex Riel |Arild Andersen |Ketil Bjørnstad |Lill Lindfors |Nora Taksdal Viken |Svein Dag Hauge

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662042890

Katalognummer: GRCD4289

Priskategori : CD